reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Chrzciny sa jutro, prezent kupiony:) jest piękne wydanie biblii dla dzieci i do tego kupiłam zabawkę fisher price takiego krokodyla co mu do środka klocki się wkłada. Jeśli mogę prosic to przydałby się jakiś piękny wpis do środka a z moim polotem poetyckim jakoś kiepsko.

Kalina to Ty jesteś protestantką? To chyba rzadkośc na tych terenach, co? Ciekawe to bardzo :tak: Czym nas jeszcze zaskoczysz niezwykła osóbko:happy: :confused:
Zosiaczek płacze i pluje jak wciskam jej syropek. Biedna mała:sick: Potem jest tak rozżalona, że nie chce ssać piersi, bo pewnie boi sie, ze syropek popłynie. Troche mija zanim się uspokoi i spowrotem nabiera zaufania. Jeszcze trzy dni, czyli 9 razy musimy się tak przemęczyć:cool2:
Śpijcie dobrze:happy:

gosik rewelacyjnie podaje się leki strzykawka insulinową. zapytaj w aptece.

A to moja pierwsza, niesmiala, pełna błędów twórczośc decupage:zawstydzona/y:. jeszcze zaprzyjaźniam się z materialami, ucze czego ile trzeba dać.
To deseczka na kalendarz wyrywany.

dsc03722al3.jpg

Agak, proponuje wiersz ks Twardowskiego i kilka słów od serca w prostej dedykacji...

I pomyśl--- jakie to dziwne,
że Bóg miał lata dziecinne,
matkę, osiołka, Betlejem

Tyle tajemnic, dogmatów,
Judaszów, męczennic, kwiatów
i nowe wciąż nawrócenia

Że można nie mówiąc pacierzy
po prostu w Niego uwierzyć
z tego wielkiego zdziwienia

Albo to...

Szukałem Boga w książkach
(...)
w kościele kiedy nie było nikogo

i nagle przyszedł nieoczekiwany
jak żurawiny po pierwszym mrozie
(...)
i powiedział:
dlaczego mnie szukasz
na mnie trzeba czasem poczekać

WIERZĘ

Wierzę w radość ni z tego ni z owego
w anioła co spadł z nieba by bawić się w śniegu
w serce co chce wszystkiego i jeszcze cokolwiek
w uśmiech
że ktoś wymyślił sobie koniec końców
i jeszcze mówi po co i co dalej
w matkę co zniknęła za furtką ogrodu
w Boga prawdziwego bo już bez dowodów
takiego co nie lubi teorii o sobie.

Piekne, co? Albo tylko to zdanie: Nie bój sie kochać, jeśli tylko wierzysz.

Gosik- niezwykła skrzypaczko.:-)
Na naszych terenach jest mnóstwo protestantów. Tylkosa troche inaczej zorganizowani- nie liczy się przynależnośc do kościoła, tylko fakt wiary i przyjęcie chrztu w dorosłym wieku. Chodzi sie tam, gdzie pasuje...gdzie ma sie wspólnote, czyli społecznośc. Zbory ( inna nazwa parafii) sa autonomiczne, niekierowane z góry, w teorii. W praktyce protestanci to luxne grupy ludzi połączonych wspólną wiarą i stylem zycia. W rodzinie mego męża siostra chodzi do kościoła zielonoświątkowego, rodzice do baptystycznego, jeden brat jest w kościele mennonitów, my z mężem aktualnie nigdzie, ale czasami do małej lokalnej grupy zmiksowanej z kilku wyznań. Mój tata jest prawosławny, mama jest katoliczką, tak więc mamy trzy rodzaje świąt i duzo tematów do dyskusji. :-)
Ale dla mnie osobiście to zewnetrzne skorupki, liczy się to co w środku- wiara. Tak sie składa że chyba z Shoomna najwięcej na ten temat rozmawiałam. :-)
Nie przynudzam juz, zycze miłej niedzieli...Jonatan gotrączkowal cała noc, mąz pojechal po odsnieżarki do leroya, bo sa w promocji, a ja w pięęęknej filiżance ( tak, żużaczku, tej w różyczki) pije sobie kawę i czytam tTwardowskiego. Agak, dzieki, że dzieki tobie po niego znów siegnęłam. Nie jest taki głeboki jak Gibran czy Brandsteatter, ale piekne te wierszyki i proste...o ten lubię....

Nie posypujcie cukrem religii
nie wycierajcie jej gumą

Nie ubierajcie w różowe gałgany aniołów
fruwających ponad wojną
nie odsyłajcie wiernych do fujarki komentarza
Nie przychodzę po pociechę jak po talerz zupy
chciałem nareszcie oprzeć swoją głowę
o kamień wiary

Bry dzień! Witam przy Anatolku:-) Maleństwo najedzone, śpi sobie słodziutko. Ja korzystam z wolnej chwilki:happy:. Mam problemy z dietą. Jakie surówki mogę jeść? Co z kefirami? Buraczki gotowane i marchew gotowana, to mój stały zestaw. Czytałam, ze można pekińską. Co wy na to? Gosik, chyba poproszę o Twoje menu :tak:
Fajnie ci wyszła, Żużaczku ta deseczka. Ciekawy pomysł na prezent gwiazdkowy!

Anetka kefirki to może nie....
A buraczki i marchew ok.
Ale fajnie. Piszę bloga zamiast sprawdzac ćwiczenia 4 klasy...co tam...
Ide na sniadanie, co je sobie sama zrobie. Jonatan cala noc gorączkowal, nie wiem czemu. Może zeby...

d2f9e2d7c7e769eade893f1mx1.jpg

Hit niedzieli u nas w domu.:-)Szczególy na blogu

2975ro7.jpg

[FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]Bardzo piękne i bardzo praktyczne naczynie o średnicy 28 cm i pojemności 4,9 [/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif]l[/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]itra [/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif]Patelnia Królewska[/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]idelana do przyrządzania takich potraw jak : kartacze nadziewane mięsem, pyzy, gołąbki, zrazy wołowe.. [/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif]Patelnia królewska może zastąpić piekarnik!!!. [/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]Swietnie przyrządza się w niej zapiekanki rybne, schab po staropolsku. [/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif]Patelnia Królewska zastąpi prodiż! [/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]Można w niej piec ciasta, a nawet chleb i bułki
[/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif]Patelnia królewska przyda się nawet na campingu! [/FONT][FONT=Tahoma,Verdana,Arial,Helvetica,Sans-serif,sans-serif][SIZE=-1]Można w niej gotować kilka potraw jednocześnie! Z jednej strony wieprzowinę , z drugiej strony cielęcinę a dla wszystkich w środku ziemniaki i warzywa. Wypukła przykrywka patelni może służyć nam jako patera na owoce, albo miska na sałatki!!!![/SIZE][/FONT]

reklama
Wyglada na to, że ta patelnia może zastąpić WSZYSTKO :-D , nawet samą siebie może zastąpić.
Anetka, jeśli pediatra nie zalecił Ci szczególnej diety to chyba możesz jeść w miarę normalnie. Napiszę co ja jem, z warzyw:marchewka, buraczki, dynia, ziemniaki, brokuły(tylko zwróć uwage czy Madzia nie będzie miała po nich wzdęć, Zosia nie ma), cebula(tylko nie smażona oczywiście). Z owoców:jabłka, śliwki, gruszki(jeśli nie wzdymają), jagody, żurawina, maliny. Poza tym kukurydza we wszelkiej postaci, pestki słonecznika, pestki z dyni, koperek, natka pietruszki, z miesa:indyk, królik, schab(pieczone lub gotowane) wszelkie kasze:gryczana, perłowa, kus-kus,kasza manna,pęczak, ryż, oliwa z oliwek ponoc jest bardzo wskazana, z pieczywa chleb(bułki mi pediatra odradziła). No ale to jest dieta hypoalergiczna. Mam nadzieję, że Ty na niej nie będziesz:happy: Miałaś juz wizytę pediatry?

Do góry