• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Witajcie ,dawno mnie tutaj nie było.Muszę się pochwalić ,że ja odczuwam ruchy dzidzi już od dwóch tygodni ( w pierwszej ciązy zaczęłam odczuwać ruchy dopiero w 18 tygodniu).Nie są to kopniaki ,ale takie" ocieranie" się dzidzi o mój brzuch, czasem nawet tak dziwnie się układa ,że można to zaobserwować z zewnątrz, z jednej strony brzucha robi się wtedy taka "górka", a jak ją pogłaszczę to z powrotem wraca na swoje miejsce :) :) :)

reklama
Mnie jeszcze moja glisdeczka nie kopie! Codziennie wsłuchuję się i nic! Potem pewnie nadrobi. ;) Zawiązało mi się dużo tłuszczyku na brzuchu, więc pewnie przez to nic nie czuję! ::) ;D

cześc tak sobie zajrzała, i z nostalgią wspominam jak moja Majeczka dawała mi popalić, najpierw leciutko, jak skrzydełka motylka, a potem jak przywaliłą w żebro to gwiazdy widziałam, i te czkwaki o 4 rano ;D rany ale to były czasy, teraz mamy małego wrzaskuna, taką pszczółkę kochaną, która nam daje popalić od czasu do czasu
także cieszcie się tym grzecznym maleństwem w brzuszku, bo potem będziecie sobie czasmi myśleć żeby chociaz na jeden dzień wróciłą do brzuszka ;D
pozdrawiam przyszłe mamy

Dziewczyny!
Mam świetną książkę z internetu w pdf - "Język niemowląt" Tracy Hogg. Książka jest bardzo ciekawa, opisuje jak radzić sobie z dzieciątkiem, zreszta w TVP był jakiś czas temu program o niej - bardzo ciekawy! Plecam!!!!

hey a mnie raz ciągnie raz rozpiera nieraz po prawej nieraz po lewej stronie ostatnio poczułam się jak pralka która zaczyna wirować a dzieciak to była zawartość bębna miałam wrażenie że było mu niewygodnie i że zaczął się strasznie rozpychać ;D

a ja czuję cały czas mocne rozciąganie w brzuchu i czasami mam wrażenie że coś mi się tam przewraca ale żeby coś więcej to nie :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry