reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zgadzam się z Aestimą...
Mnie się już teraz powoli nie chce biegać po sklepach... Więc nie wyobrażam sobie jakby miała to robić w kwietniu czy w maju...

Uwielbiam zakupy, ale teraz są trochę męczące- wolę na allegro poszperać :zawstydzona/y:;-)

reklama
no to ja też policzyłam ale nie wiem czy się powinnam przyznawać... jakby co - prawie wszystko dostałam :zawstydzona/y:

rozmiar 50
- body z dł. rękawem 7
- body z kr. rekawem 10
- śpiochy 6
- pajace 4

rozmiar 56
- body z dł. rękawem 2
- body z kr. rekawem 17
- śpiochy 8
- pajace 3
- spodnie 15
- bluzeczki, kaftaniki 5

rozmiar 62
- body z dł. rękawem 10
- body z kr. rekawem 9
- śpiochy 7
- pajace 3
- spodnie 5
- bluzeczki, kaftaniki 15
- bluzy, sweterki 8
- sukienki 5

ogółem
body - 55
śpiochy - 21
pajace - 10
spodnie - 20
bluzki - 27
i inne...

No to chyba nie muszę kupować proszku do prania:zawstydzona/y:

Trasia, hihi:)Ciekawe czy Mała wszystko zdąży ubrać:) Ale ja się nie śmieję, też mam mnóstwo, tylko body same z krótkim, muszę kupić jakieś z długim koniecznie!!

Aestima no ja jestem pewna, że nie zdąży wszystkiego ubrać:) Ja kupiłam na początku dosłownie kilka ubranek a potem dostałam 6 kartonów od brata i tam to wszystko było.

traschka, a półśpiochy? ja dostałam na 50 i 56 mnóstwo rzeczy, nie wiem czy nie więcej niż Ty, na 62 już sporo mniej. Ale brakowało mi półśpiochów, tylko 1 para była w tych darowanych. Więc jeszcze 4 sztuki dokupiłam
edit: niektóre z tych na 50 wyglądają jak na lalkę a nie na dziecko, matko co to za kruszynka będzie, aż strach będzie dotykać...
koleżanka opowiadała, że jak rodziła dziecko(27 lat) to była najstarsza na sali. I jak przyszło przewijanie, to te mamuśki 21-24 letnie raz dwa się uwinęły a ona jak z jajkiem się obchodziła:tak:

Ostatnia edycja:
Aestima, wreszcie w weekend będę miała okazję obejrzeć te łóżeczka z Drewexu, bo tu w W-wie w Świecie Dziecka nie wszystkie mają (np. nie mają Dawida i Sary, a zależy mi najbardziej na nich). Będę w Radomiu, a oni mają tam salon firmowy, więc mam nadzieję, że wszystkie modele będą wystawione...cieszę się, bo jakoś tak zmora braku czasu na te wszystkie zakupy i przygotowania mnie dopadła...też tak macie? Niby tylko pomalowac pokój małej, kupić łóżeczko i komodę, pościel i takie tam inne drobiazgi do pielęgnacji, ale mam wrażenie, że za mało czasu na to wszystko...a! i jeszcze listwy przypodłogowe położyć...

Aestima Tak to bedzie druga pociecha, starsz Amelia ma 2 lata i 7 iesiecy i ten sam problem już przy niej miałam, ze kumpele to bez dzieci i też nie planuja. Teraz bedzie podobnie bo żadnych ciezarnych w gronie znajomych nie mam.
Ja mam termin na 22 czerwca,podobno chłopiec :-) ale imienia jeszcze nie wybalismy, gdzie chcesz rodzić?
Masz już wszystko dla maluszka i dla siebie, gdzie robisz zakupy (internet czy sklep), chodzi mi o te mniejsze (ubranka, kosmetyki itd. itp.)?
Ja dla siebie nie mam jeszcze nic, a dla malucha to to co po Ameli (i nie jest dziewczece:-D) mi zostało.
W kwietniu chyba zaczne cos tam kupowac - chyba by wypadało ;-)

Kati Teściowe . . . brrr :nerd: chociaż odrazu zaznaczam, ze nie wszystkie i gratuluje tym które maja w nich chociażby kompana do rozmowy. Moja teściowa straszna nie jest ale . . . ostatnio obraziła sie na mnie, ze Amela była u fryzjera i teraz kitek jej nie może robić.

reklama
traschka i [URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/mrsmoon-85459.html"]mrsmoon
[/URL]
Rozmiar 50 to takich malenstw sie spodziewacie, ja mojej córy w dzien narodzin bym w to nie zmiesciła 56 do drugiego tygodnia.
A nie była kolosem wzrost 56, waga 3760 g.
Teraz z rozmiaru 56 mam może 4 pajacyki albo spiochy (zawsze mam problem które to sa, chodzi mi o te z dł. rekawem i stopkami).
Reszta 62 i dalej. Nawet jak sie mniejsze od mojej Ameli urodzi to i tak takie skarbki szybciutko rosna, a bedzie lato wiec czasem (w upały) pieluszka i koszulka wystarczy.https://www.babyboom.pl/forum/members/traschka-83214.html

Do góry