reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

asmodis, a jaki kolor szukasz??bo jakby bylczerwony to jak tez bym sie zaczela zastanawiac:-)
ja szukam granatowo-niebieskiego. na stronie NOWA SPACERÓWKA BABY DESIGN VIKI - PROMOCJA!!! (209459214) - Aukcje internetowe Allegro
jest taki jak chce, ale do tego daja tylko parasolke, ale pewnie bede musiala kupic jak tam nie bedzie. jest taz czerwony pomieszany z szarym na tej stronie ale chyba bys musiala do niego napisac czy ma ten kolor

[uote=redaktorka;1445578]przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???[/quote]
moja mala tez jezdzi po tej stronie, nic na ten temat nie wiem

reklama
przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???
Hmm, pierwsze slysze o takim przepisie, ale jest on dla mnie nieco abstrakcyjny, bo co zrobic jak ktos ma dwojke dzieci i tylko dwa miejsca z tylu?? To co, wlepia mandat jak drugie bedzie jechac z tylu za fotelem kierowcy?? :crazy:

przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???
totalna bzdura:szok: miejsce za kierowcą jest uznawane za najbezpieczniejsze w samochodzie, to nie przypadkiem ta sama znajoma co nie kładła dziecka na płasko w wózku, bo mu się w głowie zakręci;-) a poza tym u nas jest ruch prawostronny więc chyba pobocze jest z drugiej strony tego miejsca...

totalna bzdura:szok: miejsce za kierowcą jest uznawane za najbezpieczniejsze w samochodzie, to nie przypadkiem ta sama znajoma co nie kładła dziecka na płasko w wózku, bo mu się w głowie zakręci;-) a poza tym u nas jest ruch prawostronny więc chyba pobocze jest z drugiej strony tego miejsca...
zgadzam sie z Bedyta ze w razie wypadku kierowca reaguje tak zeby uchronic siebie taki odruch wiec za nim miejsce jak najlepsze :happy2:

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie to za pasażerem a nie za kierowcą - tak mówią badania.

Asmodis wózek fajny tylko zwróć uwagę czy nie jest aby przyciężki dla Ciebie - prawie 11 kg (10,8 wg info na stronie) do dźwigania + Ninka to dla kobiety w ciąży może być niefajne.
A nie myślałaś o wózku podwójnym? Między dzieciaczkami będzie tylko 16 miesięcy różnicy (to nawet nie 1,5 roku) i różnie może być pod względem mobilności Ninki na własnych nóżkach. Z dwoma wózkami: głębokim dla maleństwa i spacerówką dla Ninki nie dasz rady się poruszać :no: A wyjście z maleństwem i Ninką na nóżkach może się różnie skończyć, Ninka może się poczuć zmęczona i nie chcieć dalej iść a wtedy nie bardzo będzie co z nią zrobić :sick:

ja gdybym miała dzieci rok po roku to chyba bym wybrała właśnie taką opcję.

na tym wątku dziewczyny wymieniają się poglądami na temat podwójnych wózków
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/nasze-podwojne-wozki-9505/

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie to za pasażerem a nie za kierowcą - tak mówią badania.

Asmodis wózek fajny tylko zwróć uwagę czy nie jest aby przyciężki dla Ciebie - prawie 11 kg (10,8 wg info na stronie) do dźwigania + Ninka to dla kobiety w ciąży może być niefajne.
A nie myślałaś o wózku podwójnym? Między dzieciaczkami będzie tylko 16 miesięcy różnicy (to nawet nie 1,5 roku) i różnie może być pod względem mobilności Ninki na własnych nóżkach. Z dwoma wózkami: głębokim dla maleństwa i spacerówką dla Ninki nie dasz rady się poruszać :no: A wyjście z maleństwem i Ninką na nóżkach może się różnie skończyć, Ninka może się poczuć zmęczona i nie chcieć dalej iść a wtedy nie bardzo będzie co z nią zrobić :sick:

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/nasze-podwojne-wozki-9505/
ja widzialam taki wozek szla sobie kobietka z calkiem malym dzieciaczkiem i takim troche wiekszym od naszych jedna raczka i sobie pchala uwazam ze to dobry pomysl na 2 dzieci :-D

Leyna...mysle ze masz racje, nie bralam takiej opcji pod uwage bo jakos mi to do glowy nie przyszko...widzialam tylko wozki dla blizniakow, ale takiego nie
jest tylko jeden problem, kasa:no:te wozki sa cholernie drogie, a ja rodze w grudniu wiec potrzebny mi bedzie wozek dla malenstwa troche cieplejszy, a poniej znowu zmiana na spacerowy...hmmm,to lekko wydane 3000 (jesli jakies uzywane)
choc z drugiej strony jak zostane sama w domu to nie bede mogla wyjsc z 2 wozkami..jejku..nie wiem co robic....chyba ze poczekam do urodzenia sie dziecka i jak becikowe dostane, ale to tez nie zalatwi sprawy bo i lozeczko dla malenstwa
tyle wydatkow...NIE WIEM, ZALAMALAM SIE

reklama
no dokładnie, nie ma sie co schizowac na zapas, asmodis,poszukaj po komisach i na alegro, moze cos teraz latem tańszego wychaczysz:tak:

Do góry