Przeczytałam ostatnie kilka stron, i chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
Testowałam kilka rodzajów pieluch i nie zgadzam się, żeby te z rossmana były dobre. Są super twarde w porównaniu do innych, chociaż w dotyku ok.
Uważam, że WICKIES(Flex&Comfort) z Kauflandu są o niebo lepsze i w tej samej cenie. Mało tego, są lepsze od oryginalnych pampersów. Są tak samo miękkie(delikatne), ale tył mają dłuższy(kupa nie przecieka- co działo się zazwyczaj w pampersach), a z przodu do końca wkład chłonny, dzięki czemu, jeśli niemowlę dużo leży/śpi na brzuchu to nie przecieka(spokojnie dają radę przez całą noc- 10-12h). I mają takie same zapięcia jak pampersy(typu 'gąsieniczka' i na rzepy), falbanki i wszystko.
Co do butelek, polecam tommee tippee. Są ładne, łatwo się czyści, wytrzymałe, nie przeciekają. I na allegro można kupić w fajnej cenie. Laktator ręczny tej firmy też jest ok. Piersi nie bolą, i pasuje również do niewielkiego rozmiaru piersi

.
Podgrzewacz może przydać się wcześniej, jeśli karmi się sztucznie. To nie prawda, że mleko trzeba przygotowywać zawsze 'na świeżo'. W szpitalach szykują z wyprzedzeniem na całą dobę, niemowlaki żyją i mają się dobrze. Jedynie trzeba koniecznie wstawiać od razu do lodówki. Ja tak szykowałam małej, na 4 karmienia do przodu. Tylko podgrzewałam. Żyje, jest zdrowa, uśmiechnięta, nic się nie dzieje. A w nocy - to rewelacja- wstawia się do podgrzewacza i tyle. Zaczęłam tak robić po rozmowie z b.dobrym pediatrą. Powiedziała, że producenci zalecają przygotowywanie mleka 'na świeżo' dla świętego spokoju. A jak widać, szpitale nawet to olewają.
Co do ubranek- body i pajaców- polecam wszystko early days (na allegro można kupić tez w rozsądnej cenie). Są miłe w dotyku, nie niszczą się, i wyglądają b. ładnie, solidnie. I faktycznie starczają właściwie na cały okres jaki opisują(tj. 0-3m, 3-6m itd). Dostosowują się do rosnącego maleństwa
Zasadniczo to wszystko nie na temat główny, ale tak mnie natchnęło po przeczytaniu Waszych wypowiedzi. I wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale może komuś się przydało

.