reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
Tosia - Mnie też się NiKola podoba! :-)
U Nas okazało się że noszę synusia pod sercem, ale gdyby była córcia miałaby na imię Maja (ale nie od Majki) poprostu Maja lub Oliwia :-) ale los chcial inaczej, więc myslimy nad Bartusiem, Ignasiem, Maciusiem albo Miłoszkiem:-D

Miłosz też bym dała jeśli byłby trzeci chłopak. Mamy już 2 synów, Remigiusza i Marcela i tak sobie myślę, że może i ta Nikola by do nich pasowała???

U mnie z imieniem też było trudno,bo zawsze było że będzie Zuzia,a tu niespodzianka i będzie chłopczyk,któremu chyba nadamy imię Michał,starszemu synowi też się podoba.Widzę,że zwolenników na to imę jest więcej,także styczeń będzie bogaty w Michałków.

U mnie z imieniem też było trudno,bo zawsze było że będzie Zuzia,a tu niespodzianka i będzie chłopczyk,któremu chyba nadamy imię Michał,starszemu synowi też się podoba.Widzę,że zwolenników na to imę jest więcej,także styczeń będzie bogaty w Michałków.

Np mój synuś :-D

Witam koleżanki, pomyślałam, że może któraś będzie zainteresowana, jakie znaczenie ma imię, które wybrała dla dziecka :) Jak dla mnie, to na tej stronce są najfajniejsze opisy. Z góry przepraszam, jeśli ktoś wcześniej zamieścił już ten link, bo nie czytałam całego wątku.
Imiona - znaczenie imion dla dzieci. Imieniny, znaki zodiaku.

wrzucam też do ciekawych linków

ja już naprawdę nie wiem, jak dać małej na imię. Im więcej szukam tym bardziej jestem zakręcona. Małż ostatnio pod nosem mruczał NICOLA. Może i warto by przy tym zostać, skoro na nazwisko mamy Szmidt, a może to już za bardzo niemieckie się wydaje? Co o tym myślicie?

mi tez osobiscie sie to imie NIE PODOBA

ale mysle ze u Was i imie i nazwisko pasuja do siebie--ale to moja opinia
a zrobicie jak uwazacie

... a my chcielismy kiedys Blanke.. ( do dzis moja mama babcia sie smieje..ze jak dziecko usłyszało jak chcemy je nazwac to zrobiło sie chłopcem ) przy 2 ciazy myslelismy o AGATA ... ( BO NAM SIE STRASZNIE NAGLE SPODOBAŁO ) A BEDZIE KUBA....

TONIa --- skoro masz juz synów którzy noszą imiona Polskie.. to chyba lepiej bedzie jak i dziewczynka bedzie miała Polskie imie...
no bo Remek , Marcel i nagle jakas Nicola?... troche głupio ... nie gniewaj sie.. bo to tylko moje zdanie ...

Ostatnia edycja:
Ale ja sie nie gniewam bo nie mam o co. Liczę na jakieś podpowiedzi bo nie mam pomysłu na imię dla córki na którą tak czekam. Może warto poczekać aż się urodzi i jakoś samo przyjdzie. Moja teściowa już od jakiegoś czasu truje że koniecznie musi być święte. Wystarczy, że męża siostrze wybierała imiona dla dzieci i w tej kwestii rodzice nie mieli tam nic do powiedzenia.

No a ta Nikola czy tam Nicola to tylko mój m mruczał pod nosem i raczej mało prawdopodobne byśmy na nie się zdecydowali.

reklama
Do góry