reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
Ja tez nic nie czuje,a te rozciagniecia to chyba tylko wzdecia,jezeli chodzi o mnie to z pewnoscia wzdecia,wiec nie zwracam uwage na to_Ostatnio rozmawialam z kolezanka ktora ma dwie córy i ona okreslila ruchy malucha raczej jako delikatnie dotkniecie z wewnatrz ale w jednym punkcie brzucha,a nie jako rozciaganie brzucha.Wiec czekam i czekam na to "dotkniecie",ale narazie nic :(

dobrze wiedzieć mi powiedziano że będę wiedzieć sama z siebie , ale nikt tego mi nie sprecyzowął dokładniej no to czekam
dzieciaku pogłaszcz mamusię od środka !!!! ;) ;) bo mamusia nie może się doczekać ::)

Jak to pięknie określają doświadczone mamy pierwsze ruchy dziecka są jak "trzepot motyla w brzuchu". ;) Mogłyby już zacząć trzepotać te małe szkraby... ;D

niestety ten trzepot motyla w brzuchu kojarzy mi się napewno nie z ruchami dzidzi ::) ::) ::) przynajmniej do tej pory czytałam to w innym tego słowa znaczeniu ;D

Kiedy ja poczułam pierwszy raz Moją Kruszynkę(i byłam już tego pewna) to od razu rozpoznałam, że to ona. Nie musialam nikogo pytać, więc dziewczyny nie martwcie się - na pewno wkrótce poczujecie wasze dzidzie. Ja bym tego do niczego nie porównywala - a tym, bardziej do trzepotu motyla ... ;) Ja po prostu poczułam otarcie się Mojego Maleństwa o brzuszek. Od tamtej pory zawsze po posiłku ją odczuwam i  już nie mam żadnych wątpliowści.
Bądźcie CIERPLIWE Brzuchatki :)

A mi gin powiedziała, że na odczuwalne ruchy to muszę jeszcze poczekać z 10 dni, do dwóch tygodni. A to co bulgoce i się przelewa to raczej jelitka. No to zbieram cierpliwość i czekam.

reklama
Do góry