reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

aleali ja stosowałam quicka-i był git zresztą wiem ,że większość dziewczyn jst z niego zadowolaona.Powinnaś zrobić test dopiero po spodziewanym terminie @ nie wcześniej ,a że wychodzi ci cień drugiej kreski to poprostu przeważnie jest tak ,że za wcześnie go robisz ,i może dojść do zapłodnienia jest to bardzo częste u wielu kobiet ale pużniej pokazuje się @ a wraz z nim samoistne poronienie gdzie większość kobiet nawet nie wie ,że mogłabyć w ciąży.Poronienie następuje  w tym przypadku ponieważ zarodek był za słaby-zresztą czytałam o tym na naszym forum już ktoś o tym pisał.Życzę Ci dużo cierpliwości i szybkiego zafasolkowania  ;D

reklama
ja tez stosowałam ten test i dwa razy zdarzyło mi sie tak jak tobie Aleali później byłam u gina i odpowiedział mi dokładnie to samo co Lana, że bardzo czesto zdarza sie tak że jeesteśmy w ciąży ale organizm sam odrzuca bo coś było nie tak.
dletego zawsze najlepiej robic test najwcześniej w dniu spodziewanej @

Bardzo to wszystko smutne ale taka natura jest niestety przewrotna z drugiej zaś strony jeżeli zarodek był zasłaby i miał jakieś wady to może dobrze ,że tak się dzieje  :(

Lilith napewno się nic złego nie wydarzy modle się za Ciebie i za nas wszystkie bądż dobrej myśli i piękną, uchniętą przyszłą mamusią ;D

Nawet nie mam sily juz walczyc. Mielismy zrobic badania (nasienia) a jesli ono wyjdzie dobrze moje hormonalne, ale ja juz nie mam sily, nie chce sie starac.
Powiedzcie mi jeszcze czy II kreseczka moze sie pojawic czy problemach z progesteronem ?

aleali ja nic nie wiem na temat hormonów ale bądż silna skarbulku napewno Ci się uda niepoddawaj się ale też za dużo o tym nie myśl ,bo można zwariować :(

aleali przeciez testy wykrywają HCG czyli gonadotropinę kosmówkową a nie progesteron, więc moim zdaniem to raczej fasolka zrobiła tą drugą kreseczkę. Powtórz test za kilka dni i zobaczysz że kreseczka będzie dużo bardziej wyraźna :) Bądź dobrej myśli :) przesyłam moc fluidków i trzymam mocno kciuki.

Ja myślałam, że zwariuję jak @ nie nadchodziła a 3 testy po kolei nie mogły wykryć ciąży (2 z allegro i jeden strumieniowy z apteki), w końcu za czwartym razem zobaczyłam bladziuchną kreseczkę (35 dzień cyklu) i dopiero za piątym razem kreseczka była grubiutka i juz byłam pewna, że będę mamusią. Ten piąty test był testem "quick vue" wykonanym w 38 dniu cyklu :) czyli wtedy byłam w 5-6 tyg ciąży!

Trzymaj się ciepło!

reklama
Do góry