reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

Dziewczyny dawalyscie juz swoim maluchom kakao zamiast mleczka do picia? A jesli tak to jakie, takie zwykle gotowane czy typu Nesqulik?

ja nie dawałam ale podzuciłaś mi pomysł do menu bliźniakow:D hehe zaraz im zrobie,bo dzis wszystko na NIE
kaszkę kupiłam kakaową to na sam widok kręcą głową:"NIE" :d w ogóle kaszy niet, mleko tylko 60ml dzienie przez sen:/ kaszki, kleiki też niedobre...za to jogurty,serki sa baaa

reklama
jestem w szokuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!ile wasze dzieci pija mleka!!!!!!<szok, szok!> moje nie więcej niz 120ml(zazwyczaj ok.60-80)i tylko na noc,jak zjedza kolację to mleka nie pija wcale, a w dzień jedzą wszystko, nabiał tez wiec nie widzę konieczności by im je dawać.

jestem w szokuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!ile wasze dzieci pija mleka!!!!!!<szok, szok!> moje nie więcej niz 120ml(zazwyczaj ok.60-80)i tylko na noc,jak zjedza kolację to mleka nie pija wcale, a w dzień jedzą wszystko, nabiał tez wiec nie widzę konieczności by im je dawać.
Lila tez nie pije duzo, max 200-250ml na dzien, ale i tak sie ciesze ze tyle wypija bo przez 3 ostatnie mc mleka nie ruszyla i musialam we wszystkim przemycac :) W tym wieku dzienna norma to 300-500ml dla dziecka wiec nie jest zle

A jak z mlekiem u Was???
Bo u nas dalej 260 i wiecej 4 razy dziennie;)
U nas góra 250ml mleka i to tylko przez sen inaczej za nic nie pójdzie, co do Kakao to Krzysiek kakaową kaszkę bobovity wcinba odkąd skończył 8 miesięcy i ją uwielbia...zresztą w kaszce Hipp jest kakao a ona jest po 5 miesiącu, a dodatkowo Krzysiek je czekoladę więc kakao ma od dawna podawane, pić kakao nie chce niestety.

Lila tez nie pije duzo, max 200-250ml na dzien, ale i tak sie ciesze ze tyle wypija bo przez 3 ostatnie mc mleka nie ruszyla i musialam we wszystkim przemycac :) W tym wieku dzienna norma to 300-500ml dla dziecka wiec nie jest zle

to mój 2 razy tyle wypija ale nic nie poradzę, mam tylko nadzieję, ze w żłobku nauczy się jeść.

reklama
Do góry