reklama

Kącik małego smakosza

reklama
powiedzcie mi jaka jest roznica między bebilonem pepti a bebilonem ha ? czy oba mleka sa dla alergikow?
jestesmy na pepti, wczesniej na nanie pro i nanie ha. małej z poczatku pepti nie smakował ale i tak zjadała

jeszcze pytanie do tych ktorzy stosują zageszczacz Nutriton, ile wsypujecie?
mnie kazano do butli 120 dodac 2 miarki, ale mała tak się prężyła, puszczała bączki i widac było że jej coś dolega, że ją to po prostu zatykało
daję teraz 1 miarke i chyba jest lepiej, na dodatek to działa bo mała nie ulewa :)

Z tego co się orientuję to Bebilon Pepit ma bardziej schydrolizowane białka niż ten HA. Czyli dla alergików jest lepszy. No i jak się go kupuje na receptę to jest płatne 50% i zdecydowanie taniej wychodzi niż ten HA. Ja karmię Nutramigenem - mały też miał dziwną minę jak dałam mu pierwszy raz, ale teraz już wciąga równo. Ja mu się naprawdę dziwię,bo ten Nutramigen jest strasznie gorzki. Wcześniej dokarmiałam sporadycznie zwykłym Bebilonem(zanim jeszcze alergia wyszła) to ten Bebilon był jak dla mnie bardzo smaczny. Nutramigenu bym nie ruszyła na miejscu małego,ale mu jakoś wchodzi. Pewnie kwestia przyzwyczajenia - głodny jest, a tym się najada, więc wciąga i nie wybrzydza :)

mieszanka HA są jakby przeciwdziałaniem alergii (żałuję, że wcześniej o tym nie wiedziałam to bym się nie zgodziła, żeby w szpitalu zwykły hipp małemu podawali!) natomiast bebilon pepti i nutramigen są dla alergików i teraz np mój syn absolutnie nie mógłby jeść jakiegoś HA zamiast bebilonu pepti

dzieki dziewczyny
moja jest na tym pepti ale tez jej cos czasem wyskoczy na buzi, ja nie wiem do konca czy ona ma jakąś alergię...mozna zrobic takiemu malemu dziecku testy na alergię?
lekarka powiedziala ze mam podawac pepti do skonczenia 3 mies. ciekawe jak to bedzie, wroce do nan-a

a co do zaęszczacza, uzywa ktos? jaki smoczek macie?
dzis jest 4ty dzien uzywania i córa nie ulewa, ale za to straszne pierdzioszki puszczała przez ten czas :/ takie głośne ze aż strach, ale kupe zrobiła normalną, nie ma zaparć, myslalam ze bedzie gorzej

wodę przegotowaną bez cukru, ale nie zawsze, powiedziano mi ze jak jest zima to nie trzeba tyle dopajać.
wczesniej miałam koperek włoski ale lekarka mowila zeby nie dawac lepiej bo to moze tez jakoś uczulać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry