• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kąpiele dzieciaczków

reklama
Efilo ja też nie od razu odkryłam że to miejsce za uszami samo się nie oczyszcza i byłam przerażona co tam było :szok:, a teraz wacikiem przecieram przed albo po kąpieli.

Muszę wam się pochwalić że moje dziecko już całkiem polubiło kąpiele, po nich serwujemy masaż podczas których aż wzdycha z zachwytu, no i ostatnie cztery noce przespało całe :-):-):-) Trzy nocki od 10 do 5, a dzisiaj spał do 6:30 :rofl2:

Dziewczyny czy zaraz po tym jak odpadł pepuszek moczyłyscie pępek podczas kąpieli czy jeszcze trzeba troche odczekac? I jak długo nadal go przemywac?

Moczyliśmy zaraz po odpadnięciu - a odpadł jakoś jak Piotruś miał 1,5 tygodnia. No i przemywaliśmy kilka razy dziennie przez jakieś 3-4 dni a teraz to co kilka dni. Ale staram się tam zaglądać codziennie przed kąpielą. No i wszystko jest pięknie :-)

Kotek, mi położna kazała wstrzymać się 2 dni od moczenia pępka, tak więc przez 2 dni po odpadnięciu nie kąpaliśmy go, plusem było to, że były chłodne dni wtedy i mały się tak nie pocił jak teraz, tak więc uważaj na ten pępuszek bo to jest otwarta rana jakby nie było.. i ok. 2 tyg. po odpadnięciu należy go przemywać rozcieńczonym spirytusem aż sie całkowicie zagoi.

Najlepiej sprawdzić wodą utlenioną. Jeśli się pieni to znaczy że się jeszcze nie zagoił i nadal trzeba przemywać spirytusem i uważać, jeśli nie to rana jest już zagojona :-)

reklama
Gożdziczku u nas lekarka powiedziała na odwrót - że po odpadnieciu nie wolno juz stosowac spirytusu. Zreszta jestesmy przykladem tej teorii. Wyladowalismy u lekarza z krwawieniem z pepuszka. Babka nas niezle zrypala za ten spirytus. Kazala sie od pepka odwalic i nie ruszac. I natychmiast sie zagoił. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry