reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmimy...

Weronika przygotowane mleko można przetrzymać kilka godzin, ale tylko pod warunkiem, że zostanie schłodzone:tak:, ale w Twoim przypadku, to chyba sprawdzi sie to co radzą dziewczyny:tak: U nas młody je przygotowane wczesniej, ale on nie lubi ciepłego:-pno i zjada wszystko, więc w nocy po nakarmieniu go przygotowujemy nową butlę i czeka ona na kolejną pobudkę:tak:

reklama
U nas w nocy ciągle jest moje mleczko. A w dzień, jak jest butla, to jak Milenka nie zje, to zaraz Przemko wypija. Więc raczej nic nie zostaje.
A co do tego "rzadkiego" mleka, to jest tak, że na pewno nie można podawać takiego mleka przez cały czas, bo dziecko będzie niedożywione. A tu chodzi o oduczenie nocnego jedzenia, więc to jest kwestia kilku nocy, a nie całodziennego menu.
A tak jeszcze w ramach "pocieszenia" to powiem, że synek mojego kolegi przestał się budzić w nocy na jedzenie jak miał coś koło 3 lat.

A tak jeszcze w ramach "pocieszenia" to powiem, że synek mojego kolegi przestał się budzić w nocy na jedzenie jak miał coś koło 3 lat.

Giza oszczedz horrorow..:no: ja po dzisiejszym wieczorze zarzekalam sie, ze juz zaczynam odstawiac Zoske bo mam dosc jej wieczornego traktowania piersi jako smoka/usypiacza... :wściekła/y:ale juz z lekka ochlonelam. No ale pomalu zaczne sie chyba przygotowywac a raczej Zoske do tego momentu. I chyba bedzie niezla walka:tak:

Swoja droga czy ktores z maluchow pije juz z czegos innego niz butelka: niekapek? zwykly kubek?

Ostatnia edycja:
Zuzia z niekapka nie umie pić, a z butelki tylko herbatkę. Nie wiem co będzie jak będe chciała ją odstawić od piersi:baffled:

U nas w ncy też jest jeszcze mój cycuś..ale rano..o 5.30(przeważnie jak wstaje..).to zjada miseczkę kaszki...Pewnie juz nie wystarcza jej zabardzo ten cycuś..:-(
A co do picia..to Tośka wogle niechce nic pić!:no:.Czasem to dam jescze cycusia...w ciągu dnia..(może to jest dla niej piciu..)..a czasem ..to najwyżej łyżeczką..i to wodę!..bo wszystko inne jest bee!:no:
Pamiętam że Alex więcej pił..i zresztą on załapał butelke..a i niekapkiem szybko już umiał...A ta żaba nic!:-(

A u nas jak u Ewy - Emilka nie chce pić. Próbowałam soczki, herbatki, wodę - nic jej nie pasuje. Myślałam, że to kwestia niekapka, ale kaszkę piła z niego ładnie.

Cicha ja podałam Filipowi pierwszy raz niekapek jak skończył 5 miesięcy, próbował wtedy ssać, ale za słabo to robił, nic ne leciało i się denerwował. Poczekałam więc kolejne dwa miesiące, podczas których mój syn najwyraźniej się uwstecznił i teraz już nawet ssać z ustnika nie umie, tylko traktuje jako gryzaczek:baffled::baffled: Obawiam się więc, że z niekapka nici:no::no: Zwykły kubek jeszcze też nie, bo się krztusi i narazie wciąż tylko butla i łyżeczka nam pozostaje...
A co do picia, to też nie toleruje absolutnie żadnych soczków, a herbatki tylko ziołowe (a nie jestem pewna, czy takowe można podawać jako normalne, codzienne picie:baffled:)

reklama
Mam pytanie do mam, które wprowadzają gluten zgodnie z nową metodą. Znalazłam dwa inne zalecenia - wg jednego po dwóch miesiącach podawania glutenu w ilości 2g można już podawać dowolną ilość glutenu, a wg drugiego kontynuować codzienne podawanie 2-óch gramów do chyba 10-tego miesiąca. Jak Wy zamierzacie postępować?

Co do niekapków, to Emilka ma trzy: Nuka, Aventu i Nuby. Najchętniej pije z tego ostatniego.