reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki otulacz?

reklama
Nie zawsze jest potrzebny. Moja córka nie lubiła być otulana. Ale może to dlatego, że urodziła się w bardzo gorące lato. Ja na początek wytrzymałabym się od zakupu, poózniej w razie czego można dokupić.

Polecam duża kwadratowa pieluchę "tetrowa" dobrej jakości, może być tzw. muślinowa lub bambusowa. Jeśli nie sprawdzi się jako otulacz, to może robić za kocyk. 80x80 szybko robi się za mala, więc radziłabym 120x120

Ja kupiłam jeden, a okazało się że moje dziecko uwielbia i szybko kupowałam jeszcze 5 online :p Zwykle muslinowe albo bambusowe takie duże pieluchy. Teraz też się przydają w wakacje, żeby go położyć na trawie albo przykryć w lecie jako kocyk.
Ale kupiłabym jeden na próbę, najzwyklejszy i zobaczyła jak dziecko reaguje.

Ja też rozmawiałam z położną i poleciła aby robić otulacz z pieluszki muślinowej/bambusowej/tetrowej. Tak samo w szpitalu dziecko owijane jest w pieluszkę :)

Nie zawsze jest potrzebny. Moja córka nie lubiła być otulana. Ale może to dlatego, że urodziła się w bardzo gorące lato. Ja na początek wytrzymałabym się od zakupu, poózniej w razie czego można dokupić.
Mój się urodził w lutym, było zimno, a nienawidził być spowijany, od razu dostawał histerii 🤣 spał bardzo długo w rożku po prostu bo on nie krępuje ruchów. Jak był większy to wszelkich spiworkow też nienawidził.

reklama
Mój się urodził w lutym, było zimno, a nienawidził być spowijany, od razu dostawał histerii 🤣 spał bardzo długo w rożku po prostu bo on nie krępuje ruchów. Jak był większy to wszelkich spiworkow też nienawidził.
U nas też super sprawdził się rożek :) Otulacze wyłącznie do szpitala do przykrycia zamiast kocyka w naszym przypadku. Z kolei teraz córka będzie letnia, więc kupiłam lekkie otulacze muślinowe i bambusowe do przykrycia na spacery do wózka.

Do góry