reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Elżbietko może ty na prawdę jesteś we wczesnej ciąży ja miałąm zasinienie właśnie w ciązy jak jeszcze testy tego nie wykazał i usg też nie było widać nawet pęcherzyka a tez nie miałam więc poczekaj jeszcze z tym wywołaniem to możesz zrobić zawsze

Elżbietko -
Zmiany w pochwie i w sromie - Zasinienie szyjki macicy jest jednym z wczesnych objawów ciąży. W miarę rozwoju ciąży, szyjka dojrzewa. Ulega rozpulchnieniu a jej kanał staje się drożny. W czasie ciąży szyjka macicy zamyka dolną część jamy macicy - jest swoistą zatyczką dla worka owodniowego i płynu owodniowego.
W I trymestrze następuje przekrwienie pochwy, co nadaje jej różowoniebieskie zabarwienie. Kolor pochwy to jeden z objawów ciąży. Zwiększa się rozciągliwość i elastyczność pochwy. Utrzymujące się w I trymestrze niskie pH pochwy i immunoglobuliny, chronią macicę przed patogenną florą przedsionka pochwy. Srom ciężarnej jest powiększony, obrzęknięty i przebarwiony.

dziewczyny chciałam spytać jak to jest z szyjką macicy przed miesiączką. Mam termin za 3 dni, od 3 plamię ale tak że wkładka jest czysta a tylko przy podcieraniu coś tam zostaje. Mam ciągłe odczucie mokrości i latam do kłazienki sprawdzać czy to już @ przyszła. Rano robiłam teat i jest negatywny. Natomiast moja szyjka wydaje sie być jakaś taka napuchnięta. Nie nastawiam siena ciażę, teraz to czekamjuż raczej na @ ale chciałabym wiedzieć jak to jest. dzięki jesli któraś wie i mi odpowie.

reklama
Do góry