reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam wszystkie mamy obecne i przyszłe :)!!
Jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo wiem, jak się tu poruszać, ale napisze o moim ostatnim doświadczeniu...
Od dłuższego czasu staramy się z mężem o maleństwo i ... jeśli do jutra nie dostanę @, to zrobię kolejny test ;)
Dziś dopiero 34 dzień cyklu, ale w ciągu ostatnich lat najdłuższy trwał 30 dni. Robiłam test tydzień temu, bo chciałam wiedzieć, czy mogę wziąć się za malowanie wnęki w naszym mieszkanku i jako, że wynik był negatywny, nalałam sobie naleweczki i następnego dnia malowałam... siedziałam kilka godzin w tych śmierdzących oparach :/ . Poza tym kilka dni temu u znajomych znów naleweczka....bo w końcu test był ujemny!! A okresu jak nie ma, tak nie ma... sutki zrobiły mi się dziwnie wrażliwe (normalnie przed @ całe piersi mnie bolą), brzuch pobolewa jak przed okresem, tylko lekko, jest nabrzmiały i zaczyna mnie pokłuwać z boków - jakby jajniki. No i czytam w necie, że takie kłucie to rozciągające się więzadła macicy, no i że testy czasem wprowadzają w błąd!! No więc z jednej strony się cieszę, ale z drugiej boję, bo przecież ta farma na pewno była toksyczna no i ten alkohol!!
Niebawem sie dowiem, ale czuję, że nie jestem już sama... ;)
pozdrawiam

nie martw sie, ja tydzien temu przez pol dnia nosilam duuuuze kamienie i jezdzilam z nimi taczkami ....
A tak w ogole to witamy na staraczkach ;p i powodzenia w jutrzejszym testowaniu :> trzyamm &&&&&&&&&7

reklama
Mononoke jestesmy bardzo podobne. Ja tak samo nastawiam sie na nie dopoki nie jestem pewna w 100% zeby sie tak nie rozczarowac... Chociaz w tej kwestii i tak chyba ni euniknie sie rozczarowania bo gdzies w srodku sie wierzy...
Dlatego stchorzylam i nie robie testu... Dzisiaj odbieram wynik i zoladek mnie boli juz strasznie.
Jeszcze dzisiaj wydaje mi sie jkabym widzialam cieniutka linie na brzuchu... ale to juz moze urojenie...

Mononoke jestesmy bardzo podobne. Ja tak samo nastawiam sie na nie dopoki nie jestem pewna w 100% zeby sie tak nie rozczarowac... Chociaz w tej kwestii i tak chyba ni euniknie sie rozczarowania bo gdzies w srodku sie wierzy...
Dlatego stchorzylam i nie robie testu... Dzisiaj odbieram wynik i zoladek mnie boli juz strasznie.
Jeszcze dzisiaj wydaje mi sie jkabym widzialam cieniutka linie na brzuchu... ale to juz moze urojenie...

Misia trzymam baaaaaaaaaaaardzo mocno &&&&&&&&&&&&& za betke :)

Mnie sie wydaje ze rozczarowanie jest mniejsze jak sie czlowiek bardzo nie nastawia. Przykro mi bylo jak zobaczylam dzisiaj ze ta kreseczka jest prawie niewidoczna, ale czekam dalej bo gdzies tam wierze, ale gdybym wczoraj sie nastawila tak bardzo to dzisiaj bym sie chyba zalamala. Mam swietnego ginka, zobacze co mi jutro powie a rano zrobie jeszcze sikacza (kazalam mojemu kupic jakiegos z wysoka czuloscia, mam nadzieje, ze mnie poslucha tym razem bo oboje nie wiemy co robic). Moj Misiek to tez sie nie chce nastawiac ae widzialam jak mu wczoraj oczka zaswiecily jak zobaczyl tesciora :) Wiem, ze bardzo pragnie tego malenstwa, juz wiele razy mowil do siebie o dziecku (zwykle uzywa imion ktore juz daaaawno wybralismy - ale pewnie i tak sie to zmieni). Wspiera mnie bardzo i to jest w tym wszystkim najlepsze bo bez tego wsparcia, jego czulosci i milosci nie wiem co bym zrobila :/

Witam wtorkowo :-)

Poszłam się wczoraj poprzytulać i już mi się nie chciało wychodzić z wyrka ;-)

Dziewczyny spokój zachować, oddychać głęboko i nie nakręcać się. Jak testy nie wychodzą - na betę - i spokój. A jak w tym cyklu się nie uda, niedługo będzie następny.

