reklama

Kącik małego smakosza

Głowy sobie uciąć za to nie dam, ale zdaje mi się, że w Szkocji witaminę K dają od razu po porodzie, w postaci jakiejś szczepionki, czy czegoś podobnego.... A co do witaminy D też zamierzam podawać, mimo, że tutaj o tym nic nie wspominają ( w końcu słońca mamy pod dostatkiem, to po co dodatkowo podawać kropelki :sorry2: ), ale nie jestem pewna jak i w jakich ilościach, a lekarza przecież nie zapytam, bo tutaj rzeźnicy są i albo mi powie, że nie ma potrzeby, albo zaleci dawkę dla konia... :dry:
Onesmile, to kiedy kawa?? Sniegi topnieją .... :-D

reklama
vampiria - witamine K podaje sie tu po porodzie w zastrzyku, ale tylko na prosbe matki, tzn. mozesz sobie tego nie zyczyc. Ja sobie zyczylam i Pawel zastrzyk dostal. W Polsce, o ile sie orientuje, ten zastrzyk daja automatycznie. Dlatego sie zastanawialam, po co mam jeszcze teraz dawac? Ponoc ta dawka podana po urodzeniu jest na 3 miesiace.
Witamine D przywiezie mi moja mama:-) i zaczne podawac w przyszlym tygodniu.

Sluchaj, dla mnie 'kiedy' jest mniej istotne od 'gdzie'. Gdzie na ta kawe? Bo jak sie okaze,ze mieszkasz na przeciwleglym krancu Edi, to na kawe tylko w weekend!

Ja tam po porodzie byłam nieprzytomna od wszystkiego, co mi podawali, więc nikt mnie o nic nie pytał :-D, ale dali na pewno, bo mi potem położna powiedziała. Może tatuś się zgodził.
A gdzie, hm... Ja mieszkam obok Nicolson St, więc jest kawałek :-D, ale myślę, że uda nam się spotkać :-)
Odnośnie wit D natomiast, to słyszałam, że podaje się dopiero od 8 tyg ???? A teraz i tak nie za bardzo ma mi kto przywieść... :-(

Ja tam po porodzie byłam nieprzytomna od wszystkiego, co mi podawali, więc nikt mnie o nic nie pytał :-D, ale dali na pewno, bo mi potem położna powiedziała. Może tatuś się zgodził.
A gdzie, hm... Ja mieszkam obok Nicolson St, więc jest kawałek :-D, ale myślę, że uda nam się spotkać :-)
Odnośnie wit D natomiast, to słyszałam, że podaje się dopiero od 8 tyg ???? A teraz i tak nie za bardzo ma mi kto przywieść... :-(

... od 8-mej doby! :-)

dziewczyny, kiedy karmicie swoje pociechy co np 3-4h to ile razy dajecie herbatke? i kiedy? moja jak wypiła np 50ml herbatki to juz calego mleka pozniej nie wypiła :/ a dawałam jej ją na godzine przed karmieniem. slszalam od pediatry tez ze teraz nie trzeba dopajać bo jest zima, ale nie wiem co o tym myslec...

słyszałam teorię, że powinno się dawać tyle picia w ciągu dnia ile wynosi porcja mleka, którą dajesz. mój bez problemu wypiłby od razu 100 ml herbatki i 150 ml mleka i dalej pewnie by nie pogardził, więc nie wiem co poradzić. przyznaję natomiast, że np wczoraj i dzisiaj do tej pory nie dałam w ogóle picia, bo jakoś się nie składało

dziewczyny, kiedy karmicie swoje pociechy co np 3-4h to ile razy dajecie herbatke? i kiedy? moja jak wypiła np 50ml herbatki to juz calego mleka pozniej nie wypiła :/ a dawałam jej ją na godzine przed karmieniem. slszalam od pediatry tez ze teraz nie trzeba dopajać bo jest zima, ale nie wiem co o tym myslec...

ja nie podaje niczego oprócz cyca.

ja tez daje sporadycznie
zwykle jak mały domaga się jedzenia a jeszcze jest za wcześnie tzn nie minęły 3h
ale ja zwykle podaję wodę a herbatki jak coś podejrzewam np. na ból brzuszka koperkowa;)

obecnie martwi mnie, że Kacprowi się ulewa po zjedzeniu;(
on od początku jadł mało, bo go prawie zagłodziłam jak próbowałam karmić piersią
teraz juz je te przepisowe 120 czasem mniej i ulewa mu się i to czasem sporo
a mnie to martwi bo ma 2 miesiące i 5 dni (nijak nie umiem wstawić suwaczka;( i waży 4800 przy urodzeniowej 3800
wg lekarza nie ma problemu bo przybiera
a ja już mam schizę po tym karmieniu piersią, gdy przybrał tylko 90 gram w 16 dni;(

a ile ważą wasze dzieciaczki?

reklama
idek u mnie tez mały ulewał sporo. teraz jest juz lepiej , a zauwazyłam ,ze najbardziej ulewa jak go nakarmie za wczesnie tzn nie po trzech a np po 1,5 godzinie. no i na bank wiem juz , ze bedzie ulewał , jak mu sie nie odbije po jedzeniu.
u nas waga 4,900 - karmię tylko piersią. lekarka uwaza , ze waga jest ok. najwazniejsze ,ze przybiera .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry