reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mononoke w fenminatalu podobno jest wystarczająca ilośc kwasu foliowego bo ma być 800 a on tyle ma, czasem lekarz karze więcej.
zuzu mój tez tak powiedziała a ja do niego; Panie doktorze, skoro sie pragnie i czeka to jak nie myslec, a on racja to prosze przynajmniej sie nie badac ...:-D:-D:-D:-DNo to dobrze, ze zatestujemy razem. Zawsze raźniej. ja sie nie będe spieszyc. Chociaz 10 testów o czułości 10 czeka...:-D:-D
kahaka ja chyba oszaleje do czasu zanim serduszko zacznie bić... Dobrze, ze mamy teraz sparwę z tym m to się tym zajmę zamiast myslec o poronieniu ciązy , której generalnie jeszcze nie ma, chociaz moze taka kilkuminutowa jest
anuszka witaj i zaciskam&&&&&&&&&&&&
no my zaczynamy sie do tego stomatologa szykowac. A Maciek zrobił mu niespodzianke i najadł się wczoraj czosnku, jej jak od niego wali. Jak to zneutralizować???:szok:

reklama
Nie chce Cie nakrecac ale ja kilka dni przed terminem @ tez biegalam do kibelka non stop :D No i okazalo sie, ze ciaza. Ale takie czesr siku moze miec wiele przyczyn wiec poczekaj spokojnie do terminu@ i rob sikacza, a jak nie to mysle ze juz niedlugo mozesz robic bete:)

Kahaka ja sie wlasnie zastanawiam z tym folikiem bo jak czytalam sklad tego feminentala to zawiera tyle kwasu foliowego co jedna tabletka folika wiec wychodzi na to samo, a gdybym brala jeszcze folika to bym miala podwojna dawke... nie wiem juz.
A tak w ogole to witaj kochana:* :D

U nas dzisiaj koncza roboty dachowe :D Bedziemy mieli stan surowy otwarty :D (bo mamy tylko albo i az okna dachowe) :p Ale sie ciesze! :)))))))))))))))))) A po domku juz biegam i mysle sobie co i jak urzadze i co gdzie kupie :> A moj maz sie zalamuje :D

WISIENKA mi pomogła natka pietruszki....zeby nie czuć czosnku bo ja tez uwielbiam ale działa to tak sobie ale coś tam daje.... :-D spróbujcie!

No u mnie leżą 2 testy bobotest wczoraj poszedł jeden zeby sprawdzić czemu tak zle sie czułam ale wyszło nic... no to z tydz poczekamy co??

zuzu dzieki za pietruszkę, mam akurat na jutro do rosołu... Na pewno poczekamy, ja conajmniej 14 dni , nie chcę sobie rozwiac złudzeń.
Maciek ogląda telewizje i co chwile krzyczy: Nie pójde do dentysty, boję się... On ma prawie 16 lat,:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie!tak duzo i szybko piszecie, ze potem 30 min. Was nadrabiam a nie bylo mnie 1,5 dnia.
Zuzu mnie w tym cyklu tez wyjatkowo pobolewaly 2 jajniki a odstawilam tabl . 10 miesiecy temu.niby wtrafilismy ze starankami w owulke i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mama przykro mi, ze dostalas @.zycze Ci aby nastepny byl juz owocny. ja teraz jestem w trakcie 10 cyklu staran, tak jak mi wyliczylas to do terminu @ mam jakies 10 dni.
Kahaka wczoraj mialam 36,9 a dzis 36,8.pozostaje mi tylko czekanie.cos pesymistycznie jestem nastawiona.nie napalam sie ani nie nakrecam bo niechce potem tego tak b. przezywac.zycze Ci owocnych staranek.dzialajcie i jeszcze raz dzialajcie.trzymam kciuki.
Lilith wspolczuje Ci zalanego mieszkanka. w koncu znajdziacie sobie super fajne lokum i dzidzi od razu u Ciebie zagosci.a jak tam u dentysty?ja jak dostane okres to zapisze sie na przeglad, zeby sprawdzic co i jak, bo ostatnio bylam w lutym.
Martusia moj maz ma takie samo podejscie jak Twoj. zawsze mowi ze nie bedzie sie bzykal bo sa dni plodne bo on nie jest maszyna.ale jak zaczelam robic testy owulacyjne i pokazywalam mu 2 kreski to sam chcial sexu.chyba go to zmobilizowalo.w dodatku robilam mu kolacyjki przy swiecach , sexy bielizna, byla milutka do bolu i sie skuszal.za 10 dni zobaczymy ci z tego wyniknie.powodzenia w starankach!
Wisienka tez ostatnio sie obkupilam w tej aptece. w tym cyklu zrobilam 9 paskow owulacyjnych. poszlam na calosc, zeby ta kom. dopasc.przez 4 dni wychodzily mi pozytywne testy wiec nie dlugo sie przekonam czy sie udalo.zycze Ci owocnego Sexiku.

kacha to trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
anuszka badanie beta hcg z krwi, czyli tak prosto laboratoryjny test ciążowy, który mowi czy jestes w ciązy i mniej więcej w którym tygodniu.
No my się zbieramy do potem

reklama
anuszka, badanie bety to badanie krwi na poziom gonadotropiny we krwi-wykrywa ciążę już ok 6 dni po zapłodnieniu.
kacha, witaj ;-) teraz cierpliwości, trzymam kciuki za 2 krechy. U mnie działanie już nic nie da, jeśli dziś to był skok temperatury. Wczorajszy sex nic nie da, za późno było na pewno.
Wisienka, Mononoke, ten feminatal nie ma dawki kwasu foliowego 0,8, tylko 0,4. Ja go brałam z folikiem (też ma 0,4). Wisienka, Twój syn, jak każdy chłop boi się lekarzy. Mój u dentysty był ostatnio baaaaaardzo dawno. To tylko my babeczki takie odważne ;-)

Do góry