reklama
e-stera
Fan(ka)
Nabiał zdrowym dzieciom wprowadza sie po 9 miesiacu......a skoro ma skazę i jest na Bebilonie.........Oli jest na Nutramigenie i dopiero od miesiaca wprowadzam mu nabiał.......
ja bym ;poczekął do 9, 10 miesiacs i zaczełą pomalutku wprowadzać......................
Ale chyba njelpej będzie jak Ci pediatra doradzi
ja bym ;poczekął do 9, 10 miesiacs i zaczełą pomalutku wprowadzać......................
Ale chyba njelpej będzie jak Ci pediatra doradzi
czy 8 miesiecznemu dziecku można podawać jogurty i serki?jakie?mój synek pije bebilon pepti,miał skazę białkową.poradźcie drogie mamuśki
po 10miesiącu daje się nabiał i skonsultowała bymto z pediatrą bo piszesz że miał skazę białkową i na poczatek bym spróbowała dać łyżeczkę i zobaczyła jaka bedzie reakcja ...
Kamylka
Entuzjast(k)a
Najlepiej zapytac pediatre,ale osobiscie uwazam,ze jezeli ma skaze to trzeba poczekac i to jak najdluzej.Czytalam gdzies czy slyszalam w Mamo to ja na TVN ze nawet do 1.5 roku nalezy sie wstrzymac z takimi eksperymentami przy dziecku ze skaza.Pozdrawiam.czy 8 miesiecznemu dziecku można podawać jogurty i serki?jakie?mój synek pije bebilon pepti,miał skazę białkową.poradźcie drogie mamuśki
Mama Helenki
i Aniki :D
Jogurt to jedna z ostatnich rzeczy , które wprowadzamy do jadłospisu malucha...
Jeśli dziecko je mleko, matki lub modyfikowane, nabiał można sobie odpuścić, a nawet jest to wskazane. Ze względu na ryzyko skazy białkowej oraz problemów trawiennych.
Tym bardziej odradzam jogurty i serki z wysoka ilością cukru, jak danonki np
Jeśli dziecko je mleko, matki lub modyfikowane, nabiał można sobie odpuścić, a nawet jest to wskazane. Ze względu na ryzyko skazy białkowej oraz problemów trawiennych.
Tym bardziej odradzam jogurty i serki z wysoka ilością cukru, jak danonki np
elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
Ja też bym poczekała z wprowadzeniem jogurtów i serków w szczególności jeśli dziecko ma stwierdzoną skazę białkową. My wprowadziliśmy Paulince jogurty w 10 miesiącu ale ona na szczęście nie jest alergiczką.. Podajemy tylko jogurty przeznaczone dla niemowląt,. Preferujemy dania owocowo-jogurtowe Hippa. Bardzo smaczne. Serków jeszcze nie podawaliśmy i myślę że nie ma co się spieszyć.
reklama
e-stera
Fan(ka)
A mojemu dziekcu misiowy jogurcik nie smakuje........wogole nic che jogurtow...................ma już 13 miesiecy i dopiero od miesiaca wprowadzam......woli bialy serek na kanapke.ale an razie 1, 2 w tygodniu dostaje.....bo jetan Nuteamigenie.................nic się nie dzieje....zoabczymy jak za jakis czas bedzie