reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie piersia

reklama
koga, ja nmie polecam aventu ze względu na drogie akcesoria...

do medeli (ok 90 zł) pasują buteli canpola (po ok 6-8 zł)

Wlasnie dziewczyny, zwlaszcza te z doswiadczeniem, poradzcie. Chce karmic piersia i tak sie zastanawiam czy przy takim karmieniu bede mogla wyjsc z domu na godzine- dwie? Nie planuje powrotu do pracy przez rok, ale juz po jakis dwu pierwszych tygodniach chcialabym moc wreszcie wyjsc z psami na spacer no i czasem mam jakies takie krotkie dodatkowe prace. Oczywiscie z dzieckiem wtedy zostalby np. maz. Myslicie, ze sie da zostawic takiego maluszka?

Wydaje mi się ,że zawsze możesz odciągnąć, zostawić w butelce i mąż w razie kryzysu nakarmi. Tak mi się wydaje...I tak będę próbować - też chciałabym w pewnym momencie wyjść gdzieś tylko z mężem.

mleko nasze można trzymać w lodówce a nawet mrozić sprawdzę tylko ile czasu w lodówce a ile w zamrażarce

Ja to mam poważne obawy co do karmienia. Starszą z wielkimi trudami udało mi sie karmić 3 i pół miesiąca. Potem z zimną determinacją przez miesiąc odciągałam. Aż się mleczko skończyło :(
Staram sie myślec pozytywnie i wierzę, że tym razem mi się uda!!! Będę bardziej ufać swojej intuicji, niz lekarzom...

Dziewczyny! rozejrzyjcie się w swoich dobrych sklepach, bo podobno są (to są info z mojej SR) specjalne butelki ze smoczkami, które nie burzą w dziecku umiejętności ssania piersi. Z tych smoków dziecko ssie jak z piersi mamy. Nie wiem, czy tu o tym mówiłyśmy, ale inaczej ssie się pierś i inaczej taką zwykłą butelkę.

Pozwoli to "uchronić" dziecko przed "odstawieniem" mamy i jej piersi

reklama
mleko w lodówce moze stać do 24 godzin, w zamrazarce lodówkowej do ok 2-3 tygodni w zamrażarce tej wielkiej miesiąc.

ja zawsze miałam w zamrażalniku buteleczkę na wszelki wypadek, ale rzadko bez małego wychodziłam, prawie wszedzie był ze mną, aż poszłam do pracy.

Kinga jest jeszcze możliwość karmienia kubeczkiem, ale mi to nie wychodziło (taki kubeczek to koszt ok 4 zł - medela)

Do góry