reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

JEDZONKO !!!

Jakie tu jest niszczenie nalesnikow:-D:-DJa toleruje tylko na slodko,ewentualnie krokiety:-)Ale to tylko jak ja robie.Umiem tylko na slodko i juz a jak mam ochote na inne to ktos musi mi zrobic:yes:
Joaska
szykuj sie jak bede w poblizu wpadne na serwis nalesnikowy na slono:-)Powaznie!!!!!

Tyle ,ze moj przepis na nalesniki to
8-10 jak(tak tak az tyle:p)
maka i mleko na oko(ja daje pol litra mleka a potem maki co by ciasto bylo rzadkie)
3 lyzki cukru i torebka cukru waniliowego
troche oleju i gotowe

reklama
zgłodniałam :)

Ja naleśników nie robię. Nie umiem :-D Raz nawet mąż zrobił zdjęcie naleśnika, którego mu usmażyłam i potem to w pracy pokazywał. Normalnie nie umiem nalać ciasta na patelnię:zawstydzona/y: za to umiem podrzucać (ale na nowym mieszkaniu trochę sie boję ;p )
Mąż więc robi naleśniki, a ja farsz :)

Ale zawsze mogę zrobić jak wpadniesz. Najwyżej będą mało estetyczne ;p

Spoko wszystko sie zje:-)Najwyzej faceci beda smazyc a my bedziemy je faszerowac:-)Tylko oby pozniej dale sie zjesc;-)jak wszyscy wezma sie do roboty hehe

Tak mysle co jeszcze moge wam podrzucuc do jedzenia-przepis oczywiscie:-)

wymyśliłam jeszcze nadzienie do naleśników takie jak do ruskich pierogów i drugie, to po prostu leczo.

A poza tym się zastanawiam, jakby tak dodać kakao do ciasta, ale to już na słodko...

No dobra nadrobiłam.....IDE JEŚĆ :-D
A ja mam prosty przepis i szybki na makaron z sosem z mascarpone (pycha:-D :tak:)
Makaron jaki chcecie (ja uwielbiam do tego wstażki rosołowe).
A sos: wrzucam na patelnie puszke pomidorów bez skórki, pokrojonych albo dwie, sol, pieprz, jak sie podgrzeją dodaje pojemnik mascarpone 250g (ja kupuje piątnice) i mieszam aż sie rozposci i z tego robi sie niesamowity, pyszny, delikatny sosik. Czasami dodaje do tego jeszcze pokrojone podsmazone kawałki filetów z kurczaka. Pycha :-)

No dobra nadrobiłam.....IDE JEŚĆ :-D
A ja mam prosty przepis i szybki na makaron z sosem z mascarpone (pycha:-D :tak:)
Makaron jaki chcecie (ja uwielbiam do tego wstażki rosołowe).
A sos: wrzucam na patelnie puszke pomidorów bez skórki, pokrojonych albo dwie, sol, pieprz, jak sie podgrzeją dodaje pojemnik mascarpone 250g (ja kupuje piątnice) i mieszam aż sie rozposci i z tego robi sie niesamowity, pyszny, delikatny sosik. Czasami dodaje do tego jeszcze pokrojone podsmazone kawałki filetów z kurczaka. Pycha :-)
Kurcze nie moglas wczesniej dac tego przepisu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zrobilam juz zakupy a mialabym na cos takiego ochotke, a jakos jutro niechce mi sie isc na jakies zakupy z dzieciakami.

A mi sie marza placki ziemniaczane, ojeny jak o nich pomysle to mi ciarki przechodza. MAm przepis na ostro i z warzywami i jeszcze jakies (skleroza) jeszcze ich nie robilam bo zawsze robilam tradycyjne.
A tyu moj wczorajszy obiadzik do tego jeszcze zrobilam skrzydelka z piekarnika mniam
Zielone kopytka!!!!
1/2 kg ziemniaków,1 żółtko (1 jajo),15- 17 dag mąki, 2 - 3 łyżki mrożonego szpinaku puree, sól

Ziemniaki ugotować (najlepiej dzień wcześniej) i przepuścić przez maszynkę lub praskę.
Do ziemniaków dodać żółtko lub całe jajo.Następnie dodać mąkę i rozmrożony szpinak.Doprawić solą.Wyrobić na masę, formować wałki, spłaszczyć i pokroić w romby. Kluski wrzucać na osoloną wodę. Gdy wypłyną gować 3-5 minut (w zależności od wielkości klusek

Ja robie na oko ale taki mam przepis. I daje o wiele wiecej tego szpinaku zeby byly kluski porzadnie zielone,

reklama
normalnie jeść mi się zachciało
A ja polecam krokiety z farszem mięsnym
Przepis na farsz :
0,5 kg mięsa mielonego
20 dag. boczku wędzonego
3 lub 4 cebule
i około 40 dag pieczarek

Mięsko mielone podsmażamy na patelni dodajemy boczek byle jak pokrojony jak się podsmaży dodajemy cebule i osobno podsmażone pieczarki.Wszystko później mieszamy razem i miksujemy.Do smaku pieprz i sól.
I faszerujemy naleśniki optaczamy w jajku i bułce tartej i na patelnie
A później tylko palce lizać

Do góry