• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmienie

reklama
u nas też była próba- czyli zaczepienie zębami o sutek.Wtedy mama zabrała i ofukała. Junior był zaskoczony.
Wgryźć się nie próbował.Może do czasu:-D
Ale co on wyprawia z butelką?! aż mnie ciarki przechodzą- gryzie, nagryza,skrobie zębami po smoczku od butelki, a jak trzyma ją sam to wręcz "strzela ze smoczka" czyli nagryza- ciągnie i puszcza z zadowoleniem i powtórka

A my próbujemy sie nauczyć pić z butli i niestety Oliwierek nie potrafi zassać, cały czas tylko gryzie smoczek. Ja już nie wiem czy on kiedykolwiek nauczy sie pic z butli.

Moj lobuz tez probowal mnie gryzc ale zareagowalam podobnie jak hope i juz jej sie raczej nie zdaza.
alex nie martw sie napewnno sie nauczy. szwagierki oskar perzez 10 miesiecy nie chcial butli, a jak trefili do szpitala z biegunka to lekarze kazali go odstawic od cyca i chcial nie chcial musial sie nauczyc. I podobno wcale nie bylo tak zle zglodnial porzadnie to i z butli zjadl. Oczywiscie zycze ci zeby u Was Oli nauczyl sie w przyjemniejszych okolicznsciach.

Alex - u nas to samo.. Pola kompletnie nie potrafi pic z butelki.. albo udaje :]

Probowalam jej dac mm jak mialam ten kryzys ostatnio - w koncu kupilan NANPro2 i dooooopa, pic nie bedzie.. masakra..

W ogole z jej jedzeniem i piciem czegokolwiek innego to buu...............

Dzisiaj tak bidulka walczyla z kupkiem niekapkiem <bo dostala na Mikolaja z Aventu kubeczek> nalalam jej troszke soczku delikatnego - skonczylo sie prawie histeria..

Kleik ryzowy zrobilam na mm - no pychaaaaa, mi smakowalo! - jej nie...

Moze to przez zaparcia - bo normalnej kupki to ona juz chyba od 2 tyg nie miala - czytalam, ze pisalyscie o bobkach ;)) - wiec Pola tez zamienia sie w owieczke chyba i bobkuje tylko - 2, 3 razy dziennie - malutki i twardy bob... :(( Banana tak jak Bra juz nie podaje wcale choc to jej smakowalao akurat.. Ehhh....

reklama
Paula u nas było notoryczne gryzienie i to z premedytacją jak zaczynałam krzyczeć to patrzyła mi w oczy i jeszcze mocniej zaciskała, raz tak mocno mnie ugryzła że musiałam palec jej do buzi włożyć i rozciągnąć delikatnie dziąsełka:szok: No więc Cyc się skończył ściągam jeszcze i daję butelką, ale widzę że pokarmu coraz mniej. Ważne że 7 miesięcy karmiłam i w sumie dwa razy na dzień dostaje odciągnięte z butli więc uważam że n ie jest źle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry