reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

Harsh, spotkałaś się z takim wózkiem Wózek Silver Cross 3D - gondola, fotelik Zobacz!! (1286036814) - Aukcje internetowe Allegro
Czytałam opinie i negatywów nie znalazłam:no::-).
Nam najbardziej zależy na wyposażeniu w gondolkę i fotelik, bo spacerówkę mamy:tak: rozkładaną Haucka i jestem zadowolona:tak:.

Marta, o Silver Crossie 3d to ja Ci moge wypracowanie napisac, bo mialam go z Olafem (caly ten system) i powiem Ci szczerze, ze gdybym miala kase to zmienilabym ten wozek po 3 miesiacach uzytkowania.
Mialam nowy wozek, kupiony za fortune (wtedy dla mnie 500f to bylo duzo)... Pierwsza opcja- fotelik... Po 2 miesiacach na szybko szukalam jakiegos innego, bo Olo juz sie w go nie miescil..a nie jest duzym chlopcem.
Gondolka... I tu musze powiedziec szczerze, ze gondolka byla fajna, generalnie na plus, mimo, ze taka materialowa, wpinana... Olafowi bylo wygodnie, czesto mi w domu w niej usypial... Mam gdzies nawet zdjecia jak sobie lezy... Ale..i tu kolejny minus.. Gdy Olo mial niecale 4 miechy- nie miescil sie w gondole... A urodzil sie majac tylko 50cm...Wiec gigantem nie byl...
Kolejna sprawa- spacerowka... Fajna, wygodna... Kosz na zakupy do bani.. Ja mialam opcje z raczkami jak w spacerowce wiec moglam je sobie wieszac tam chociaz...
Budka- jedna wielka porazka. Ten material mial normalnie miejsca zapięcia, i wydawalo sie, ze w niektorych miejscach jest go za malo, w innych za duzo..skonczylo sie na dokupieniu takiego daszka, bo normalnie wielkie szpary przez ktore wiatr wial sie robily...
Teraz kola.. Kola to jest najgorsza rzecz jaka mogla sie zdarzyc. W sklepach ten wozek w ogole nie dzialal... musialam go ciagnac lub pchac na tylnych..normalnie jakbysmy na plazy byli bo wszedzie sie zlizgalam...
Hamulce- przestaly dzialac po 3 miesiacach...
Cala nasza przygoda skonczyla sie, gdy rozkladalam wozek i rama sie zlamala- a sam wozek stoi gdzies u moich rodzicow, w dwoch roznych czesciach i za cholere nie kupie nic marki silver cross chocby mi za 5 funtow probowano sprzedac!
KOlejna sprawa... parasol, folia etc... Ja mialam folie przeciwdeszczowa w zestawie, ale ona i tak nie pasowala... Parasol... kupilam dopiero w PL po wiekach szukania, poniewaz tamta rama nie jest ani okragla, ani jakas normalna i wszystko zjezdzalo... Dopiero moj tata jakos ten plastik przerabial,zeby sie trzymalo...
Tak wiec jesli moge Cie ostrzec to wlasnie to robie.
Ostatnio gdy bylam w sklepie z reszta byla mloda parka i pytali sie sprzedawczyni ktory wozek im poleci- ale zeby byl caly system... Gdy uslyszalam ze wlasnie ten- nie powstrzymalam sie i zapytalam sie jej czy aby czasami nie chca jedynie tego gowna wysprzedac i wyliczylam im co jest nie tak... W koncu babka powiedziala, ze rzeczywiscie maja duzo zwrotow... Przy czym- jak pozniej jeszcze doczytalam... W wiekszych sieciach maja juz powiedziane, ze maja nie przyjmowac silver crossow 3d i koniec... Wiec od razu maja mowic, ze to wina kogos...bo zle skladal/rozkladal....

To sie rozpisalam....

reklama
Gosia, ja jestem pol na pol. Znalazlam taka strone:
Britax B-Mobile travel system review - Travel systems - Pushchairs & travel systems - Made For Mums

nie wiem jak sie orientujesz w angielskim, jakby co to Ci przetlumacze pozniej.
Wedlug mnie, za taka cene mozna znalezc cos jeszcze lepszego,ale ten nie jest najgorszy. Wiem, ze chcesz lekki wozek, ale male kola to jest przeklenstwo... I jesli moge cos doradzic, to staraj sie znalezc cos 4 kolowego na pierwszy wozek- sa bardziej stabilne...
Britaxy bardzo lubie, sama mam jeden z nich wybrany- ale jesli chcesz cos lekkiego to moze MacLaren? Ludzie bardzo go polecaja i wazy jedynie 8kg, a jest duuuuuuzo lepszy od chicco.
Maclaren Techno XLR travel system - Travel systems - Pushchairs & travel systems - Made For Mums

Harsharan to moze i masz racje jesli chodzi o chicco ze lepiej Maclaren a co do britax to Maclaren ma 4,5 gwazdki a Britax 4 to duza roznica nie jest.Boze ten wozek to dla mnie utrapienie nie moge przestac o nim myslec bo spedza mi sen z powiek z pierwszym dzieckiem szybko wybralam a teraz mam straszny dylemat.Normalnie az sie boje ze 3 meisiace mi zleca a Ja wciaz nie bede wiedziala co kupic.A czy Ty widzialas moze te kolka w Britaxie bo ja bylam w mothercare u mnie w mescie i nie bylo tego wozka byly tylko te na duzych kolach.I mam pytanie czy jesli jest na stronie mothercare to powinni miec w kazdym sklepie bo moze maja na zapleczu i powinnam poprosic sama nie wiem a chcialabym go zobaczyc.

Gosia, a skad ty w ogole jestes dokladnie? Ja z west midlands...
Powiem Ci szczerze, ze nie wygladaja te kolka na duze, a jesli chodzi o opinie to maclaren dostaje duzo lepsze niz ten travel system britax..Wiesz, mi sie wydaje, ze skoro nie bylo go na sklepie to raczej nie maja na zapleczu, ale zapytac zawsze mozna, bo moga go np dla Ciebie sprowadzic.

A co do kupowania na szybko z pierwszym dzieckiem..to ja w sumie na szybko nie kupowalam, ale nie staralam sie wczesniej poczytac ani nic. I teraz tez mam obsesje, bo sie tak nacielam przy tym pierwszym gownianym silver crossie, ze normalnie sama na siebie zla jestem.
Wydaje mi sie, ze w koncu zadecyduje za mnie moj K., bo przeciez cena tez sie liczy...

Gosia, a ty co wczesniej mialas?

Marta, nie ma za co, ja juz wiele razy pisalam, ze sie na tym wozku bardzo zawiodlam, tym bardziej, ze duzo kasy na niego wydalam. Jest naprawde w dobrym stanie, poza tym, ze w 2 czesciach i gdy moj tata zapytal sie czy mi go zespawac (bo jesli to zrobi to bedzie dzialal) powiedzialam jedno wielkie NIE. Na sprzedaz tez mnie namawiali, ale chyba nie chce nikogo tym wozkiem karac...

a w ogole to jeszcze troche i bede ekspertem jesli chodzi o brytyjskie wozki -.-

Witam, ja kupilam fotelik firmy Recaro i z tego co się orientuję baza pasuje także do większego fotelika, a wózek mam zamówiony właśnie Jedo, namówiły mnie na niego koleżanki, które z nich korzystają i są bardzo zadowolone.

Harszka będziesz mogła wystawiać opinie jako expert angielskim wózkom ;)

Ja tak jak Futro im więcej wiem, tym mniej wiem :p i nie mogę się już w ogóle zdecydować :/
Nawet na kolegę w brzuchu nie mogę liczyć, bo co oglądam jakiś wózek i pytam "podoba się" to odpowiada mi kopniakiem na każdy aż mi cały brzuch skacze hahahahaha

reklama
Hey dziewczyny, sorry ze sie wtracam ..jestem z lutowek 2011:-) i mieszkam w UK . Pare dni temu z moim Ch. kupilismy wozek dla naszej dzidzi. To jest nasze pierwsze dziecko, moja siostra urodzila w zeszlym roku coreczke i sprawdzalam jej wozek...te 4 duze kolka to nie dla mnie, taki wozek za ciezko sie prowadzil (choc ona byla zadowolona) ja wolalam cos lekkiego, bo ciezko mi bylo nim manewrowac . W sklepie john Lewis spedzilismy godzine zanim kupilismy, bo tez probowalismy. Tez nie chcielismy wozka gdzie sie opony szybko przybijaja...jest ich sporo na rynku! ten podobno jest nowy i ma bardzo dobre opony
Kupilismy iCandy peach , pushchair i carrycot wozek jest ultra lekki, super sie prowadzi, ma bardzo dobre opinie i wyglada elegancko ;-).....my wybralismy czarny, do wyboru jest czerwony , czarny i niebieski
tu podaje link mozna sobie obejrzec...(peach stroller lub carrycot video

iCandy UK - Video tutorials of iCandy award winning pushchairs and strollers

Do góry