reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kamia ciuszków mamy strasznie dużo i to różnych, bo moja teściowa szaleje, a ciężko jej przetłumaczyć że maluszek we wszystkim nawet nie zdąży przechodzić. Kazałam jej zacząć kupować pieluchy - to chyba rozsądniejsze. A powiedz prałaś ręcznie ciuszki czy w pralce w proszku? Bo gdzieś słyszałam, że na początku trzeba wyprać pierwsze ciuszki w płatkach mydlanych, ja i tak pewnie będę prała w pralce.
Wózek wybraliśmy taki 3w1 RECARO AKUNA SUPER OKAZJA DUDEK W-WA (1479859453) - Aukcje internetowe Allegro , niektórzy mówią że niepraktyczny, ale dla mnie jest strasznie lekki i taki malutki, pomimo sporej gondoli. No i najważniejsze, że składa się jak parasolka, na co nam najbardziej zależało.
Mojemu Ł. podoba się takie łóżeczko jakie masz Ty, ale to jeszcze mamy trochę czasu żeby kupić. Narazie musimy wyremontować pokój i nie chcemy się zagracać. Też myślałam o kołysce ale niestety nie mamy już gdzie postawić.
Ale się rozpisałam.
Buziaki dla wszystkich

reklama
no napewno nie warto inwestować dużo w te najmniejsze rozmiary ciuszków bo prawdopodobnie jak jest ich za dużo to nawet nie wszytskie zdąży się ubrać:-) tak słyszałam:-) ja prałam w pralce, w płynie do prania lovela albo dzidziuś (bez żadnego płynu do płukania). one nie mają żadnego zapachu ale jak potem wyprasujesz ubranko to jest taki fajne delikatne i tak świeżo pachnie ale bez żadnego chemicznego dodatku:-) no ja się ręcznie nie bawiłam bo też dzięki zapobiegliwości rodzinki tych ubranek mam tyle, ze jak np chciałam nastawić same niebieskie to wyszło dwie pralki;-) więc ja dziękuje prać to ręcznie:-D
wózek fajny, moja znajoma miała podobny i była bardzo zadowolona:-)
a moze zrobić tak, ze najpierw rozłożyć kołyskę a potem jak maluszek z niej wyrośnie to ją schować i wyjąć łóżeczko?:-)

Kamia jeśli chodzi o kołyske to masz rację, tylko że później po złożeniu nie mielibyśmy gdzie trzymać. Uspokoiłaś mnie z tym praniem, bo też zaczęłam się martwić, że miałabym to wszystko wyprać ręcznie - masakra. A ciuszków mam w różnych rozmiarach od 56 do 78.
Veronica jak samopoczucie? Radzisz sobie dzielnie, bo mnie przeraża myśl trzymania w rękach takiego maluszka.

Ostatnia edycja:
Witam staraczki i przyszłe mamy GRATULUJĘ !!!
Staramy sie o maluszka juz od paru miesięcy a ostatnio nawet miałam nadzieję że skutecznie bo @ się spóźniała 3 dzień więc weszłam aby poczytać jakie objawy mogą zwiastować zafasolkowanie i trafiłam tu. Niestety w "prezencie" na dzień kobiet ..@

Czytałam od poczatku Wasze wpisy, wzruszałam się czytając i mimo iż Was nie znam to odczucia są mi bardzo znane.Mam nadzieje że podzielicie sie ze mną pozytywnymi fluidami :)

blondplatyna no to cały przekrój rozmiarowy:-) napewno się przydadzą:-)
iwasek witam witam:-) i zgodnie z prosbą fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-) nam się udało w 4 cyklu tak więc jak widzisz nawet jak za pierwszym cyklem się nie uda to głowa do góry:-) a waszym przypadku te parę miesięcy to ile?:-)
martusia no to jak nas tak Tymek urządzi to z pierwszego kieszonkowego potrace mu za kołyskę;-) ale w sumie to prezent od dziadków wię najwyżej drugi pokorzysta;-)

Kamia staramy się od 7. Mam już 32 lata więc nie jest tak łatwo. Jesteśy po badaniach w klinice. Po 14-tym marca mam iśc na podsumowanie .
Ale mam nadzieje ze sie uda:)

Dzięki Kamia :)))
Kurcze jak to fajnie usłyszeć a raczej przeczytać :D
Nie mogę za bardzo rozmawiac o swoich obawach z męzem bo chyba bardziej to przeżywa niż ja, a czasem chce mi się ryczeć .
Proszę wtedy o pociągnięcie za warkoczyk ;)

reklama
Do góry