reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

witajcie :-) juz mowie co i jak
wklejam wykresik swojej temperaturki, a drugi test zrobie dopiero w niedziele albo w poniedzialek akurat we wtorek mam wizyte u ginekologa swojego.

wczesniej mierzylam temp i wahala sie tak miedzy 36,20-36,45 po owulce jak widac wzrosla ale niestety nie do 37 :-( 15 czerwca bylam na monitoringu i moj pecherzyk mial 15 mm i lekarz powiedzial ze gdzies za 5 dni powinna byc owulka.... 19 i 20 czerwca mialam zalanie :-psluzem przezroczystym bardzo ciagnącym się.od 27 czerwca mierze temp innym termometrem bo mi kot stłukł... i widac ze nowy termometr pokazal o 1 kreske nizej niz stary no ale nie wiem czymi tak spadlo czy to wina termometru :angry: a okres mam dostac 3-5 czerwca... wiec cierpliwie czekam do tej niedzieli i zrobie testa.... nie wiem czemu mam takie mysli ze sie nie udalo moze przez to ze kiedys 2 miechy temu zrobilam testa i bledna druga krecha byla.... chyba moj organizm samej mnie nie pozwala sie nakrecic z reszta okaze sie wszystko w niedziele:tak:

Załączniki

• wykresik.JPG
    wykresik.JPG
    32,3 KB · Wyświetleń: 97
reklama
wklejam wykresik swojej temperaturki, a drugi test zrobie dopiero w niedziele albo w poniedzialek akurat we wtorek mam wizyte u ginekologa swojego.

wczesniej mierzylam temp i wahala sie tak miedzy 36,20-36,45 po owulce jak widac wzrosla ale niestety nie do 37 :-( 15 czerwca bylam na monitoringu i moj pecherzyk mial 15 mm i lekarz powiedzial ze gdzies za 5 dni powinna byc owulka.... 19 i 20 czerwca mialam zalanie :-psluzem przezroczystym bardzo ciagnącym się.od 27 czerwca mierze temp innym termometrem bo mi kot stłukł... i widac ze nowy termometr pokazal o 1 kreske nizej niz stary no ale nie wiem czymi tak spadlo czy to wina termometru :angry: a okres mam dostac 3-5 czerwca... wiec cierpliwie czekam do tej niedzieli i zrobie testa.... nie wiem czemu mam takie mysli ze sie nie udalo moze przez to ze kiedys 2 miechy temu zrobilam testa i bledna druga krecha byla.... chyba moj organizm samej mnie nie pozwala sie nakrecic z reszta okaze sie wszystko w niedziele:tak:

Będzie dobrze. Jak ma być fasolka to będzie:-)wiem coś o tym bo sama 4 miesiąc sie teraz będę starała. Ostatnio mi się @ spóźnił o 10-11 dni. Co 3 dni robiłam testy i czekałam z bijącym sercem na dwie kreski i nic i jak okres przyszedł to się z tego wszystkiego popłakała...no cóż trzeba dalej próbować i wierzyć że w końcu się uda.Mam pytanko skąd wzięłać ten wykres, gdzie mogę taki znaleźć?

wiecie co...:-( zaczely mnie cycuchy bolec i od wieczora w brzuchu mnie kłuje i cos tak cholernie czuje ze na dniach @ przylezie wiec z tego mojego nieszczesnego testu to raczej nici :zawstydzona/y::-( pewnie test byl wadliwy i schize zrobil jak kiedys jeden moj :no::sorry2: ehhhh no i znow dupa :-(
Wykres tempki nijak nie wskazuje na nadchodzącą @. :-):-):-) Lepiej zrób babko betę dla świętego spokoju i cieszenia się maleństwem. :-):-):-)
beata26 mierze temp ale ona mi nie skoczyla wyzej niz 36,85.... ale w poczatkowej fazie cyklu mialam zawsze bardzo niska bo 36,1-36,4 gora. dzisiaj jak tylko siade do kompa to wkleje swoj wykresik to zobaczycie. mam zle przeczucia nie wiem czemmu... brrr
Kochana, masz piękny wykresik temperatury. A co do maksymalnej wartości, to ja wczoraj miałam pierwszy raz 36,85 i się ucieszyłam jak świnia przy korycie. :-):-):-) Przed owoulką było pomiędzy 36,0 a 36,3.
Tempka piękna:tak::-DChyba jednak nie zawita:tak::-)
Właśnie. W pełni się z Tobą zgadzam. :-):-):-)

