reklama

Klub mam małych alergików

reklama
rubi jak Jasiek?
przy okazji, jakie badania robi się na gluten? chociaż chyba to nie to bo odstawienie cielęciny i tłuściejsza dieta chyba już zadziałały :tak:

hej!
Jasiek byl dzis w przedszkolu ;-) zobaczymy co bedzie dalej... w czwartek ma mikolaja w przedszkolu i mam nadzieje ze dotrwa...
na gluten robi sie dokladnie takie same badania jak na bialko mleka - u nas byly najpierw testy skorne i na potwierdzenie badanie przeciwcial z krwi. nawet po czesciowym wyeliminowaniu glutenu (chleb i maka) kupka poprawila sie od razu ;-)

Czesc moje Robaczki :-)

Rubi i jak Jasiek, w przedszkolu?

Mika co z drapaniem, przeszło?

Fredzik jak nowa dieta??

A u Nas poki co (tfu tfu) nadal w porzadku ... młody gorączkował mi w weekend, ale okazało się ze to wychodząca 5 :tak:
młody dostał serek z mleka koziego, odczekalismy tydzien, nic sie nie pojawilo, dalismy znowu i ... jeden liszajek na nodze sie pokazał :baffled: ... czyli kozie tez odpada? :dry:

A jutro jedziemy na imprezke imieninową ... musze sie zaopatrzyc w produkty ;-) ... rano lecimy na Mikołajki ... a w poniedzialek Dawidek ma mikołajki w żłobku :tak:

A jak u Was z prezentami??

Milego dnia :-)

hej:-)
Moniqa, nowa dieta... nie wiem :baffled: od początku, pomogła od razu praktycznie ale potem dałam Małemu melisę z wodą i znowu kiepsko z brzuszkiem, teraz musimy odczekać po melisie i zobaczymy, je tłuściej.
Dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi na milion badań, jutro będę miała ok 12 wyniki i zobaczymy ci tam wylizie :confused:
Przy pobieraniu krwi było trochę krzyku ale to pani pielęgniarka była bardziej przerażona niż on jak zobaczyła jakiego dużego ma pacjenta :-D Potem jak ją zapytałam czemu taka przerażona była to mówi, ze dzieci są zwykle ok ale gorzej z rodzicami, np drą sie na nią że gdzie z taką igła do dziecka itp.:szok: No pewnie najlepiej pobrać krew bez igły :-D

A co do koziego to jak coś wylazło to odstaw, nie prowokuj więcej na razie.

Prezenty już są lub idą (pocztą)- chyba dojdą....
A my z Szymkiem wczoraj piekliśmy pierniczki - ciasteczka korzenne. Wyszły super:tak:

hej!
Jasiek przetrwal tydzien w przedszkolu ;-) krem do nosa - rewelacja - nochal czysciutenki ;-)
jedyny problem to aklimatyzacja w przedszkolu - nie chce chodzic, rano poplakuje...
w czwartek dostal paczke - auto, magnesy, pileczke i miski Haribo. poszlismy do kina i od tej pory mam afere bo Jasiek chce isc na Pioruna... na fimie troche sie bal i zadreczal mnie pytaniami a potem plakal ze musimy juz isc ;-)
paczke firmowa robila sama - za 100 tego wyszlo i byl synek zadowolony bo jego ulubione precelki i magdalenki przyszly ;-)
byl mikolaj u babci, byl mikolaj w domu tak wiec na brak prezentow nie moze pan Jan narzekac ;-)

rubi super że mały był zadowolony z paczki :-):-)

moniqua no dalej się drapie... ale już tylko troszke. I co lepsza, to troszke podejrzewam serki homogenizow. które podawałam bo lekarka pozwoliła :dry:

reklama
hej:)
odebraliśmy wyniki krwi - generalnie w normie ale ma obniżone IgG, co jak mówi pani dr może prowadzić do częstych infekcji z zapaleniem oskrzeli włącznie :-(
no i w styczniu idziemy an kontrolę do laryngologa - migdałek ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry