Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Teraz już nie czytam różnych mądrości, ale przy Kudłatym dowiedziałam się, że taki moment to około 8 miesiącaWiecie co, to moje dziecię jest okropne, jeśli chodzi o jedzeniejak tylko widzi, że ktoś rusza buzią, to zaraz paszcza otwarta i domaga się jedzenia i MUSI dostać, bo jest awantura
W ten oto sposób stał się miłośnikiem wątróbki i mandarynek
Po tym naszym wypadku z zadławieniem boję się dawać mu cokolwiek w większych kawałkach i wszystko rozcieram na miazgęJak długo dzieci mogą dostawać tylko papki? Nie wiecie, czy jest jakiś wiek, kiedy po prostu trzeba już dawać ociupinę większe kąski, żeby uczył się odpowiednio przeżuwać??
Znam rodziców, którzy go przegapili i dzieciak nie umiał gryźć do 4 roku życia
Pierwszą kanapkę zjadł w wieku 4,5 lat
A na pocieszenie dodam, że zadławić, to się można też całkiem płynnym pokarmem, więc tak czy siak kiedyś trzeba się przemóc i zacząć podawać drobne kawałki

moja mama też ciągle mi mówiła że mam nie dawać małej tylko papek bo nie będzie umiała gryźć a teraz Zuzia je makaron i inne rzeczy a ciasteczka sama sobie je i rusza dziobolem że hoho :-) na początku Zuzia miała odruch wymiotny tak jakby jej coś wpadło ale ona po prostu nie umiała sobie z tym poradzić
Coś mu tam zostawiam większego i czasami załapie, że trzeba pomamlać, a czasami chyba zapomina, albo nie zauważa i tak jak pisała Darinia - ma odruch wymiotny - normalnie masakra!
wszystko by jadł, a nie umie przeżuwać, tylko od razu chce przełknąć!

Chociaż same owoce, to chyba wszystkie lubi!
)