reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :-*
    Nemezis ! Zauważ ,że masz 1 powód do radości  jeśli chodzi o toxo . Trzymaj się ciepło i wyluzuj !
   Pozytywne nastawienie potrafi zdziałać cuda ![/font]

Czesc! ja juz sie badalam przeciwko toxo i cytomegali. Mam przechorowane obie choroby(tzn. mam przeciwciala ale jestem zdrowa)Faktycznie sa to bardzo grozne choroby dla dzidzi wiec warto sie zbadac przed ciaza i w pierwszym trymestrze.Tym bardziej , ze nie trzeba w ogole miec kontaktu z kotami zeby zachorowac.Pozdrawiam

Nie chce martwic "zarazonych" ale podobno czasem przeciwciala moga niewiele pomoc.Wirus(czy tam jak go zwa) moze zagniezdzic sie w scianie macicy i tam siedziec ukryty.W ciazy natomiast moze sie znowu uaktywnic i zarazic nasza fasolke :(

ja słyszałam równiez ze moga sie zdarzyc przypadki mutacji toxo i znowu mozna sie zarazic bo na takiego mutanta przeciwcial nie ma sie wowczas... jednak i tak jest mniejsze ryzyko w takim przypadku niz gdy tych przeciwcial nie ma sie wcale :)

Cześć dziwewczyny. Chciałabym się podziewlic z wami moimi objawami(dzis wypada 35 dc): otóż 27 dnia cyklu miałam kontrolną wizyte u ginekologa, ktory stwierdził że fasolki nie ma :(. Jednak u mnie wystepują takie objawy jak: temp od 23dnia waha sie w granicach 37,0-37,3, piersi urosły i strasznie bolą, szyjka wysoko, pochwa strasznie mięciutka, dość często bóle głowy, od czasu do czasu mnie mdli. Test robiony w 33dc wyszedł negatywnie. Czy w 27 dc lekarz mógł wykryć ciążę? Dodam że nie mam torbieli, stanu zapalnego nic co by mogło opóźnić @. Poradźcie coś bo już nie wiem co ma robić

Dziękuję laseczki, ale z tym dołem to nie tak łatwo wygrać. Siostra mojego męża urodziła córeczkę 1 września. Bardzo często ją odwiedzam, bo mąż zostawił ją w 4 m-cu ciąży dla kochanki. Dzieciak jest cudny. Patrzę na niego i jakoś zaczyna mi brakować nadziei, że mi się uda. A jutro idę w odwietki do koleżanki, która urodziła we czwartek synka. Czyli jutro będzie miał tydzień. Mierzyłam tę paskudną owu testami, kontrolka piękna była tylko drugiej kreseczki brak. Skończyły się w 14 dniu cyklu, a że kosztują 90 zł to nawet kasy mi się nie chciało wywalać. Normalnie zwątpiłam. Cały czas płaczę. Nie wiem co jest. Wszystko mi przeszkadza - mąż, rodzice, kot, znajomi. Wszystko mnie dobija. Katastrofa.

reklama
Idę popłaczę w poduszkę albo poczytam o wadach zastawki trójdzielnej i wielozastawakowych. Choć jak znam życie będę obie te czynności wykonywała równocześnie! Dobrej nocy. Pomyślnych testowań i zafasolkowanych próbowań! :)

Do góry