reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Elena
pocieszę cię że osoby które zazwyczaj nie przybierały wogóle lub mało, teraz mogą wystrzelić raptownie z wagą. Ja tak miałam w pierwszej ciązy że do 20 tygodnia nic nie przytyłam a i tak skończyłam na +19.
Na innym forum widziałam dziewczynę która w 7 miesiącu w ciągu 1,5 miesiąca przybrała nagle 15 kg i skończyła na +22 kg.
Dziewczyny ja wiem że boli czasem że tyjemy szybko, ale w ciąży jesteśmy i to normalne. A czasami jest tak że nic nie tyjemy i nagle mamy skok 3-4 kg, potem znowu nic i skok. Zależy od organizmu.
Ja zauważyłam że lepiej jest przybierać stopniowo. I choć mam więcej na tym etapie niż w pierwszej ciązy (5 kg), ciesze się bo skóra regularnie i własnie stopniowo się naciąga, a to może przeciwdziałać rozstępom.
Potem powalczymy razem.

Ostatnia edycja:
właśnie i ja tak samo myślę że dobrze by tak przybierać stopniowo, ale cóż wszystko jeszcze przede mną, już teraz czuję że w ciągu ostatniego miesiąca skóra mi się napina bardziej, pocieszam się że skóra elastyczna i skoro jeszcze 5 miesięcy temu miałam więcej na wadze to i teraz brzusio stopniowo się rozciągnie (może bez rozstępów:-) - głupiego nadzieja trzyma dłużej na duchu)

A ja wczoraj z radością zobaczyłam, że od początku mam tylko +70 dag, a od najniższej ciążowej +1,6kg :) Mam nadzieję, że uda mi sie jak po pierwszym porodze wyjść ze szpitala w ciuchach sprzed ciąży... chociaż wtedy byłam młoda...

Dziewczyny ja nie wiem czym wy się przejmujecie- 15 kg w końcowym rozliczeniu gubi się w pierwszym miesiącu! Nawet JA, która przytyła w pierwszej ciąży 22 kg pierwsze 15 kg zgubiłam w 3 tygodnie !!!!! Mam to zapisane czarno na białym w kalendarzu! Na chrzcinach synka ( miał 4,5 mca) ja już pozbyłam się pozostałych 7kg... potem spadło jeszcze 2kg.

Elena - mi lekarz kazał na dietę przejść jak miesiąc przybrałam 5,5 kg

A mój się czepia, że nadal mam 0,5 kg do tyłu w stosunku do wagi startowej. Ale już go nie uświadamiałam, że jak on mnie ważył to miałam już 2kg do tyłu :-) Dopiero by mnie zrugał....

reklama
a ja sie moge w koncu pochwalic :) ze mam od wagi z poczatku ciazy +1,5 kg(22tc) :) i w brzuszku na wysokosci pepka 114 cm. i mam nadzieje ze ni wystrzele z waga okropnie :) choc zauwazylam ostatnio ze straszny apetyt mnie dopadl szczegolnie na pomidory i ogorki ze smietana i osttatnio jak jadlam chrupki bingo to mialam ochote je zjesc z ketchupem :szok:ale si enie odwazylam :)
chcialabym przytyc nie wiecej niz 10-12 kg

Do góry