reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

oj nie wiem, czy po samym smoku by zasnłęła bo zawsze ja przed spankiem karmiłam. Ale jakby chciała tylko possac to by wody z glukozą nie piła:-(
oj znam ten bol, moj maly tak robi od dwoch tygodniu i moge ci po tych 2 tyg powiedziec tylko, że jak bieze smoka, a nie chce cyca tzn że nie jest glodny!!! w tej chwili, co nie znaczy ze za 15 min mozesz sprobowac ponownie :-p, a jak zasnie to czekam az sie obudzi i zje ze samakiem, A robi mi to tez wlasnie czesto po kapieli. No i laktator nie oddaje tego ile masz wlasciwie pokarmu, zwlaszcza jak go nie regularnie stosujesz.

reklama
aha a co do karmienia buteleczką. To ja ją czasem karmie na noc ale rzadko. Zwykle wtedy gdy odciągnęłam dzień wcześciej bo mi ciekło a ona nie zjadła. Takie mleczko nie może za długo stać w lodówce więc jej podaje w butelce :)) bo szkoda wylewać. Przecież i tak kiedyś będziesz chciała wyjść gdzieś bez dziecka to wtedy i tak podasz butelką, a wode też pije z butelki. U nas mała od początku dostawała czasem butle i nic nie zaszkodziło :))

Eddi a w jakim celu chcesz ja budzic? Przeciez mala wie najlepiej kiedy jest glodna i nie omieszka Cie wtedy obudzic! To nie noworodek zeby karmic ja co chwile ;-)

ja to staram sie młodego trochę stopować tak żeby jadł co 2,5-3 godziny, bo on to by najchętniej co pól godzinki sobie popijal ale nie jadl większej ilości na raz niż parę łyków. Lepiej mi śpi i generalnie jest w lepszym humorku jak pożadnie zje co kilka godzin niż tak lize jak cukierek przez papierek.
Ale wiadomo nie zawsze się udaj, bo przeciez nie będę go głodzić.
Ale w nocy przesypia bez jedzenia 8 godzin

a czy mała ci dobrze przybiera na wadze?? Jeśli tak to odpuść sobie to karmienie, nie zagłodzisz jej bo jak będzie chciała to się upomni. i co ile ona ci je?? maja ostatni raz jadła o 18.00 i nie zamierzam jej w ogóle budzić. Pewnie sama się obudzi ok23.
widzisz że nie jesteś sama:)) ja i dziunka miałyśmy podobnie do ciebie :))
Co do wagi to jestem zaniepokojona, bo w tamtym tyg miała 4.900 a ma prawie 3 miesiące. Urodziła się mając 3.300 i zastanawiam się czy nie przybiera za mało, dlatego też tak się denerwuje, że wieczorem nie chce jeśc. W środę idę na szczepienie to znowu się zważymy, aż się boję!!!!!

ja to staram sie młodego trochę stopować tak żeby jadł co 2,5-3 godziny, bo on to by najchętniej co pól godzinki sobie popijal ale nie jadl większej ilości na raz niż parę łyków. Lepiej mi śpi i generalnie jest w lepszym humorku jak pożadnie zje co kilka godzin niż tak lize jak cukierek przez papierek.
Ale wiadomo nie zawsze się udaj, bo przeciez nie będę go głodzić.
Ale w nocy przesypia bez jedzenia 8 godzin
ale fajnie 8 godz:zawstydzona/y:

reklama
kurcze ale załamka. przystawiam ją jak widze, że ma chętkę, ale nie rzadziej niż co 3,5h. Do lekarza ide w środę, więc się dopytam. Od jutra zaczynam ja przystawiac co 2,5-3 h i zobaczę czy będzie chciała częściej jeśc. Dodam, że nie jest płaczliwa i jest pogodna czyli chyba nie chodzi głodna:-(

Do góry