• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

zazdroszcze wam...
od czasu do czasu czuje nie tyle trzepot motyla, co jakby mi kotek malutki w brzuchy mruczal ;) i sie zastanawiam czy to moj brzdac czy jelita...

reklama
jak siedzę zgarbiona to dzieciak wariuje bo mu chyba ciasno i go gniotę więc teraz siadam jakbym połknęła kij i od razu lepiej

Zastanawiam sie czy nie kupic stetoskopu,zeby sobie maluszka podsluchiwac :laugh:,bicia serduszka wiercenia.......na allegro sa nawet od 5zl,i jest taki specjalny dla rodzicow-zeby mama i tata jednoczesnie mogli sluchac(sa przy nim 2 pary sluchawek)
ZWARIOWALAM??????????????????????????????

Juz sie dowiedzialam pic na wode ze stetoskopem,na innym forum dziewczyny zakupily i oprocz bulgotow swoich jelit nic nie slyszaly nawet w 8m-cu,a kupily te drozsze za 100 150zl

ja tez za bardzo stekoskopu nie polecam (mam z racji cisnieniomierza) i jeżeli nie było się laseczką, czyli mała wartewka tłuszczyku na brzusiu, to ciążko cokoliwek usłyszeć (serducho)
mnie (a mam tłuszczyk) udało się usłyszeć ze trzy razy piotrka tak od 8 miesiąca - ale próbowac można.

U mnie tak samo z tym stetoskopem. Maz ma b. profesjonalny i ani ja ani on nic nie slyszymy poza jelitkami. W sklepie z ubraniami widzialam taki mini aparacik Dopplera ale szkoda mi pieniedzy na ten wynalazek i tak pewnie przez niego niewiele slychac.
Lekarka miala "prawdziwy" i serduszko dzidziusia slyszlam ale cichutko, za to na pierwszym usg w glowicy tez byl doppler i tam serducho bylo slychac b. glosno.

ja też właśnie próbowałam ze stetoskopem od ciśnieniomierza i w nagrodę dotałam pierwszego leciukiego kopniaka od dzidzi :laugh: ale serduszka nie słyszałam i tak było warto

mi ostatnio moj gin powiedziala ze doppler nie jest taki calkiem obojetny dla dzidzi; i powinno sie go uzywac tylko w razie koniecznosci-watpliwosci a nie dlatego ze rodzice chca posluchac bicia serca dziecka;

reklama
ale skoro lezy sie na patologii to jest to wlasnie ta wyjatkowa okazja - watpliwosc ze z dzieckiem jest ok - a dopplej jest tu najskuteczniejszy na potwierdzenie pracy serca;
a ja pisze o uzywaniu go bez powodu podczas kazdorazowej wizyty u gina;

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry