reklama

Kącik małego smakosza

Powinnaś się zapytać pediatry,bo wit D, jest w mm i dodatkową uzupełniającą dawkę którą podasz powinien ustalić lekarz.

Czarodziejka moja też wyprawia różne cyrki przy piersi.

Sprawdziłam też NUKa,ale kolejna porażka :dry: nawet gorzej niż poprzednio,bo dziecko zwróciło na mnie swoje wcześniejsze jedzenie ;-) Zostaje chyba łyżeczka :dry: Nie wyobrażam sobie jak ja dam rade nakarmić ją 120 ml łyżką:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
ech, a do następnej wizyty jeszcze długo...
po mleko pójdę za jakieś 3 tygodnie to zapytam, a póki co poczytam, co najlepiej robić. dziewczyny jak z tymi witaminami u Was??

Mnie lekarz przy karmieniu mieszanym kazał przestać brać witaminę K bo wcześniej gdy tylko piersią karmiłam to podawałam no a teraz kazał brać witaminę D i podajemy tą w kapsułkach raz dziennie.

jeżeli się dokarmia butelką (nawet w niepełnym wymiarze) witaminy K się nie daje. Witaminę D tak, ja podaję 1 kapsułę dziennie i profilaktycznie 5 kropelek witaminki C, mała zresztą ją uwielbia :)

ja nie karmię mieszanie, tylko mm. ale tak się zastanawiam czy nic się nie stanie jeśli jakiś czas nie podawałam tej witaminy D... :-( bo chciałam wykluczyć wszystko co mogło uczulać i po kolei sprawdzać

ja daję 1 kroplę d3 dziennie, mialam wczesniej kapsulki, sa wygodniejsze ale troche kosztuja, teraz mam takie zwykle za 5 zł i tez jest dobrze

Właśnie jak podajesz te witaminki D3 zwykłe??
My byliśmy dziś u lekarza,ponieważ małemu strzelają kości,rączki i nóżki,po witaminę d3 ale tu w uk,nie każą podawać witaminy K i D3 i nam nie przepisali,karmimy się mm i to niby wystarczy,ale ja chcę kupić ta witaminkę D3 a tu w kapsułkach nie widziałam:no:

Właśnie jak podajesz te witaminki D3 zwykłe??
My byliśmy dziś u lekarza,ponieważ małemu strzelają kości,rączki i nóżki,po witaminę d3 ale tu w uk,nie każą podawać witaminy K i D3 i nam nie przepisali,karmimy się mm i to niby wystarczy,ale ja chcę kupić ta witaminkę D3 a tu w kapsułkach nie widziałam:no:
po witaminie mu strzelają?

My dopiero od niedawna podajemy D3, ale co drugi dzien. Maly dostaje mniej wiecej 1 butelke mm dziennie (reszta piers) i w tym mleku jest i witamina K, i D. K juz nie podajemy.

cambria - Mamy D3 w kapsulkach, bo nam mama przywiozla. A tu w w Szkocji jeszcze nawet nie zrobilam rozeznania w aptekach.

reklama
To też powinnaś karmiąc mm podawać witaminkę D. Ona wpływa na prawidłową gospodarkę wapniowo- fosforanową a co za tym idzie na prawidłową rozwój układu kostnego, mięśniowego. Niedobór może prowadzić np do krzywicy. Tak więc jeśli masz pewność że to nie ona uczulała to zacznij podawać.
Mojej znajomej która nie podawała tej witaminy lekarza przepisał witaminę D gdyż dziecko miało problem z podnoszeniem główki, ogólnie nie chciało trzymać jej w pionie, tak ciągle mu latała mimo tego że powinien już sztywno ją utrzymywać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry