reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

clue jeszcze mi sie przypomnialo ze na zwiekszenie laktacji podobno dobra jest owsianka. Jesli lubisz platki owsiane to jedz, napewno nie zaszkodza a nuz pomoga.

aneta23 ciesze sie ze karmienie idzie dobrze. Brodawki juz nie dlugo przestana bolec.

Tajchi z tym odbijaniem to super porada.

reklama
Tajchi to prawda z tym 5 min + 15min. Moj synus strasznie ulewal, zaczelam wlasnie w ten sposob robic ze po 5 min bralam na ramie, on sobie beknol albo ulal i znowu przystawiam go na 10-15min (dluzej nie ma sensu, jak bedzie glodny to sie obudzi wczesniej).

clue i znowu podpisuje sie pod wypowiedzia kolezanki, na laktacje najlepsze jest odciaganie pokarmu po karmieniu, aby pobudzici piersi do zwiekszenia produkcji mleczka. No i wypoczynek, jezeli masz mozliwosc popros mame albo kogos zeby wziol dzieciaczka i sie nim zajmowal a tobie tylko na czas karmienia przynosil. Moja mamusia mi w ten sposob robila zebm odpoczela. Co 2godz zjawiala sie w pokuju i wolala "mleczarnia, mleczarnia!!" :-D karmilam malego i mamuska go dalej zabierala zebym sobie pospala :-)
Teraz zeby odpoczac to w ciagu dnia odciagam sobie pokarm na noc. Mama go karmi butla w nocy. Nie wiem co zrobie jak ona pojedzie do Polski, i bede sama z dzieckiem, masakra bedzie :baffled:

U mnie to chyba już nie jest problem małej ilości mleczka ale lenistwa małego.
Przy cycu usypia po ok 5 min. a jak zacznę odciągac to nawet mogę 100 po nim zdoic :baffled: A jak się obudzi z krzykiem po takim karmieniu bądź jak zacznie już pluc cyckiem przy karmieniu i podam mu butle to wydoi całośc. Ostatnio wydoił po karmieniu 130 ml i jesze na chwilę do cyca poszedł bo się nie chciał uspokoic :baffled: Więc teraz muszę męczyc go bardziej na cycu, tylko bidulek będzie głodny a ja 24 godzinny ryk w domu :baffled:
Bardzo dziękuję za pomoc :-)

moja mała terrorystka, bo wielu trudach usnęła, nie mam już siły i padam, najchętniej poszłabym spać razem z nią, ale przydałoby się coś jeszcze zjeść, bo dzisiaj było kiepsko z jedzeniem:-(. W nocy z karmieniem jest nawet ok. mała budzi się co 2 do 3 godz. i pokarm zdąży się naprodukować, jeszcze uda mi się po każdym karmieniu nocnym ściągnąć gdzieś do 80ml, ale w dzień masakra, możne dlatego,ze mała prawie wcale nie śpi:szok:, a jak uśnie, to za pół godz. znów chce, a skąd po tak krótkim czasie mam wziąć mleko:szok:
starałam się karmić tylko cycem,ale nie daję rady, dzisiaj M nie było cały dzień i jestem padnięta, bo nawet nie spałam chwilki:-(
anetko fajnie, że karmienie jest na dobrej drodze, oby tak dalej:-)
adas fajnie tak z mamą, można odpocząć, ja podobnie mam z M, tylko, ze ja jak tylko mała zaśnie, to zabierałabym się za robienie porządków zamiast się położyć, nie raz mnie M musi wyganiać do spania, tak jak teraz zamiast w końcu coś zjeść i szybko spać, ja piszę, dobrze,ze M nie ma bo by mnie pogonił:wściekła/y:
Ale juz uciekam, dobrej nocy :-)

clue masz takiego samego leniuszka jak byla moja Oliwia. Piersi to taki dziwny mechanizm, jak odciagasz pokarm to widzisz ze pompujesz niby pusta piers a po kilku minutach mleko naplywa, prawda, i mowisz ze nawet 100ml odciagniesz. Dopoki mleczko latwo lecialo to pila a pozniej juz pustej piersi nie chciala jeszcze chwile possac i postymulowac zeby mleczko naplynelo tylko sie darla. Dlatego jak przeszlam ten kryzys laktacyjny to po jej karmieniu ja wisialam na laktatorze.
adas13 naprawde fajnie jak masz bliska i pomocna przy sobie osobe caly czas. to napewno pomaga wrocic do formy i poprawia laktacje.
Gabi9 a probowalas dac Majeczce smoczek? Moze nie jest glodna tylko ma wielka potrzebe ssania i dlatego chce byc w ciagu dnia non stop przy piersi? Wiem ze latwo sie mowi, pamietam ile mialam pytan i watpliwosci przy karmieniu pierwszego dziecka, ale staraj sie nie pozwalac malej spac przy cycu. Jak tylko przestaje intensywnie ssac i tylko mamla sutek, powinnas odstawic ja od piersi. Piersi powinny maluchom przede wszystkim kojarzyc sie z jedzeniem. Trzymaj sie kochana.

Dorinko daję małej smoczka, bo czasem faktycznie, nie jest głodna, a marudzi, więc smoczek ją usypia, a później tylko pilnuję jak go wypluwa przez sen i śpi już bez smoka. Dzięki za radę, to skutkuje, a fakt faktem,ze robi sobie smoczek z piersi,ale z tym trzeba walczyć, no cóż, taki nasz los:-)

W czym zamrażacie mleko???:confused:
W nocy Szymonek śpi ładnie budzi się czasami nawet co 5 godzin i w piersiach mleka jest dużo za to w dzien potrafi w ogóle nie spać i wisieć na cycu :baffled: wtedy mleka jest mniej, więc zamierzam odciągać nocny pokarm tylko nie wiem w czym go zamrażać, chyba nie w butelkach.
Jak karmicie odciągnietym pokarmem z butelki ja raz zrobiłam sztuczne mleko bo myslałam ze jest głodny i podalam z kieliszka nie wiem ile z tego wypił bo część sie rozlała a on zaraz po chciał pierś.
Jak odciągać pokarm po karmieniu kiedy z piersi już nic nie leci:confused:

TAJCHI - ja tez probowalam tego odbijania po 5 min. - i nic z tego :no: Zaczal sie strasznie denerwowac ze mu tak szybko cyca zabieram, prezyl sie, marudzil, w koncu zaczal plakac, a i tak sie nie odbilo...szkoda :-(
BUZI@K - do zamrazania pokarmu mozna kupic specjalne woreczki albo butelki....np z aventu albo medeli.

reklama
Do góry