reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

Dlatego mowie ze co lekarz to obyczaj ;)

zastanawia mnie tylko dlaczego stawiaja rodzicom wybor: mozna wprowadzic ale nie trzeba :confused: Czyli jest obowiazek czy nie ma? :confused:

Wgłebilam sie w temat i poszperalam. Okazuje sie ze w 5-6 miesiacu nalezy oswajac z glutenem - na 100 ml zupki dodac kaszki mannej - tylko czubek lyzeczki, ewentualnie pol. A w 10 miesiacu jesli nie wystapily wczesniej zadne komplikacje mozna podac posiłek glutenowy.
A co Wy wiecie na ten temat?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dlatego mowie ze co lekarz to obyczaj ;)

zastanawia mnie tylko dlaczego stawiaja rodzicom wybor: mozna wprowadzic ale nie trzeba :confused: Czyli jest obowiazek czy nie ma? :confused:

Wgłebilam sie w temat i poszperalam. Okazuje sie ze w 5-6 miesiacu nalezy oswajac z glutenem - na 100 ml zupki dodac kaszki mannej - tylko czubek lyzeczki, ewentualnie pol. A w 10 miesiacu jesli nie wystapily wczesniej zadne komplikacje mozna podac posiłek glutenowy.
A co Wy wiecie na ten temat?

ja dziś dostałam liścik z hippa i tam właśnie opisują te oswajanie się z glutenem, żeby potem nie było problemów....

ale np. dla mnie to jest trochę dziwne, bo mam już podawać Arkowi kaszkę manną na mleku....a mi się nie chce ściągać:rofl2:

Nam lekarz do końca 5. miesiąca odradzał nawet dopajanie.. Tylko mleczko..
Mam do Was pytanko. Jak ściągacie sobie mleko z piersi i wstawiacie do lodówki, to dużo macie na powierzchni tłuszczu??

Wczoraj moj maz rozawial z dr na temat dokarmiania Alanka, bo wydaje nam sie, ze wola cyca czesto bo sie nie najada. Dr odpowiedziala, ze skoro dobrze przybiera(a dobrze przybiera) to raczej nie potrzebuje. To, ze raz cyca wola co godzina a innym razem, innego dnia potrafi spac 6 godzin to normalne u malych dzieci. Ze fakt, iz jestem przemeczona i przeziebiona moze wplynac na jokosc mleka i stad czestsze karmienia. I dr powiedziala, ze jesli uznamy(czyli my mamy zadecydowac) ze maly potrzebuje dokarmiania to mamy nie wprowadzac mleka sztucznego tylko juz zupki jarzynowe!!! A Alanek w sobote dopiero skonczy 4mce! Troche mnie to zszokowalo...A wolabaym mleko, bo jak wroce w jego 8ym miesiacu zycia do pracy, to chyba trzeba bedzie mu mleko podawac...sama juz nie wiem i zglupialam! Ja myslalam aby zaczac od sokow i deserkow ale za miesiac najwczesniej...a o zupkach jeszcze nie myslalam...
A Wy mamy karmiace dotad wylacznie piersia, kiedy zaczynacie rozszerzac diete?

Dziunka ja szukając info na temat glutenu spotkałąm tak wiele sprzecznych opinii , że już nie wiem co jest prawda a co nie.:baffled:Jak pojadę z małym na szczepienie popytam pediatre co ona o tym mysli i co radzi
Royanna ja bede Antkowi podawać marchewki, jabłuszka itp. jak skończy 6 mscy, Chyba , że bedzie słabo przybierał i potzebował innego jedzonka to oczywiscie nie bede sie upierac:tak:

Royanna ja bede Antkowi podawać marchewki, jabłuszka itp. jak skończy 6 mscy, Chyba , że bedzie słabo przybierał i potzebował innego jedzonka to oczywiscie nie bede sie upierac:tak:

Ja tak samo. Ale byc moze kaszki wprowadze po 5 miesiacu, ale to tez w razie slabego przybierania.

Royanno ja bym nie podawala teraz modyfikowanego, jak skonczy 8 miesiecy a Ty wrocisz do pracy to byc moze zostana tylko 2-3 karmienia piersia dziennie a inne posilki zostana zastapione kaszkami, obiadkami, deserkami itd. Bedziesz mogla nakarmic przed wyjsciem do pracy, po powrocie z niej i przed snem - wiec miejsca na modyfikowane nie ma ;)

Martolinka podpytaj, podpytaj, jestem ciekawa co powie.

reklama
Ja zacznę wprowadzać inne posilki po ukończeniu przez juniorka 5 miesiąca wiem że to o miesiąc szybciej niż są zalecenia dla cyckowych dzieci ale ponieważ wracam do pracy to chcę żeby mały mógl pod moja nieobecnośc zjeść posilek inny niż mleko, rano przed praca go nakarmię na maxa potem jakaś kaszka na odciągniętym mleku , obiadek a potem po powrocie z pracy znowu cycek.
Nie wiem czy ten misterny plan się powiedzie ale mam nadzieję że tak tymbardziej że maly nie akceptuje mleka podawanego z butelki (próby oswajania w toku ale bez sukcesów)

Do góry