reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witajcie Dziewczyny!! Wszystkie, bo nie znam Was jeszcze za bardzo, ale jestem z Wami - tymi starającymi się i z przyszłymi mamuśkami ;)

Dziś kocham cały świat hehe!!

Zrobiłam rano drugi test. Nie mogłam dospać w nocy i patrzyłam stale, czy mężulek jeszcze śpi, czy wyszedł do pracy. Nie chciałam mu mówić, że zrobię kolejny test. Pewnie się domyśla, ale chciałam zrobić mu niespodziankę ;)

Wstałam wcześnie, jak nigdy przed pracą, hehe
no i 2 grubaśne, czerwone kreski - wyszły od razu!!

:tak::tak::tak:

DZisiaj zabieram więc męża do kawiarni na dobrą kawkę (jedna na jakiś czas nie zaszkodzi) i ciacho i tam mu obwieszczę te dobrą nowinę :)
Chciałam zrobić romantyczną kolację w domu, ale ostatnio po obiedzie śpię na stojąco, więc daruję sobie ten pomysł.

Wszystkim staraczkom, którym się udało - GRATULUJĘ!!! (NIe pamiętam jeszcze Was, bo jestem tu od wczoraj)
Hope - jaki wynik?? trzymam kciuki!!
Misia - mam nadzieję, że się uda.
Mononoke - współczuję z tymi podtopieniami :baffled:, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Aniaa - nie patrz na śluz, na to sie patrzy wcześniej, chcąc zajść w ciążę, czy jest płodny, czy nie, teraz to chyba juz nie ważne. Ja nie mam wcale, czasem jakaś odrobinka. Z objawów to pobolewa mnie brzuch jak na @, tylko lekko i kłuje mnie po bokach podbrzusza, no i tkliwe brodawki mi sie zrobiły -nie całe piersi jak na kres. Tak to wygląda u mnie.
Wszystkim testującym życzę powodzenia!!!

reklama
Lepidoptera, gratuluje :):)

Dziewczyny ale u was rewolucję ;/ Ja tu siadam dziś z nastawieniem, że będą same dobre nowiny a tu co ??
Mam nadzieję, że niedługo się wszystko wyjaśni i to baardzo pozytywnie, tak więc mocno kciuki za was trzymam :)

Witam kobietki :-D wczoraj nic nie pisałam, bo czasu zabrakło, a dziś przed chwilą wróciłam z rozpoczęcia roku szkolnego (yhhh...) i spróbuję Was nadrobić.
Mononoke, trzymam kciuki za wizytę. Mówiłam Ci, że rok szkolny zaczniesz z mdłościami:-p ale ja wredna jestem.
lepidoptera wielkie GRATULACJE!!!
LILITH, a Ty kiedy testujesz, bo trochę sie pogubiłam?
Aniaa Ty to masz zagadkę :tak:a nie masz możliwości iść na betę?
Hope, mówisz, że będziesz mnie męczyć, żebym badania zrobiła na hormony, ale to chyba bez sensu badać prolaktynę, skoro biorę lek na jej zbicie - nie wyjdzie wiarygodny. A tak sama to nie chcę odstawiać.
Kamia, raczej nic ginekolog na usg nie zobaczy, ewentualnie w czasie badania ginekologicznego coś może dojrzeć (zasinienie przedsionka pochwy, rozulchnienie macicy - pamiętam z pierwszej ciąży).
Misia, kciuki zaciśnięte:tak:
A ja to teraz staram sie o tym nie myśleć, zresztą mam fuullll roboty, jutro zaczyna się szkoła:no: ale brzuch mnie "ćmi" - takie dziwne uczucie - ni to ból, ni ciągnięcie...pewnie na @. Piersi nie bolą.

Się witam :-)

Lepidoptera, dinozaurku-motylu, gratuluję!! Mocne wejście! Jeszcze raz wielkie gratulacje!

Misia to faktycznie masz okrutnie zamieszanie, ale doskonale cię rozumiem. Disiaj rano zrobiłam test ale nie wyszedł, nie wyszła kreska kontrolna i powinnam test powtórzyć i jakoś straciłam do tego serce tak bardzo, że poczekam jeszcze kilka dni. Jak się pojawi @ to trudno, jak nie to dopiero w przyszłym tygodniu zatestuję ponownie. Za dużo nas to wszystko kosztuje... ech... dzisiejszy dzień nie dla wszystkich jasny i szczęśliwy...
Z tego wszystkie pożarłam całą mozzarellę :p

Aniaa jeszcze poczekaj, sikacze nie zawsze wychodzą. Ja robiłam w poprzedniej ciąży dopiero w 6 tygodniu i był wyraźny ale z historii wiem, że czasem nie wychodzą nawet do 3 miesiąca. Póki @ nie ma, nic pewnego na 100%

Mononoke trzymam kciukasy za pozytywny wynik wizyty u gina i koniecznie daj znać jak przebiegł. Na szpilkach siedzimy :-)

Czesc dziewczynki, wlasnie wrocilam z zakonczenia roku szkolnego :D

motylki dinozaury Gratulacje wielkieeeeeeeeeee!
Na szczescie masz grube obie krechy i nie musisz sie stresowac tak jak ale, ale w sumie moje tez sa ladnie widoczne jak tak na nie popatrzylam bez stresu ;p
ps. Wybacz te dinozaury ale dalej nie moge zapamietac lepidoptera :D

kahaka tylko zeby sie nie okazlo, ze jestes wrozka, ledwo dyrektora wyblagalam o umowe na czas nieokreslony a tu juz od pierwszych miesiecy L4 bo mnie wymiotuje :D Jak tam twoje szkraby na rozpoczeciu roku szkolnego?

Ania.... spokojnie.... poczekaj, to musi byc fasolka :D Moze po prostu Twoja nie chce Cie stresowac takimi jasnymi kreskami :D

Misia daj znac jak po egzaminie i betce :p

Lilith jak sie czujesz?

Hope dzieki wielkie ale bedziecie musilay jeszcze troche poczekac (moze lepiej w trampkach, albo po prostu na fotelach bo szpilki sie do pupy wbijaja :D ) ginek dopiero na 21:00 wiec moge dopiero jutro po lekcjach napisac.
Jak tam Twoje szczescie na rozpoczeciu roku szkolnego?

karolciak!!!!!! no gdzie Ty sie podziewasz? Jedna sie znajdzie to druga sie zgubi....ehhh z Wami dziewczynami .... :D

poziomki jak tam mamuska? zaprowaszona Gabrysia do szkoly?:> :D Jak sie czujesz?

mary-beth co u Ciebie kochana?

Jejciu ale nas juz duzo :D

Rano mialam tragiczny humor a teraz jestem pelna entuzjazmu :D
Moj sie smieje ze mam tak zmienne nastroje ze juz nie nadaza za mna :D Biedak.... oberwalo mu sie dzisiaj rano, a teraz go wycalowalam :D

Córa wystartowała do 4 klasy i już histeryzuje, że nie skompletowałyśmy jeszcze książek i co to będzie ;-) Ach te dzieci dzisiaj, takie niecierpliwe :p
Strasznie długo będziesz nas na tych szpilkach trzymać!

reklama
Mononoke, nie ma łatwo, niech sie przyzwyczaja :D

A ja się czuję na prawdę świetnie :D Wczoraj tylko jak @ przyszła i bóle to miałam gorszy nastrój, ale tylko na chwilkę. Dziś znowu pełna energii z pozytywnym nastawieniem na nowy cykl. Nie sądziłam, że tamta infekcja aż taki zły przebieg miała, bo to jak się teraz czuję to coś niesamowitego :)

Do góry