reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
reklama
Gratuluję!!!:-)

U nas też ząbkowanie w toku:baffled: Musimy Małej aplikować czopki i co chwilę smarować dziąsełka, bo widać, że ją boli:sick: Ulgę jej też przynoszą chrupki kukurydziane:-p Dzisiaj w nocy przez sen jęczała:-(
Jeden ząb już jest- teraz czekamy na resztę, ale to już chyba lada dzień (mam nadzieję);-)

Wczoraj było na forum:

Witam! Dwa dni temu w jednej z Pani odpowiedzi napisała Pani że u ząbkujących niemowląt Calgel nie powinien być stosowany ze względu na cetylpirydyny. Mojej córeczce od czasu do czasu smarowałam tym dziąsełka. Czy to mogło żle wplynąc na dziecko (14 miesięcy). Co powodują te cetylpirydyny? Pozdrawiam
Cetylpirydyna może powodować podrażnienie błony śluzowej jamy ustnej, nudności, wymioty, przemijające zaburzenia smaku. Z tego powodu w Indeksie Leków zaleca się nie stosować u niemowląt, zwłaszcza, że są inne żele zalecane przy bolesnym ząbkowaniu, z wyraźnym wskazaniem dla niemowląt. Działanie uboczne może występować w czasie stosowania i w związku z tym nie wpłynęło negatywnie na dziecko.

reklama
Do góry