Oczywiście nie odebrałam jeszcze wyników bety. Mam tyyyyle do roboty. :baffled:
A dziś tempka 36,8, cycuchy bolą, brzuch ćmi, a szyjka bardzo wrażliwa na dotyk.

jak tylko dostane kase to pojde na bete :) frieda mowisz jak świnia przy korycie hahaha:-D niezle powiedzonko :) nie no mam nadzieje ze u ciebe fasolinka ladne sie rozwija :) powodzenia i zycze ;-):tak:

izulka bo zazwyczaj przed kresem boli mnie brzuch i piersi fakt ze teraz bardziej boli brzuszysko niz zwyczajnie ale mam zle przeczucia :-( a moze jutro na bete pojde?? heh zobacze...

No ja byłam na becie to kurka wodna w poniedziałek mam dzwonić dopiero czy są już wyniki ;/

Tempka piękna:tak::-DChyba jednak nie zawita:tak::-)

Kochana współczuję strasznie. Ja nic nie wiem o swędzących pępkach:-D ale wiesz co.. wczoraj wieczorem jak poszłam siusiu to na papierze zauważyłam różowy ślad.. tak się wystraszyłam że hej..:-( Juz myślałam,że @ idzie..
Ale chodziłam w nocy jeszcze dwa razy na siusiu i juz nic nie było, wsyztsko ok, więc nie wiem co to było:-( M mi powiedział,ze może się zagnieżdża nasz "Tomuś"..

No ja też tak miałam :)
Tomuś? hmm, ładniutkie imie :)

Oczywiście można iść bez skierowania ale mnie w Promedisie powiedzieli,że będzie mnie to kosztowało ponad 40 złotych więc poprosiłam o skierowanie wtedy jest za darmo badanie.

Ja płaciłam 24 zł.

No oby ta tempka została na tym poziomie :) albo się trochu podniosła :) trzymam kciuki kochana :*

No ja też tak miałam :)
Też miałas tak różowo mało na papierze? I nic nie mówiłaś?;-) Pocieszyłaś mnie bo juz się balam,ze coś nie tak a do lekarza ide dopiero w połowie lipca:tak: Pewnie, że ładniutkie:-D Tyle czasu wyczekiwany:-) Imię to już zaplanowane ze dwa lata wczesniej:-D No a jak bedzie dziewczynka to miało byc Ania, Anna, ale jeszcze nie jesteśmy do końca zdecydowani.:-D
My lubimy takie "normalne" imiona, nie wydziwiane;-)

reklama
Frieda oj będzie Fasolinka:-DJa już Ci mówię:tak::-DBeta to tylko potwierdzi:tak:;-):-)
A ja znów zamieniłam się w australijskiego ssaka i czuję, że zaraz zniosę jajo. :-):-):-)
No dobrze, to tylko wprowadzę faktury, zrobię zestawienie i lecę.
No może jeszcze pomyję okna, posegreguję listy z młodości, przejrzę łańcuch w rowerze, odkurzę książki w regale, wyczyszczę fugę między kafelkami w łazience, policzę ziarnka ryżu w torebce, i kaszy gryczanej też i może jeszcze perłowej, a potem od razu idę po wynik. :-):-):-)
jak tylko dostane kase to pojde na bete :)
To ja czekam na wieści. :-)
frieda mowisz jak świnia przy korycie hahaha:-D niezle powiedzonko :)
Efekt ponownej lektury "Forresta Gumpa" ;-)
nie no mam nadzieje ze u ciebe fasolinka ladne sie rozwija :) powodzenia i zycze ;-):tak:
Dziękuję, choć zupełnie nie potrafię jeszcze o tym myśleć w takich kategoriach.
katarynka a co do wykresu to nigdzie go nie znalazłam bo sama go zrobiłam w paincie :-) hehe ;-)
Hahaha, Paint dobry na wszystko. Mój wykres to połęczenie Excela z Paintem. :-)
Bardzo ładne. Anna też. Ja też jestem zwolenniczką tradycyjnych imion. :-)
Ja płaciłam 24 zł.
Ja 27 zł.
No oby ta tempka została na tym poziomie :) albo się trochu podniosła :) trzymam kciuki kochana :*
Ja też! Ja też!

Do góry