reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmimy...

AsiaM jak karmilam mala co 3h(miala bolesne baczki ale kupalka brak) to tak po 1-1,5h podawalam wode, mala wypijala ok 20 czasem 30mlmax( jak cieplo na dworze).Po ok.2razach byla kupcia.Powodzenia

reklama
Dzięki:-), na pewno spróbuję tylko muszę zakupić butelkę, bo jeszcze żadnej nie mamy:baffled:

my zaczynami od jabłka więc soczek już był da się wypić ale mocno rozcieńczony ale za to deser jabłkowy pycha przy pierwszej łyżeczce mały szok co to jest i jakieś dziwne ale przy następnych to Zuzia jadła aż się uszu trzęsły Bałam się żeby nie dać za dużo i musiałam skończyć karmienie trochę była niezadowolona :baffled:

Ile takiego deserku mogę jej podawać???

Kurcze a tu nowości pokarmowe na całego:tak::tak:...
Ja jeszcze nic nie dawałam Tosi:confused:... myślałam, że to dopiero od 5-6 m-ca. A tu już :szok:. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zaserwować Tosi coś nowego :tak::tak::tak:.
A powiedzcie mi kupujecie w słoiczku jakieś warzywka czy same robicie? Jeśli kupujecie to jakiej firmy?

PM - generalnie zaczyna się wprowadzanie po 4 miesiącu ale dzieciom na piersi później się wprowadza inne rzeczy - tzn. do 6 miesięcy pierś jest wystarczająca, no ale oczywiście jak ktoś chce to może wcześniej wprowadzać.

nam pediatra na razie kazała podawać kaszkę mannę - łyżeczka na 100ml mojego mleka. Jak na razie była jedna porcja. Przemko karmił. Milence większość wyciekała z buzi. A warzywka i owoce mamy podawać dopiero za miesiąc.
Co do soczków, to Przemkowi nie podawałam, bo nawet po łyżeczce go czyściło. Miał chyba z półtora roku jak zaczął pić. Najpierw mocno rozcieńczone. Rok temu takie pół na pół. A teraz to już normalnie pije.

reklama
Kurcze a tu nowości pokarmowe na całego:tak::tak:...
Ja jeszcze nic nie dawałam Tosi:confused:... myślałam, że to dopiero od 5-6 m-ca. A tu już :szok:. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zaserwować Tosi coś nowego :tak::tak::tak:.
A powiedzcie mi kupujecie w słoiczku jakieś warzywka czy same robicie? Jeśli kupujecie to jakiej firmy?
Firma dla mnie jest bez znaczenia, kieruję się przy wyborze tylko składnikami posiłku (narazie jednoskładnikowe), a później to już w zależności, co młody będzie chciał jeść. Raz ugotowałam sama marchewkę, ale coś mniej mu weszło niż Gerbera:crazy:
Czy myślicie, że mogę podać małemu przetarty ziemniak ugotowany w domu? Bo mam od 4 miesiąca marchewkę z zimniaczkiem, ale chcę po jednym składniku, a samych ziemniaków w słoiczkach to nie widziałam:no: