reklama

jaki mop wybrać

aarah

Początkująca w BB
reklama
Hej, potrzebuję rady, mam panele i jak myję viledą, zostają na nich zacieki. Rozważam zakup którego z tych mopów Link do: MOP ZE SPRYSKIWACZEM PŁASKI SKŁADANY MIKROFIBRA | Falcon Garden - Wyposażenie domu, kuchni i ogrodu lub Link do: TELESKOPOWA MYJKA DO CZYSZCZENIA MYCIA SZYB OKIEN | Falcon Garden - Wyposażenie domu, kuchni i ogrodu możecie doradzić co sie lepiej sprawdzi? Albo polecić coś już przetestowanego? Z góry dziekuję :)
Zacieki to nie kwestia mopa. Masz płyn do paneli?

Hej, potrzebuję rady, mam panele i jak myję viledą, zostają na nich zacieki. Rozważam zakup którego z tych mopów Link do: MOP ZE SPRYSKIWACZEM PŁASKI SKŁADANY MIKROFIBRA | Falcon Garden - Wyposażenie domu, kuchni i ogrodu lub Link do: TELESKOPOWA MYJKA DO CZYSZCZENIA MYCIA SZYB OKIEN | Falcon Garden - Wyposażenie domu, kuchni i ogrodu możecie doradzić co sie lepiej sprawdzi? Albo polecić coś już przetestowanego? Z góry dziekuję :)
Jeśli zostają zacieki to kwestia źle dobranego płynu do podłóg lub za dużej ilości płynu a nie mopa :)

używam płynu uniwersalnego, nie sądziłam, że to ma az takie znaczenie
Sprawdzę w takim razie czy z odpowiednim płynem będzie poprawa, dzięki :)

mam duży dom i samo umycie podłóg jest czasochłonne, a co dopiero wycieranie ich do sucha. Jak dotąd to robiłam, dlatego właśnie zastanawiałam się co zmienić, żeby nie musiec tego robić za każdym razem

mam duży dom i samo umycie podłóg jest czasochłonne, a co dopiero wycieranie ich do sucha. Jak dotąd to robiłam, dlatego właśnie zastanawiałam się co zmienić, żeby nie musiec tego robić za każdym razem
Po co wycierasz podłogi do sucha? Nie znam nikogo, kto by tak robił. Bierzesz płyn, mopa, myjesz i schnie samo. W życiu nie miałam zacieków na panelach 🤷‍♀️
Zawsze możesz kupić mopa parowego. Ale generalnie zasada jest taka sama, trzeba umyć i już.

@Lady Loka Bo pewnie nie miałaś podłogi w połysku 😂 Mop parowy nie do wszystkich paneli się nada.
Ja zastosowałam takie rozwiązanie - myję podłogę mopem, a potem wycieram mikrofibrą przyczepioną do rzepa do rury od mopa parowego 😂 Przynajmniej nie trzeba się schylać.

@Lady Loka Bo pewnie nie miałaś podłogi w połysku 😂 Mop parowy nie do wszystkich paneli się nada.
Ja zastosowałam takie rozwiązanie - myję podłogę mopem, a potem wycieram mikrofibrą przyczepioną do rzepa do rury od mopa parowego 😂 Przynajmniej nie trzeba się schylać.
No nie miałam :P ale to jak ktoś bierze takie panele na duży dom, to chyba jest świadomy tego, co robi, a przynajmniej powinien być świadomy, że to potem trzeba regularnie myć 😅
Parowego mopa uwielbiałam u rodziców jako jedyna 😂 nawet targanie go po schodach mi nigdy nie przeszkadzało.

reklama
Dziewczyny polecam Wam mopa Hizero - jednocześnie myje i zamiata, nie zostawia smug i myje czysta woda bez detergentów.
Jeśli chcecie poznać go lepiej zapraszam na Instagram albo do kontaktu przez wiadomość - mopuje_i_czaruje
Małgosia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry