reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

U nas cyc plus mleko nan ar pół na pół z nan1. Samo nanar było za gęste, małego brzus po nim bolał, a teraz jest ok i mały nie ulewa. juz nie mówię o różnicy cenowej :-(. Zobaczymy co dalej.

Ja nawału nie mam i jak tak sobie patrzę na te moje zwisy to lewa jest nie dośc że z natury mniejsza to jeszcze w niej duzo mniej pokarmu mam, mimo iż zawsze od niej zaczynam i częściej podaje. Za to mały uwielbia zasysac się i odchylac głowę do tyłu, chyba chce mamusi wyrównac różnice rozmiarową :-p. Ale mam w nich mleczko, czasem meły wypije je samo, czasem z butlą, grunt ze pocyca sobie troszkę :-).

Ale jestem trąbka, pokręciłam wątki

nie pokręciłas, dyskusja pognała w takim kierunku :-), wiec ja przeniosłam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja mała po Humanie z mct strasznie wymiotowała.Co prawda kupki były lepsze (teraz sa wodniste i zielone:baffled:) ale nie moglam patrzec jak sie męczy z butlą.

A u nas chyba zaczęły się kolki, mały płacze i spina się całe popołudnie. Mam już dosyć, bo do tej pory pięknie jadł i spał i w tak w kółko tylko czasami coś kwęknął. Już się boje, bo wiem co to znaczy kolka-.

u nas to samo..wczoraj od 18-23:30 masaka..i najlepiej ciągle go husiac...teraz śpi ale bardzo nie spokojnie..,widać ze jak chce baczka pościć to go boli jak chol....ok 12-13 ma byc u mnie pediatra -jak zdazy bo taka masakra u nas z chorobami ze przychodnie zapchane- to zobacze co mi powie...zal mi mlodego bardzo

POmaga czeste przystawianie do piersi. Niestety jest to dosc meczace przez pierwszy miesiac. Ja nawet nie mialam czasu sie ubrac, umyc. Wszystko w biegu.,,ale czego sie nie robi dla malenstwa. Herbatke dla karmíacych tez polecam, wogole duzo nalezy pic.
Myslalam, ze jak mam male piersi to mleka nie bedzie zbyt wiele. Nigdy nie lecialo mi ciurkiem, ale maly sie najadal i to byla dla mnie najwieksza satysfakcja.
Pozdrawiam mamuski:-)

Dziewczyny ja mam mleka tyle ze musze odciągać laktatorem a jak wstaje rano to i tak cała poducha zalana! Wkładki starczają na maks pół godziny i już zalane!

witam ja też mam problem z lakatację urodziłam dużego dzidiusia 4440kg synka przez cc i już w szpitalu mi go dokarmiano.ale tylko raz dziennie bo mi ładnie przybrał pokarm. po wyjściu do domu pokarmu było coraz mniej i zaczełam dokarmiać butelką gdzie dzdiziuś nie chciał jeść i sie strasznie denerwował. to odtawiłam mu cyca żeby sie nie denerwowł i sciągałam pokram laktatorem i to był mój błąd bo z dnia na dzień pokarmu było coraz mniej. teraz dzidziuś ma strszna kolki po tym mleku modyfikowanym i aktualnie walcze o zwiększenie z powrotem pokarmu doradcie mi jak to zrobić jestem załamana :no:

Klaudia ja własnie przesłam dwa dni napadu kolki, u mnie znów między 21 a 24, pomaga tylko noszenie w pionie. Kręgosłup boli mnie jak cholera bo mała waży 4,6 kg. Dziś znów kiepski dzień, karmie co godzinę, mała pręzy się i płacze i tak przerwa, pion do odbcia i znów jeść.
Jestem pomka dętka.
Tę niemoc w puszczaniu bączków mnie dopija, a mała meczy. Stostuje teraz bobotic (odpowiednik sap simplex).
Ale powiem wam co zaobserwowałam.
Zazwyczaj mała puszcza bączki w trakcie karmienia i karmiąć ją na fotelu, odpychała się nóżkami o oparcie (wręcz zapierała) i wówczas bąki szły jeden za drugim.

dziewczyny na bączki też u mnie się sprawdza przytrzymywanie nóżek w pozycji zgiętej tak aby czuć opór, przyciskam kolanka do brzuszka małej i trzymam tak po 5 sekund.

Kuleczka moze za czesto ja karmisz.Jak dziecko jest przejedzone, to brzuszek musi bolec. Moj maly teraz ma faze "gadania" po jedzeniu- jest najedzony, przewiniety i wszystko jest ok, a spac nie chce. tylko gada cos po swojemu. 3/4 dnia spedzam z nim na lozku glaszcząc go po glowce i pilnujac, zeby smok nie wypadl ;-)

reklama
Jejku dziewczyny a ja dzisiaj jestem taka szczęśliwa mała po raz pierwszy tak fajnie zaczeła wzdychać i pokrzykiwać - normalnie nie mogę w to uwierzyć. Czasami takie fajne dźwięki wydaje, wzdycha, guga - :-D:-D:-D ona jest fantastyczna!!!!

Zakładajmy czym prędzej nowe wątki o naszych dzieciach - bo już nie mogę się doczekać i nie wiem gdzie co wpisywać

Tyryryryryryryryryryryryryyryryry :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry