reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Cześć dziewczyny. My tez się staramy z mężem o dzidziusia i w tym miesiącu jestem pewna że trafilismy w samą owulację( to był 12 dc) Tylko że teraz jest 20 dc i wciąż żadnych objawów a zwłaszcza brak bolacych piersi, po prostu nic. W ciąży z pierwszą córeczką już po trzech dniach od poczęcia piersi miałam jak obolałe balony. Jest możliwe aby nam się udało pomimo braku objawów? Macie takie doświadczenia z drugą ciążą?

reklama
Mama, ja też mam taką nadzieję.. a z listonosze.. cóż poradze, jutro mają wysłac kolejny żel i testy, może te przyjda na czas [ 2-3 dni ma iść ] to bym zdążyła, bo u mnie opóźnienie będzie z owulką..

Antar, każda ciąża inna. W pierwszej nic mi nie bylo, tylko śluzu więcej i ważliwa byłam, jadłam śledzie i ogóry a w drugiej zupełnie co innego.
Poza tym, zdrowa para ma tylko 40% szans w cyklu :)

Przyszły papiery z taxów. Kurierem na szczęście!! Wysłane 05.10
Ja się pomyliłam, mieli wysłać 04.10 :D
Nie wiem tylko czemu, ale chcą tylko od mojego męża papiery a nie ode mnie, mimo iż w liście do niego były tez moje zwrotne dokumenty ;/
Tak czy siak, piszą by przesłać jak najszybciej papiery by móc zakończyć sprawę. Potrzebują wyciągów [ już mąż ma ] oraz umowy z pracy i koniec :)

Tylko nie wiem co ze mną :(
Może już nic nie będa chcieli? Ja w zaległych miałam ten akt urodzenia dziecka, ale już go mieli.. wysyłałam 3 lata temu.. może dlatego.. a teraz nie posłałam bo chcieli mój, co na infolini pow. że ktoś się musiał pomylić..

No nic, trzymajcie proszę kciuki!!

wie ktoś co z tą moja prolaktyną??
Skoro norma była w setnych i w mIU/L [ tak mi się wydaję ;/ ] to jak to się ma przy moim niby super dobrym wyniku 65?? :(

a ty miałaś 65 czego? tzn mIU/L?

Z tego co wyczytałam to oznacza, że masz znacznie podwyższoną i powinnaś brać coś na zmniejszenie.... [bromergon]

Ostatnia edycja:
No nie było napisane czego :D
Masz taką kartę do wpisywania wyników, i powyżej są normy, taka tabelka i pod każdym danym badaniem, jest norma i pod tym wpisuja wyniki, by nie szukac na kartach.
Więc pionowo szło: Prolaktyna. Później ta norma np. 100 mIU/L. i miejsce na wpis: 65.
heh :(

wie ktoś co z tą moja prolaktyną??
Skoro norma była w setnych i w mIU/L [ tak mi się wydaję ;/ ] to jak to się ma przy moim niby super dobrym wyniku 65?? :(
LILITH- wiesz co ja sie nie znam bo moja prl byla si i juz nie wnikalam ,ale wejdz na watek u gory O BADANIACH HORMONALNYCH DLA STARAJACYCH SIE i tam masz wszystko o prl i jakis przelicznik tez jest..

LILITH emedica.pl prosze bardzo :) z tego wynika, ze prolaktyne masz w porzadku :) z tym, ze co lab to podaja inne wyniki mnie jak robilam badania to napisali ze gorna granica normy to 25ng/ml (A mialam 29 z tym, ze wtedy juz w ciazy bylam) a tutaj masz podane 200ng/ml

ale znalazlam cos takiego: (tez jest gdzies na forum BB)
fetch.php?cache=cache&media=http%3A%2F%2Fimg208.imageshack.us%2Fimg208%2F1192%2Fnormy26wrmq6.png

wiec 65/20 = 3,25 :) wiec super :p
ps. wspolczuje ze Ci sie wszystko tak zwalilo naraz :/

Kamia fajnie ze sie odezwalas :D Ciesze sie ze wszystko w porzadku i ze masz "tylko" mdlosci :D

katty spokojnie, czekam :>

antar tak jak mowia dziewczyny kazda ciaza jest inna, najlepiej poczekac i zrobic bete albo sikacza za pare dni :>

Wiecie co laseczki.... dostalam @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Rany nigdy sie tak nie cieszylam z okresu :D

reklama
MONONOKE- nooooooooo!!super ,czyli dzis masz 1 d.c. :):):)))
jeszcze troche i dzialania :)

ja zmykam ,jade po Zuze a potem musze sie szykowac na wizyte-mąż wraca po 17.00 i ja od razu wychodze,dam znac wieczorem..

Do góry