reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

JEDZONKO !!!

reklama
Poczekaj poczekaj Vici za 3 dni impreza :-D:-D:-D:-D:-D
A tak z innej beczki, to jeszcze bedzie tak ze spedze ta rocznice sama bo Darek ma odwiesc Maksa do babci, a mi sie niechce jechac z Maja tyl km i zaraz wracac do domku. :-:)-(
W piatek najwyzej siade na BB i GG z jakims alkoholem i bede wyzalac swoje smutki albo dobrze sie bawic ehehheeh

Bez obrazy :-):-):-)ale z Joaska roznie bywa. Chwalila sie co zrobila z ciastem wiec biore wszystko pod uwage :-p:-p:-p

Nie obraziłam się, za to poplułam monitor :-D:-D:-D:-D

Tym razem jednak chyba pomyślałam, bo faktycznie, ser dopiero po upieczeniu mega placka bym położyła.

A tak w ogóle, to tak mi się ta moja myśl tak spodobała, że szukam po sieci, czy to się da i czy potem to się da zjeść. I nic.

Ale wydumałam że:
- trza by zmusić męża do poświęcenia się i nastrugania a potem utarcia ziemniaków (nie wiadomo, czy nie na marne). Sokowirówki brak, więc tylko tarka i ręce wchodzą w grę.
- trza by dodać trochę oleju do tej masy
- trza by piec nie wiem ile czasu
- trza by mieć telefon do pizzy na telefon

DObre rozumowanie. Jak cos to po jakims czasie mozesz wyjac z piekarnika i zobaczyc czy sie ziemniaki upiekly, metoda prob i bledow. Jak rozlozysz tarte ziemniaki cienko to ja bym patrzyla tak co 5 min :-):-):-)
U nas tez brak sokowirowki (ale rodzice maja z nrd jeszcze i jest w bardzo dobrym stanie, a mama sobie kupila full wypas robota wiec ja ja wezme i bedzie juz pozniej latwizna) wiec ja tez skoncze z obdartymi palcami :wściekła/y::wściekła/y:

Co by wyszło, jakbym surowym plackiem ziemniaczanym wyłożyła blachę i zapiekła w piekarniku?
to sie nazywa wlasnie babka ziemniaczana :) jak wiec widzisz ameryki nie odkrylas:rofl2: nie ty jedyna bylas leniwa :tak:
do tego ciasta ziemniaczanego mozna dodac rozne cuda: kielbasa, boczek, pieczarki i wtedy sie calosc zapieka w piekarniku ... ja uwielbiam :-D

Wielkie ?arcie - BABKA KARTOFLANA

dawałam kiedys przepis na babke ziemniaczaną;-)
podstawa to dodac do zimniaków mleko, wtedy jest pulchniejsza i najpierw usmażone żeberka, mówię Wam niebo w gembie:-) a to mowi fachowiec od ziemniaków- w moejj rodzinie je sie je na najr ozniejsze sposoby:-) w koncu Litwini;-)

No dobra - robię przegląd, potem kopiuj-wklej :-)
No i pomyślę o czymś w rewanżu.

reklama
DObra dziewczyny zrobilam. Owszem smaczne bylo ale jadlam lepsze rzeczy ;-);-)Darek nie narzekal smakowalo mu. Ponizej zdjecia. Jedynie co zle zrobilam to za malo soli i pieprzu dalam do plackow i byly takie ni w gruche ni w pietruche. I na wierzch nie dalam swiezych ziolek tylko sypnelam oregano, bazylia i papryka :-)
Przed pieczeniem :-)
P1000179.JPG
I po :tak:
P1000180.JPG

P1000181.JPG

Do góry