reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam sie i żegnam za razem..
u mnie dziś @, przyszła wcześniej.. spadek dzień wcześniej, i @ od razu w dniu spadku, co za bezsens.. a więc jak mówiłam, w moim przypadku nie ma sensu się starać, wszystko do dupy..
Trzymam za was mocno. U mnie dziś wielka część dalsza remontu :)

reklama
Cześć, zrobiłam i nie wiem co sobie myśleć. Po 5 sek zrobiła się blada II różowa kreseczka,a po paru chwilach bardziej przyciemniała i jest może ciut jaśniejsza od tej kontrolnej. Czy te testy aby są wiarygodne? Nie wytrzymałam i odrazu obudziłam męża i mu tą wieść zakomunikowałam. Za 3-4 dni powtórzę test. Diewczyny jestem w szoku a zarazem w wielkiej euforii, podejrzewałam że coś jest nie tak, ale zwalałam winę na spóźniającą się owu. Teraz muszę jak najszybciej zapisać się do gina na wizytę, ale to chyba już u siebie w mieście zrobię ( wolę specjalnie jechać niż czekać niewiadomo ile), bo w Wawie długo się czeka. Jeśli napisałam coś z błędami bądź nieskładnie to przepraszam, na klawiatuzre Z mi słabo działa (trzeba się mocno na wciskać), a poza tym nie jestem w stanie myśleć :)
Dziękuję za fluidki :)

Ostatnia edycja:
Dominiko wychodzi na to ze fasolka jest z toba :) GRATKI DLA CIEBIE :) dla pewnosci mozesz isc na bete jutro np czy za dwa dni :)) oby znowu sie posypaly fasolki:):):)wysylam dla was ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~mam nadzieje ze pomoga milej niedzieli wam zycze:)

Witam mam problem bo nie wiem juz sama czy jestem w ciązy czy nie.
Okres powinnam dostać 15 listopada no i jak zwykle kilka dni przed bolał mnie brzuch,piersi i kość udowa (zawsze tak mam przed)Wiec bylam przygotowana.16 listopada poszłam do pracy (z lekkimi bólami) lecz gdy wróciłam na bieliźnie zobaczyłam brązową plamkę wielkości 5zł .Natępnego dnia wszystkie bóle przeszły,piersi nie bolą dosłownie nic.Wczoraj rano (20 listopada) zrobiłam test...jedna kreska gruba a druga słabiutka.Zawołałam męża żeby potwierdził czy on też widzi ta drugą kreske.Okazało sie ze ją widzi.Do tego juz całej rodzinie powiedzial ze jestem w ciąży.Ale ja się boję jeszce w to uwierzyć i musze powtórzyc test jutro.Dodam ze od kilku lat kochamy sie bez zabezpieczenia i nie liczyliśmy kiedy mam płodne a kiedy nie wszystko odbywało sie spontanicznie.Jak myślicie czy to ciąża ?Wiem ,że odpowiadacie na setki takich pytań ale proszę o rady.
Pozdrawiam

Natalla witaj moim skromnym zdaniem t ciaza jesli sa dwie kreseczki :) dla pewnosci mozesz isc na beta hcg i upewnic sie ... mozliwe ze owu ci sie opuznila...plamienia zdarzaja sie w dzien @...uwazaj na siebie nie przemeczaj sie zeby plamienie sie nie powiekszylo bo to moze byc zly znak ale jest tez tak ze plamienie moze byc przy zagniezdzeniu sie jajeczka kazda kobieta jest inna i wszystko moze byc inaczej mi w dzien @ test nie wychodzil bete mialam niska i jak wyszlo owu mialam opuzniona...mysle ze beta to dobry pomysl i pokaze co i jak mozesz tez test wykonac ale po co jak juz jeden wyszedl pozytywny :) wiec fasolka jest :) trzymam &&&&&&& i oby to byla fasolka:) pozdrawiam

Mysle ze twk to ciaza plamienia na poczatku sie zdarzaja a nawet slaba druga krska oznacza test pozyTywny powtorz go po dwoch dniach i najlepij zrob test z pierwszego porannego moczu wtedy poziom hormonu ciazy jest najwiekszy w najlepsza pewnosc daje test z krwi beta hcg trzymam kciuki za kolejny wyrazniejszy test a jakjuz bedzie to wpadnij znowu i pochwal sie fotka testu

Na ulotce jest napisane ,że jeśli druga kreska jest mniej wyraźna to i tak jest ciąża..bardzo bym chciała ale boje sie ,że trafiłam na wadliwy test .Test robilam w sobote przed 7 rano.Druga kreska pojawiła sie po około 2 minutach.

To jak najbardziej prawidlowy sa testy ze do 3 min a sa i takie ze do pokazuja a jak ja zrobilam przed @ i wyszly mi dwie tylko jedna znikla i cio ?a w dzien @ negatyw a jednak jestem ... zrob jutro dla pewnosci bete ja zrobilam mialam niska i pani w lab powiedziala ze nie ma szans a jednaj dzis mam 52 dc bez @ i jutro wizyta zobaczyc serduszko bo jestem juz po pierwszej wizycie u gina tylko nie bylo jeszcze widac ale ciaze stwierdzil...na wizyte za wczesnie ja bylam 33dc od OM i stwierdzil tylko cialko zolte w jajniku a reszty jeszcze nie bylo widac...na wizyte poczekaj jeszcze conajmniej 2 tyg...

widze, ze dobre nowiny od rana :-)
Dominika GRATULUJĘ :-D zdrowych i spokojnych 9-ciu miesiecy :-) i czekamy na relacje po wizycie u gina

buziaki dla wszystkich, ostatnio mam napiety terminarz, ale Was podczytuje.
milej niedzieli, ale sie denerwuje....
o 21 zaczyna sie wieczor wyborczy

reklama
idź do przychodni i poproś o test na beta hcg- on pokaże na pewno, czy jesteś w ciązy, czy nie
poza tym jak masz wątpliwości co do skuteczności testu, to zrób jeszcze jeden- jak wyjdzie pozytywny to wiesz co to oznacza ;) a najlepiej kup test elektroniczny. Nie będziesz musiała doszukiwac się drugiej kreski, tylko wyjdzie, żę jest ciąża bądź nie.
Powodzenia!

Do góry