reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Zajączek81 :) nie jestem wkurzona :) raczej tylko lekko marudna :) wiesz. marudzę, że woda się rozlała, że dlaczego ta kurtka na tym wieszaku wisi powieszona za kaptur a nie za wieszaczek :) ale to drobiazgi :) potem się z tego śmieję. wkurzona to byłam w dniu., w którym miałam dostać @ i chyba w następny. A teraz ku mojemu zdziwieniu jestem oazą spokoju :) może dlatego że ciągle chce mi się spać i nie mam siły na kłótnie :)

reklama
Zrobiłam rano (po dwóch dniach) drugi test i aż się spociłam z emocji, czekając na drugą kreskę:szok: Wyszła.... Ufffff, choć nadal nie jest mocno różowa. Tłumaczę to sobie tak, że dziś robiłam mniej czuły test (też bobo, ale płytkowy, wykrywa stężenie 25), a przedwczoraj był to bobo strumieniowy (wykrywa już stężenie 10).
Być może pomału rośnie u mnie to stężenie gonadotropiny... Na betę wybiorę się w poniedziałek. Pozdrowienia w słoneczny, piękny dzień!
Oczywiście, że jesteś w ciąży:) Już cię dopadły wiosenne nasionka:-) Jakieś bociny chyba przyleciały:-)
Wszystko będzie w porządku na pewno. Ja czekam jeszcze kilka dni:dry:

alisa79 super ze idziemy prawie w ten sam dzien na wizyte:)to Ty bedziesz chodzic na Kaminskiego tak?pewnie tam tez rodzic chcesz??jak chcesz namiar na to moja lekarke w dolmedzie to moge ci dac namiar ona naprawde jest super!!Ty chodzisz prywatnie czy na kase chorych??

Na pierwszy ogień na USG idzie Martuśka, potem Ty, no i 21 III ja ;-):happy: Raczej skłaniam się ku Kamieńskiego, ale będę jeszcze miała czas nieco się rozeznać, mam nadzieję;-)... Jakby co, chętnie zgłoszę się po namiary na Twoją lekarkę, dzięki! A Ty gdzie rodziłaś swoją pierwszą pociechę? Czy ta ginka była przy porodzie?

alisa79 :) moja koleżanka miała podobną sytuację :) chyba w 3 dniu jak nie dostała @ zrobiła test i też wyszła jej słaba kreska. Na drugi dzień dała sobie na wstrzymanie i zrobiła nazajutrz, kreska była tak mocna, że jak to ona powiedziała (cytuję) "myślałam, że mi ten róż oczy powybija" i dzisiaj jest już szczęśliwą mamą. poczekaj jeszcze ze dwa dni, może faktycznie teraz masz mniejsze stężenie gonadotropiny :) ja 3mam kciuki !!!

Oczywiście, że jesteś w ciąży:) Już cię dopadły wiosenne nasionka:-) Jakieś bociny chyba przyleciały:-)
Wszystko będzie w porządku na pewno. Ja czekam jeszcze kilka dni:dry:

Zajączku, a raczej Kotku :-D, dzięki... Tak bardzo bym chciała, żeby moje Maleństwo, o którym wiem dopiero parę dni, było silne i zdrowo się rozwijało. Najchętniej to bym tam do niego weszła i go ochraniała :zawstydzona/y: Nie wiem, jak ja się doczekam na tą pierwszą wizytę u gina......

Trzymam za Ciebie kciuki - aby jedno z nasionek wiosennych przywiało szybciutko do Ciebie :tak:

alisa79 :) moja koleżanka miała podobną sytuację :) chyba w 3 dniu jak nie dostała @ zrobiła test i też wyszła jej słaba kreska. Na drugi dzień dała sobie na wstrzymanie i zrobiła nazajutrz, kreska była tak mocna, że jak to ona powiedziała (cytuję) "myślałam, że mi ten róż oczy powybija" i dzisiaj jest już szczęśliwą mamą. poczekaj jeszcze ze dwa dni, może faktycznie teraz masz mniejsze stężenie gonadotropiny :) ja 3mam kciuki !!!

Dzięki, ważne, że II wciąż jest, muszę się uzbroić w cierpliwość:tak:

Zajączku, a raczej Kotku :-D, dzięki... Tak bardzo bym chciała, żeby moje Maleństwo, o którym wiem dopiero parę dni, było silne i zdrowo się rozwijało. Najchętniej to bym tam do niego weszła i go ochraniała :zawstydzona/y: Nie wiem, jak ja się doczekam na tą pierwszą wizytę u gina......

Trzymam za Ciebie kciuki - aby jedno z nasionek wiosennych przywiało szybciutko do Ciebie :tak:

Alisa, na ile dni przed spodziewaną @ zrobiłaś pierwszy teścik??

reklama
Alisa, na ile dni przed spodziewaną @ zrobiłaś pierwszy teścik??

Pierwszy teścik był w dniu spodziewanej i był cien cienia kreski. Potem już w 36 dc. i 38 dc (dziś)- już nie musiałam spekulować, czy kreska jest, bo była dobrze widoczna, choć jeszcze nie tak purpurowa.

Do góry