reklama

Kącik małego smakosza

Dziewczyny,mam pytanie.Czy można kupić mm dla alergików normalnie w sklepie,bez recepty?Nie chce mi się specjalnie jechać do tesco,żeby tylko to sprawdzic:).Ja karmię piersią,ale nie mam tyle,by odciągnąć,a czasem trzeba wyjść czy cos i wtedy problem.A nie chciałabym dac zwykłego mm,po którym może ją wysypać,bo i tak sama już zrezygnowałam z nabiału,bo podejrzewam własnie mleko o wysypkę,której kiedys dostała.

reklama
Dziewczyny,mam pytanie.Czy można kupić mm dla alergików normalnie w sklepie,bez recepty?Nie chce mi się specjalnie jechać do tesco,żeby tylko to sprawdzic:).Ja karmię piersią,ale nie mam tyle,by odciągnąć,a czasem trzeba wyjść czy cos i wtedy problem.A nie chciałabym dac zwykłego mm,po którym może ją wysypać,bo i tak sama już zrezygnowałam z nabiału,bo podejrzewam własnie mleko o wysypkę,której kiedys dostała.

Możesz w sklepie kupić mleko HA,które jest właśnie dla dzieci,u których istnieje ryzyko wystąpienia alergii. Ja właśnie takie zakupiłam

Można kupić - ale bez recepty tylko na Allegro...

Karmie Gerberem, ale ostatnio Mała wcięła 800g puszkę Bebilonu :-) Czyli odwrotnie jak Krzyś :-D Teraz znowu idzie Gerber bo mam 6 opakowań po 350g. Przechodzę z jednej mieszanki na drugą kompletnie bez problemu. A wiem że nie z każdej na każdą się tak da, bo na przykład od Nan to takiego skrętu kiszek dostała, że masakra była.... Wiec trzymamy się tych dwoch. Aha, jeszcze czasem "zagęszczam" dosypując zamiast jednej miarki Gerbera czy Bebilonu jedną miarkę Humany Plus (tej "zapychającej" ze skobią). Też jest ok, ale samej Humany nie daję bo za bardzo zakleja dziecia.

dziewczyny karmiące mm czy wszystkie podajecie witaminy??? bo ja już jakiś czas temu skończyłam podawać K i D bo chciałam zobaczyć czy to nie uczula małego i teraz nie wiem co robić, a zapomniałam z tego wszystkiego pediatry zapytać :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry