reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakim mlekiem karmicie waze skarby?

Muminka

Podwojna mamusia
Miasto
Dortmund
Mam prozbe. Szukalam juz tu w tematach ale nieznalazlam nic konkretnego. Otoz ja i inne przyszle mamusie chcemy sie zapytac jakimi mieszankami mleka karmicie wasze niemowleta. Zastanawiamy sie wlasnie czym karmic nasze dzieciaczki jesli niebedzemy karmic piersia albo juz po. Sa rozne dzieci i kazdy inacze reaguje na mleko ale czy macie jakies super sprawdzone albo czy byly jakies ktore niezdaly testu absolutnie? np. cieszko je rozmieszac , robily sie grodki, piana lub dzieci mialy alergie?
Z gory dziekujemy za odpowiedz.

reklama
Ja stosowałam nan activ, nan activ ha, bebilon, bebilon comfort a teraz Maks je humanę (na noc, bananową i zwykłą z probiotykami na zmianę) i zdecydowanie najbardziej mi pasuję. Ale wszystkie były ok w tych kategoriach, które podajesz tylko dla mojego młodego nie były najlepsze. Nan powodował zaparcia a bebilon nie smakował:)

Ja karmiłam chyba wszystkimi mlekami *problemy z zaparciami i kupą* a odkąd karmię NAN active nie ma żadnego problemu ale każda pociecha jest inna :)

Ja karmiłam Filipa od początku MM i zaczynaliśmy od Cow&Gate, potem okazało się ze ma po nim kolki i przeszliśmy na Aptamil. Po ukończeniu 3 miesięcy wróciliśmy na Cow& Gate i do tej pory był spokój, ale ponieważ wyskoczyły mu drobne krostki na brzuszku, to rozważam powrót do Aptamilu. Najpierw poobserwuję go jeszcze tydzień.

My karminy Olisia od 2 miesiaca bebilon immunofortis.. 800g ok37zł.
kupki co dzien dwa , troche sie pieni ale wystarczy lekko otworzyc butelke i pokrecic i pecherzyki powietrza uwolnia sie i piana zamieni sie w mleko :d

ja próbowałam
NAN AR - na ulewanie - nie pomogło i kupki śmierdziały że rzygac się chciało nie wspominając o tym że mały niechętnie to jadł.
COW&GATE - wcale lepiej nie było + zaparcia
APTAMIL (polski BEBILON) - jest po nim super, dodajemy jeszcze troszkę kleiku i mały wcina że się uszy trzęsą POLECAM.
Jedna mała uwaga nam się wszystkie te mleczka pieniły więc to chyba normalne, a jak się wstrząśnie butelką to najlepiej się rozmiesza wszystko i nie ma gródek.

reklama
Do góry