Mononoke wszystko póki co wskazuje na ciążę, testy mają różną czułość, a twoje wyniki wyraźnie na nią wskazują (no i pierwszy, bardzo wyraźny test). Najlepiej uspokoić się i czekać na kolejny test, wizytę u gina i zapewne betę. Będzie dobrze :-)

Lepidoptera wita jw naszym gronie :-) Brzmisz jak groźny dinozaur :-D;-)

Kahaka teraz już wszysko jasne, twój gin potraktował cię rutynowo, to jeden z tych których powinnaś unikać ;-) Radziłabym ci iść do innego gina, powiedzieć swoją historię ginekologiczną, dodać sobie jeszcze jakieś 4 miesiące nieudanych starań a przede wszystkim koniecznie zbadać poziom hormonów. Może się okazać, że po dwóch cyklach będzie fasolka a problem jest dużo łatwiejszy do rozwiązania i niepotrzebnie tyle czekasz :tak: A że jesteś uparta, to będę cię tu maltretować, żebyś w końcu to zrobiła :-p

Misia głowa do góry, niedługo się dowiesz. Pamiętaj, że dopiero zaczęłaś i masz problemy zdrowotne, musisz uzbroić się w cierpliwość. Trenują ją, jako mamie będzie ci kiedyś bardzo ale to bardzo potrzebna ;-):-D:tak:

Która dziś testuję?? Ale poleciało, to faktycznie niezwykle szczęśliwy miesiąc, wiec oby jak najwięcej was zobaczyło II kreseczki lub odebrało ładne betki :)
A ja lece na kontrolę :D

Mononoke zrób betkę juro i daj koniecznie znać jak odbierzesz wyniki :* Nie martw się, na początku ciąży czasami kreski wychodzą jaśniejsze :) Lekarka mówiła mi, że wysoka prolaktyna jest też przy ciąży..

kahaka chyba trochę za wcześnie zrobiłaś test ;) Czekam na powtórkę 6. września :*

Poziomki czyli objawy pełną parą ;) Kiedy masz następną wizytę u lekarza? Miałaś już usg robione? (nie pamiętam czy o tym wcześniej pisałaś.. :()

Misia89 też czekam na Twoje wyniki bety :* Daj znać jak będziesz już wiedziała

lepidoptera tak jak dziewczyny pisały, za wcześnie zrobiłaś teścik. Powtórz go za pare dni :)

Za wszystkie trzymam oczywiście baaardzo mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*

A ja zrobiłam rano badanie moczu. Przed chwilą odebrałam wyniki i nic.. Tzn żadnego zapalenia pęcherza, żadnych bakterii, wszystko w normie.. A chodzę cały czas do wc :/ W nocy budziłam się 6-7 razy, przez co jestem niewyspana i drażliwa :( Od rana wszystko mnie wkurza :/ Wstrętna pogoda heh.. Oczywiście @ jak nie było tak nie ma.. Dziś raczej nie dostanę, bo brzuch już prawie w ogóle nie boli, czasami tylko mam jakby mały skurcz.. Ale dziś kupie test i jutro rano go zrobię :) Tak dla świętego spokoju, bo jestem prawie pewna, że wyjdzie negatywny.. :(

Ania na betke nie pojde bo mieszkam na wsi a chwilowo zel sie czuje wiec wyjazd do miasta odpada - zreszta juz i tak nie badaja, a gdybym nawet jutro chciala jechac to wyniki nie wiem kiedy beda - jutro ide zreszta do ginka, on mi pomoze :p
Zrob ten test :D JA tez biegam do ubikacji jak szalona i mnie kluje w podbrzuszu... :D A tez myslalam, ze chora jestem :D

kahaka zrob sobie te badania, koszt jest naprawde niewielki a przynajmniej bedziesz miala pewnosc ... prolaktyna to koszt ok 20zl,, progesteron tak samo, pozostale jak patrzylam u nas przed lab. to tak samo staly. Lepiej isc, zrobic prywatnie, zaplacic ale miec czyste sumienie i spokoj na duszy.

Poziomki zjedz sobie rano biszkopta to Ci bedzie lepiej. Czytalam tez ze jak sie pije duzo wody to ona te syfy wydala z orgzanizmy i sa mniejsze mdlosci i mniej wymiotowania.

Misia napisz od razu jak odbierzesz wyniki! Trzymam mocno&&&&&&

lepidoptera... faktycznie brzmi jak nazwa dinozaura a nie motylki ;p ale ladnie jest ;p

LILITH daj znac po wizycie!Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok ! :)

KAMIA, KAROLCIAK GDZIE WAS ZNOWU WCIELO ?????

reklama
Do góry