reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

blondplatyna byłam
dał mi tabletki novenette ale nie mam kiedy ich wybrac bo nie dostaje wiekszyk krwawień:( od 3 mies brak okresu a w ciazy nie jestem.... ehhh masakra...

a ty kochana jak sie czujesz? masz juz imie dla dzidzi? :*

reklama
Czuję się fatalnie, mam niedowład lewej nogi i ledwo co chodzę, a do końca jeszcze ponad 2 miesiące. Niestety prawdopodobnie czeka mnie cc z tego powodu.
Wybraliśmy Patrycja - ładnie? Mamy jeszcze sporo rzeczy do kupienia - generalnie mój Ł. jeździ po sklepach bo ja nie daję rady długo łazikować.
A jak Twój szkrab? Ale ten czas szybko leci. Dopiero co się urodził a już roczek kończy.

Blondplatyna a u Ciebie już prawie 30tydz! NAPRAWDĘ TEN CZAS LECI....
U mnie 30dc... robiłam dwa testy [oczywiście oba w dzień-bo księżniczka nie wytrzymała do rana hehe] i oba negatywy-temp mi dziś spadła więc nie mam złudzeń :(

blondi moja kochan cc jest ok:D wiem bo mialam:D

kupuj przez neta:D taniej i do domu a bedziesz miala pocieche z wyboru rzeczy dla dzidzi:)
Partycja- super imie moja najwspanialsza przyjaciółka ma tak na imie;)

a czego ci jeszcze brakuje?

Martusia wiem, czas jest nieubłagalny. A co z Tobą się dzieję, że też tak rzadko się odzywasz?
Korynko cc się nie boję, bardziej chyba przeraża mnie sn. Nawet z tej jednej strony się cieszę z tego, oprócz tego że nie mogę chodzić.
Ciuszków mamy dużo, sporo dostaliśmy w spadku, no i teściowa dzielnie w tej kwestii się wykazuje. Brakuje łóżeczka, wózka, nosidełka no i kilku pierdół do pielęgnacji maluszka. Zrezygnowaliśmy z kupowania pościeli bo stwierdziliśmy, że niepotrzebny wydatek a i tak w czerwcu będzie cieplutko, więc mała spać pod kołdrą nie będzie.

blond a masz jakiś wózek na oku? cos już myślałaś? kup 3 w 1 bedziesz miala z nosidełkiem.
nosidełka takiego na brzuch do noszenia dziecka nie polecam. a przynajmniej zanim sie zdecydujesz poczytaj o problemach wychowawczych z dziećmi chustowymi:) ( dziecko bardzo przyzywczaja sie do obecności rodzica i w poźniejszym etapie txn 9-12 mies gdy dziecko wazy 10-13 kg nie sposób nosic je caly czas i problem wtedy jest z nawiązaniem dystansu w czasie snu czy zabawy) do pielegnacji kup sobie olilatum albo emolium duza butle ( myje i natłuszcza skóre i jest bardz wydajne) do zadań specjalnych jonson ma fajny żel dla dzieci od 1 tyg;) sudocrem ( koniecznie ) i małą oliwke:)
pieluchy babydream ( tańsza wersja pampersa- w rossmanie ja je uwielbiam nie odparzają nie ma uczuleń bo są bezzapachowe i tanie 1paczka okolo 20 zł kosztuje )
co do pościeli to spokojnie mozecie sie z nia pożegnać na 9 mies
rożki i śpiworki to najlepsze rozwiązanie bo dziecko sie nie wykopuje:)

moj Kacper ma 13 kg i 86 cm:D jest bardzo duży:) normalnie nie mogę uwierzyć.. tyle co z małym wychodziłam ze szpitala a to już rok minął:)

a łóżeczko kup składane:) takie turystyczne... bo jest wygodne można wszedzie zabrać bo składa sie do paczki 80x20x20 i są takie z nakładkami dla niemowląt zaraz poszukam i ci pokaze o co mi chodzi:)

reklama
Obecnie pracuję [tzn robię na czarno :) ] na recepcji w a'la hotelu.... a tak w sumie to szukam jakiejś stałej pracy.... teraz będę mieć na miesiąc pracę, a później chyba od czerwca na lato....
I strasznie mi się dziś chce spać-robiłam krzyżówkęi nagle zasnęłam-nawet nie wiem kiedy-obudziłam się dopiero jak mi gazeta spadła... a dodam, że właśnie siedzę w pracy hehe

Do góry