reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Cze laski:))
Małza wczoraj w nocy przywiozłam:))
U mnie jak zwykle poranek do dupy ale przynajmniej dałam rade się ogarnąć:)
Lilith i cooooooooooooo:D

Mama miło że wpadłaś:)

Martusia u mnie luz zadziałał:)))))

Kahaka ciekawa jestem co z tego wyjdzie

Nikita mnie też nieraz kolana bolą bardzo (bokiem wyszła mi klęczenie na komunii św) Trzymaj się i nie przeciążaj :**

reklama
Martusia, tak jak LILITH napisała ja mierzę temp, Jakbym miała brać luteinę tak jak lekarze każą np. od 16 dc, to nigdy bym się ciąży nie doczekała...owulację w tym cyklu miałam ok 44 dc. A luteinę w domu mam, ale nie będę jej brać, nie ma potrzeby skoro temp w górze a ja tak naprawdę badań na hormony nigdy nie robiłam, więc nie wiem czy mam braki...Jak w końcu zajdę w ciążę, to od dnia testu i tak będę na prochach, ze względu na zeszłoroczne poronienie...
LILITH....co mam Ci powiedzieć...trzymam kciuki baaaaaardzo mocno :-D u mnie podstawowa to 36,4, więc dzisiejsza 36,92 też chyba ładna coooo?
poziomki, ja też mam małża w domu, ale tylko na weekend :-(a poranek czemu do dupy?? Źle się czułaś?

Dokładnie tak z tą lutką.. ją się bierze po skoku, czyli po owulacji jeśliby była, nie wolno za wcześnie :)
Poziomki, dziękuję kochana :*
Kahaka, bardzo ładna :) I jeszcze mówiłaś, że któregoś dnia była spadkowa, to też dobrze zapowiada :) Ja tak na prawde to nie wiem, czy powinnam się cieszyć, że w dniach spadku nie spadła.. słyszałam, że sa dziewczyny, które dostaja @ i dopiero później im temperatura spada.. u mnie jeszcze się to nie zdażylo ale cały cykl mam jakiś zwariowany i dziwny, więc nigdy nie wiadomo..
Staram się więc nie nastawiać, zobacze jaka będzie jutro temperatura, jeśli równie ładna to zrobie test, ale jakoś mi się nei wydaję by do tego doszło..
Czuję się dziś trochę dziwnie, boli głowka, mam zawroty głowy etc, mdłości ale często tak mam przed @ a tez sama powoli mogę sie na objawy nakręcić :D

Mama, chodzi o ten preseed. Nie wiem, na ile on jest dobry, ale z tego co słyszałam i mówiła mi moja lekarka, jest najlepszy jak ma się mało śluzu i sa kiepskie plamniczki, bo on imituję ten nasz śluz bj i odżywia plemniki by mogły przetrwac, więc co mi tam, spróbuję :) Mniej stresu, że jakaś susza jest :D

Mi wiesiołek niestety nie bardzo pomaga, więc tez chcę teraz siemie lniane popić, tylko przyznam nie wiem jak się nazywa, i myślę że wybiorę tabletki :D
lilith- A JA DOSTANE ten żel u nas w Pl czy na necie tylko???
ja kupilam mielone siemie lniane,zalewa sie gorącą woda nie wrzątkiem ,mieszasz chwile i czekasz z 15 min az ostygnie i pijesz i tak 2 razy dziennie do owulki...

jak ja mocno zaciskam za Ciebie &&&& :))

POZIOMKI- a no wlecialam do Was :)
pozdrawiam :):))

Wiem Mama, bo kiedyś miałam na żołądek pić i wiem tez jakie to paskudztwo :D No ale cóż.. musimy się poświęcać dla wyższych celów :)
Nie wiem Mama czy do końca doczytałaś, ile my się wcześniej staraliśmy.. więc ja nie wierzę by się jednak udalo.. spontan czy nie.. takiego figla mi po prostu temperaturka spłatała :)
Kupisz na allegro czy w innym sklepie internetowym.. tu w UK nie wiem nawet gdzie jest w sklepie.. tez zamawiałam przez neta :(

LILITH był u mnie spadek chyba 7 i 8 dnia fl, ale, żeby to świadczyło o implantacji to powinien być chyba do linii podstawowej, a u mnie było do 36,74...a tam, nie nakręcać się miałam. U mnie temp spada zwykle 1-2 dni przed @, czasem rzeczywiście się zdarza, że spada w trakcie @. Ale objawy to Ty masz ciekawe :-D ja żadnych! O tym teście preseed też słyszałam, że dobry, nawet na innym forum czytałam, że wielu dziewczynom pomógł w zaciążeniu...;-)
mama05, ja brałam przez 1 cykl wiesiołek, chociaż śluz zwykle miałam całkiem ładny, ale chciałam sobie poprawić i szczerze mówiąc to się zawiodłam, bo w cyklu, w którym brałam owulacja wystąpiła ok 11 dc (zawsze dopiero ok 17-19 dnia) i to w ogóle bez śluzu był cykl, tak, że ją przegapiłam :angry: ale może to przypadek...

Kahaka, coś Ty się tak na te moje objawy uwzięła?? Ja własnie nie mam jako takich.. tylko te cyce mi nie pasują, a resztę mogę sobie wytlumaczyć nadchodzącą @, zresztą cyce też, że nagle jakas zmiana - np. tez tempka jeszcze nie spadła i może spaść w dniu @. U mnie jak pisałam tez na dzień dwa i to drastycznie a nie schodkowo..
Co do tego, że implantacyjny spadek, to nie ma normy, jak powinna dokładnie spaść :) U mnie 8dfl się zaczeła podnosić, pierw powoli o 1 stopień i tak wzrosła :)
To nie nakręcanie, nie ma po co tego robic, bo jak @ przyjdzie to rozpacz jest, ale trzeba do tego podchodzić jak z nadzieja, albo się uda albo nie i tyle :) Tylko wiary dużo potrzeba :D
I kurde, kto to mówi, ta co nie wierzy :D

reklama
Wiem Mama, bo kiedyś miałam na żołądek pić i wiem tez jakie to paskudztwo :D No ale cóż.. musimy się poświęcać dla wyższych celów :)
Nie wiem Mama czy do końca doczytałaś, ile my się wcześniej staraliśmy.. więc ja nie wierzę by się jednak udalo.. spontan czy nie.. takiego figla mi po prostu temperaturka spłatała :)
Kupisz na allegro czy w innym sklepie internetowym.. tu w UK nie wiem nawet gdzie jest w sklepie.. tez zamawiałam przez neta :(
LILITH- czytalam,ze 2 lata sie staraliscie potem troche przerwy i teraz 3 cykl -tak ??;-)sporo kochana,oj sporo...ja z tempką mam tak ,ze spada mi w dzień @-jak mam spadek to wiadomo,ze przylezie w ten sam dzień..
zobacze ten żel na necie jak Tomi wroci ze spaceru z dziecmi to poszukamy-teraz juz nie zdaze bo mam 6 d.c. ,ale w nastepnym zakupie i bede stosować:tak:
wpisac żel preseed czy jakos inaczej ???

mama05, ja brałam przez 1 cykl wiesiołek, chociaż śluz zwykle miałam całkiem ładny, ale chciałam sobie poprawić i szczerze mówiąc to się zawiodłam, bo w cyklu, w którym brałam owulacja wystąpiła ok 11 dc (zawsze dopiero ok 17-19 dnia) i to w ogóle bez śluzu był cykl, tak, że ją przegapiłam :angry: ale może to przypadek...
KAHAKA- no moze przypadek z ta owulka...ja w tamtym cyklu stosowalam sam wiesiolek pierwszy raz ,ale sluzu prawie 0...czytalam gdzies ,ze trzeba go dluzej przyjmowac ,zeby zadzialal,dlatego teraz biore 2 kapsulki wiesiolka i pije siemie-zaleje mnie w tym cyklu:-D:-D:-D:-D

Do góry