reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Ja nawet na wesele nie zdazylam dotrzec:-(;-)
Poczekaj poczekaj Vici za 3 dni impreza 

A tak z innej beczki, to jeszcze bedzie tak ze spedze ta rocznice sama bo Darek ma odwiesc Maksa do babci, a mi sie niechce jechac z Maja tyl km i zaraz wracac do domku. :-
-(
W piatek najwyzej siade na BB i GG z jakims alkoholem i bede wyzalac swoje smutki albo dobrze sie bawic ehehheeh

A tak z innej beczki, to jeszcze bedzie tak ze spedze ta rocznice sama bo Darek ma odwiesc Maksa do babci, a mi sie niechce jechac z Maja tyl km i zaraz wracac do domku. :-
W piatek najwyzej siade na BB i GG z jakims alkoholem i bede wyzalac swoje smutki albo dobrze sie bawic ehehheeh
Bez obrazy :-):-):-)ale z Joaska roznie bywa. Chwalila sie co zrobila z ciastem wiec biore wszystko pod uwage![]()
Nie obraziłam się, za to poplułam monitor

Tym razem jednak chyba pomyślałam, bo faktycznie, ser dopiero po upieczeniu mega placka bym położyła.
A tak w ogóle, to tak mi się ta moja myśl tak spodobała, że szukam po sieci, czy to się da i czy potem to się da zjeść. I nic.
Ale wydumałam że:
- trza by zmusić męża do poświęcenia się i nastrugania a potem utarcia ziemniaków (nie wiadomo, czy nie na marne). Sokowirówki brak, więc tylko tarka i ręce wchodzą w grę.
- trza by dodać trochę oleju do tej masy
- trza by piec nie wiem ile czasu
- trza by mieć telefon do pizzy na telefon
DObre rozumowanie. Jak cos to po jakims czasie mozesz wyjac z piekarnika i zobaczyc czy sie ziemniaki upiekly, metoda prob i bledow. Jak rozlozysz tarte ziemniaki cienko to ja bym patrzyla tak co 5 min :-):-):-)
U nas tez brak sokowirowki (ale rodzice maja z nrd jeszcze i jest w bardzo dobrym stanie, a mama sobie kupila full wypas robota wiec ja ja wezme i bedzie juz pozniej latwizna) wiec ja tez skoncze z obdartymi palcami

U nas tez brak sokowirowki (ale rodzice maja z nrd jeszcze i jest w bardzo dobrym stanie, a mama sobie kupila full wypas robota wiec ja ja wezme i bedzie juz pozniej latwizna) wiec ja tez skoncze z obdartymi palcami

to sie nazywa wlasnie babka ziemniaczanaCo by wyszło, jakbym surowym plackiem ziemniaczanym wyłożyła blachę i zapiekła w piekarniku?

do tego ciasta ziemniaczanego mozna dodac rozne cuda: kielbasa, boczek, pieczarki i wtedy sie calosc zapieka w piekarniku ... ja uwielbiam

Wielkie ?arcie - BABKA KARTOFLANA
dawałam kiedys przepis na babke ziemniaczaną;-)
podstawa to dodac do zimniaków mleko, wtedy jest pulchniejsza i najpierw usmażone żeberka, mówię Wam niebo w gembie:-) a to mowi fachowiec od ziemniaków- w moejj rodzinie je sie je na najr ozniejsze sposoby:-) w koncu Litwini;-)
podstawa to dodac do zimniaków mleko, wtedy jest pulchniejsza i najpierw usmażone żeberka, mówię Wam niebo w gembie:-) a to mowi fachowiec od ziemniaków- w moejj rodzinie je sie je na najr ozniejsze sposoby:-) w koncu Litwini;-)
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
No dobra - robię przegląd, potem kopiuj-wklej :-)
No i pomyślę o czymś w rewanżu.
No i pomyślę o czymś w rewanżu.
reklama
DObra dziewczyny zrobilam. Owszem smaczne bylo ale jadlam lepsze rzeczy ;-);-)Darek nie narzekal smakowalo mu. Ponizej zdjecia. Jedynie co zle zrobilam to za malo soli i pieprzu dalam do plackow i byly takie ni w gruche ni w pietruche. I na wierzch nie dalam swiezych ziolek tylko sypnelam oregano, bazylia i papryka :-)
Przed pieczeniem :-)

I po

Przed pieczeniem :-)

I po

Podziel się: