reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

przylacze sie do reszty.... wszystkiego naj Magusku :)
sluchajcie mala nie robi kupki juz 3 dni.... co robic? czy to grozne? pierdzi jak najeta ale nie kupka. pomocy!

reklama
Monika slyszalam ze to normalne i ze nawet tydzien moze nie robic a jak juz zrobi to strasznie wielka...
wiecie a moja Paula zrobila dzisiaj czarna kupke i nie mam pojecia dlaczego jadlam wszystko co do tej pory nic nowego a tu takie cos...pomozcie bo sie zaczynam martwic:(

Megusku wszystkiego naj naj naj lepszego:*

no to widzę że problem kup się zaczyna...
Monika o ile dziecko nie męczy się, nie pręży, nie płacze, nie ma wzdętego brzuszka to rzeczywiście może kup nie robić i tydzień /oczywiście tylko jak jest na mleku matki/. Dobrze że pierdziuchy ma, to jest bardzo ważne. moje dziecko miało problem z kupą, ale przy tym strasznie się męczyła i dostała Duphalac, to jest lekko przeczyszczające. Bolał ją potwornie po tym brzuszek i wręcz wylewałą się z niej kupa, jak zmniejszyłam dawkę było tak samo. teraz dostaje Debridat i jest o 100 razy lepiej. niestety musiamy patrzeć i eksperymentować na naszych maluszkach.
Megusek i ja się dołączam do urodzinowych życzeń, trochę spóźnione ale bardzo szczere, oby z Twoim dzieciątkiem było wszytsko ok. dobrze że masz zlecone te badania, przynajmniej będziesz wiedziała napewno co jest grane, ja na razie mam niunię moją obserwować i patrzeć czy nie przeradza się to w coś gorszego.całuję i pozdrawiam.

jeszcze raz dziekuje za zyczenia :-)
jakby Evastekala i nie mogla zrbic kupki mozesz jej pomoctermmometrem albo czopkim glicerynowym...Kubusiowi pomaga moje spiewanie ;-):elvis: :szok:

U nas nadal to samo albo i gorzej. Katar nie leczony trwa tydzień, itd, itp... Nie ma gorączki ale zdarza jej się kaszlnąć, na dodatek je dziś malutko, marudzi.
Postanowilam zrobić maly test i od dziś zamiast bebiko omneo podaję jej znow ten śmierdzący nutramigen. Zobaczymy, czy to coś pomoże przy tym jej prężeniu sie i stekaniu, poplakiwaniu przy bączkach i kupce. Twarzyczka nadal brzydka, z wysypką. Najgorsze jest to, że ona albo śpi albo poplakuje. Nie ma tak, żeby spokojnie poleżala i porozglądala się na boki przez dlużej niż kilkanaście minut. We wtorek do lekarza, koniecznie. :no:

termometr w pupci jak mierzysz temp tez czasem pomoze zrobic kupke.

Wiecie co znalezlismy sposob na naszego nurka ;-) po kapieli strasznie sie darl jak go wyciagalismy...terazwlaczamy suszarke :-)

nineczka współczuję. moja niunia też miała taki okres. przechlapane...
miała też bardzo dużo krostek na buźce i dr przepisała Triderm, maść. krostki zeszły po 4 razach smarowania i jak tylko jej coś się pojawia czy to na twarzyczce czy na brzuszku od razu smaruję i na następny dzień znika. to jest maść z antybiotykiem co prawda więc najlepiej nie stosować dłużej jak 3 dni.
tylko najgorsze jest to że nie wiadomo czy Twoja nuna ma to samo...daj znać co u lekarza...

reklama
Kurcze, już kiedyś o to pytałam, ale było sporadyczne, a od 3 dni dzieje sie tak podczas każdego karmienia.
Mała ssie, nagle odrywa sie od cyca, zaczyna z otwartą buzią kręcić głową bardzo szybko (jakby pokazywała "nie") i drze się okropnie. Czy Wasze dzieci tez tak robią i co wtedy robicie? Czy zdarza się to tak często jak u mnie>? Czy pytałyście o to lekarza i co powiedział? Pomóżcie, bo nie mam siły słuchać tych wrzasków:-(

Do góry