reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kącik małego alergika

Obstawiam koperek, zostaje z przypraw tylko sol i cukier.
A czytalam, ze cukier tez czesto uczula i trzeba slodzic stewia badz ksylitolem

reklama
Dziewczyny a co z produktami ktore na koncu w skladzie maja napisane ze moga zawierać śladowe ilosci soi i mleka?

KAMAG odpadaja :(

Ja zastanawiam sie nad kupnem oczyszczacxa powietrza. Czy ktos mial z tym stycznosc.?
Przeraza mnie ta cala alergia i te AZS

A wiecie, ze na ubrankach moga przenosic sie bakterir, roztocza i np gronkowiec. Pranie w 40 st namnaza to wszystko. Dooiero w 72st zabija. Mozna dodawac specjalny Eko proszek do kazdego prania wtedy aktywny tlen zabija to wszystko juz w 40stopniach

Ma w rozpoznaniu alergie i AZS. AZS jestvreakcja na alergen. Pytanie jaki. U takich maluszkow najczesciej obstawia sie pokarmowa. Jednak przystosowujemy dom, tak jakby dziecko mialo tez wziewna. Czesto pokarmowa przechodzi we wziewna.
U syna niby nie ma zadnej alergi, a bez lekow rozkurczowych ma zapalenie krtani i sie dusi.
Dodam, ze pierwszy raz zlapalo to go, jak mial 2,5 roku dopiero.
Te AZS u maluszkow to moze miec poczatek czegos okropnego. Jak czytam rozne przypadki to plakac mi sie chce, jak ci ludzie oraz dzieci cierpia. A co powiedziec rodzice, ktorzy to widza

Ostatnia edycja:
Dodam, ze jak u dziecka lekarz widzi nieprawidlowe stolce, jakies wysypki to wpisze podejrzenie nietolerancji pokarmowej. To przechodzi z wiekiem. Jak juz jest rozpoznana alergia to jest to na cale zycie. Moga byc tylko mniejsze, badz wieksze tego przejawy

Kurcze u nas nikt nic konkretnego nie mówi. Tylko żeby odstawic mleko i jajka na kilka tyg. . . O innych produktach nie było mowy. I u nas nie wysypka a raczej takie plamy suchej skory sie robią a pod brodą i kolanami rany ktore tylko sterydem szlo leczyc.

KAMAG to AZS, cos na pewno jest w twojej diecie, co to powoduje. Laura na szczescie ma bardzo sucha skore, a na raczkach te takie plamki. W szpitalu miala je juz pomaranczowe takie. Ale dzieki mojej diecie jest lepiej.
Jednak nie do konca.
Proponuje dolaczyc do jakiejs grupy o AZS na fb. Tam duzo sie dowiedzialam

reklama
Marika, jeśli chodzi o roztocza to już w 60 giną, ale inne dziadostwo to nie wiem. Moja Julia ma alergię na roztocza ale odkąd ją odczililam dwa lata temu to objawy ustały. A kaszel wcześniej miała taki,że się dusila i non stop chora była.

Do góry