reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

U nas też podobnie ale trochę inaczej :)
W nocy między 3 a 6 - cyc
8-9 - kaszka mleczno-ryżowa lub wielozbożowa z owocami 150-180ml
12-12.30 - obiadek ze słoiczka lub mój około 190g
14-15 - cyc
17 - deserek owocowy 130-150g
19.30 - cyc po kąpieli

Muszę jakoś pokombinować z cycaniem popołudniowym, żeby je wyeliminować. Wcześniej było fajnie bo rano po obudzeniu się piła z piersi, ale teraz świat i kaszki są bardziej interesujące.

reklama
U mnie to wygląda tak:
7-8 mleko
9 soczek lub herbata
10-11 mleko
12-13 obiadek
15 mleko
16 deserek
19 mleko
i w międzyczasie chrupki, wafelki itp zreszta herbaty czy soczku wypija z 4 butelki po 150 ml

A u nas tak
ok 4-5 mleko
ok 9-10 kaszka lub serek
ok 13 obiadek
16 deserek
ok 18-18;30 mleko
herbatki i soczku bardzo mało pije ,ok 150 ml dziennie jakieś flipsy biszkopty lub herbatniki w międzyczasie ale nie zawsze

Menu Igi:

7 - 120 mleka jeśli chce a jak nie to 120 mleka z kaszką łyżeczką

10 - 150 mleka + kaszka (jedzone łyżeczką)

13 - obiadek 190g + manna i żółtko

14 - owocki

16-17 - warzywa 130g

19 - 150 mleka + kaszka (jedzone łyżeczką)

W nocy 200-270 mleka przeważnie na 2 razy jedzone, w ciągu dnia chrupki, ciasteczka, lub odrobinę z talerza domowników:-)

Dla tych co karmią słoiczkami uprzejmie donoszę, ze bobovita wypuściła nową serię zup i jest wsród nich "Barszcz ukraiński" czyli zupka z buraczkami. Bardzo mi tego brakowało, bo buraczki takie zdrowe a ani u Gerbera ani u Hippa nie widzialam dań z burakami:)

Ja mojemu ostatnio ugotowałam i podałam buraczka, Kamil jednak nie należy do jego fanów :-) Jednak zjeść zje, lecz bez takiego entuzjazmu jak przy szpinaku niema :-)

Ja mojemu ostatnio ugotowałam i podałam buraczka, Kamil jednak nie należy do jego fanów :-) Jednak zjeść zje, lecz bez takiego entuzjazmu jak przy szpinaku niema :-)

A dałaś buraczka samego czy z czymś? Ja zrobiłam miks buraczka ziemniaczka i mieska i małej smakowało :)

A dałaś buraczka samego czy z czymś? Ja zrobiłam miks buraczka ziemniaczka i mieska i małej smakowało :)

Dodałam do gotowego obiadku :-) następnym razem zmieszam mniejszą ilość buraczka i najwyżej dodam szpinak :-)

Kupiłam mojemu ciasteczka bobovity, były w promocji więc stwierdziłam że jeśli sobie z nimi nie poradzi to poczekają do pierwszych ząbków. Jednak mój szczerbolek bardzo dobrze sobie z nimi radzi :-) inna kwestia to taka że są strasznie słodkie (nawet jak dla mnie) i małemu nie bardzo smakują zje najwyżej połowę. Więcej ich nie kupię już wolę mu dać zwykłe herbatniki lub biszkopty.

mamy alergików - co gotujecie swoim maluchom?
Moj Filip jest na nutramigenie, ma alergie na seler, banana , jagniecine i na wolowine/cielecine.
Gotuje mu zupki z krolikiem, i kurczakiem. Jajko - zóltko przepiorcze.
Z warzyw- je marchew, ziemniak, pietruszka, kapusta wloska, kalafior, brokul,pomidor,kukurydza.
Owoce -jablko, gruszka...i sloiczki jagody, morela, brzoskwinia, sliwka.
Robie mu czasem kisiel na soczku i daje sinlac...
Co jeszcze moge mu wprowadzic aby urozmaicic diete?

reklama
Do góry