reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Jolit@ - zapraszam do mnie, mój chłop kupił w sobotę 2 opakowania grycanek czekoladowe i bakaliowe, ale na szczęście mnie nie ciągnie do nich.
Nagły ale krótkotrwały ból w klatce to oznaka tzw. streso-bólu. Polecam yogę, medytację, seks i optymizm :-p
Mateuszkowa - tak, cisza przed burzą kolejną, którą mam wskutek zakupów na allegro... chyba się z nich wyleczę, bo mnie wqrwiają niektórzy sprzedający dość mocno.
Przyznaj się co jeszcze zaliczyłaś po herbatnikach, bo ja tylko dorzuciłam wafelek WW, który specjalnie dla mnie kupił B.....:wściekła/y: ale to przed 18 i od tamtej pory post :-D
a Gaja... tak, to jest nasza strażniczka żelaznej dyscypliny. Czy Ty dziś Kotku zjadłaś to śniadanko i jabłuszko? :szok:
bo ja do godz. 12 byłam po owsiance (3 łyżki) + 1/2 kubka jogurtu + 6 suszonych śliwek + łosoś z kapustą....no i po butelce wody 1,5 l i kawie 0,3 l.
Mateuszkowa - :szok: jak mało pijesz... jak mam dni pt. "antyapetyt" (wtedy jak mnie teściowa... hm... zdenerwowała) wypiłam 4,5 litra wody + 2 x kawa 0,3 l..

reklama
kropeczko zjadłam też 1/3 woreczka ryżu z małym dewolajem ale takim bez panierki a w środku ser lazurowy ale to naprawdę był mini kotlet. No i przed kąpielą zaliczyłam 12 minut stepera w szybkim tempie:-)

I mnie też czasem serce pokłuje;-)

No ale Ty Gaja jak już czytałam na zamkniętym masz dziś rehabilitację według moich wskazań lekarskich... :-pGrzeczna pacjentka :-D

Cześc Kochane Moje ;*
Przepraszam że się wczoraj nie odeezwałam ale pokłóciłam się z moim i pojechałam do mamy na cały dzień no a wieczorem nie bardzo miałam siłe usiąść przed komputerem :)
Wrócił wczoraj po 8 rano czyli 2 godz po czasie bo niby coś tam załątwiał na kopalni ;/ jeszcze się ze mną klócił bo jakim prawem ja zadzwoniłam do jego kieronika? Teraz się będą z niego śmiać.... ah szkoda gadać :)
Dzięki za troske Kochane ;** ;**
Teraz będe Was nadrabiać ale to wyzwanie ogrmone bo są aż 4 strony !!

Toxi jak się dzisiaj czujesz? ;*

Gaja a Ty jak się czujesz :* zdrówka Kochana ;) a co do obrania to Twoj mąż podchodzi podobnie jak u mnie. Pierwsze sprawdz czy będziesz biegać a potem Ci kupie i w sumie obrze że nie kupił bo nogi mi nie pozwalają biegać ;/ :*

Pisałyście o urodzinach my mamy 11 czerwca 2 latka Olka i na 15 osob :) nie bardzo mam to gdzie zrobić no ale musze i nie mam wyjscia... No nie licząc tego że za tydzień mam urodziny męża !!

Jolitk@ ja też myslalam o pampersach? Ale pewnie już coś kupiłaś :* co do napadów głodow to ja też nie mam ;P :D

Edysiek chudzino Ty jedz i sobie nie żaluj :* ;)) a i Ty tak nie pracuj kurcze. Ty chyba jesteś moim wzorem heh :p sprzątasz,gotujesz,pierzesz, ciągle coś w ogrodku robisz a ja siedzę przed kompem ;/ musze brać z Ciebie przykład ;*

Mateuszkowa może to nerwobóle? Mąż tak miał i lekarz przepisał mu na to Nimesil przeciwbólowy i ketosprey :* może sporobuj przez pare dni brać coś przeciwbólowego i smarować to miejsce właśnie ketonalem.

Mateuszkowa super że mały już raczkuje ;* teraz przygotuj się na gonitwe za małym :D ;)

Kropeczka dosłownie :) Gaja to nasza strażniczka ;))

A mi dziś waga pokazała 73,7 kg !! :)) :)) suuuuper !!

dzień dobry

z rana przywitała mnie biegunka, co za ustrojstwo, żeby człowieka ze snu wybudzać :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: przy okazji zmierzyłam moją sukienke na Komunie i co ????? za duża !!!!!! :baffled::baffled: ciesze się, ale niestety ubranie mogłam kupić później...nie sądziłam tylko, że tak się zmienią moje wymiary ..

Jolus stanik napewno nie jest za ciasny !!! jest właśnie za duży chyba w obwodzie znowu!! mam ciągle problem z tym dopasowaniem, mierzyłam się, dodawałam to i owo jak każą i niestety chyba musze kupowac nowe co pare mcy.. a lody dobrze, że zjadłaś już Cię kusić nie będą :-D:-D:-D i chyba się już sypie(my) hahhaha ;-)) jak wyjasnić mężowi, że to od przemęczenia ??? zresztą co z tego i tak nikt mi nie pomoże :dry:

Kropeczka dzięki zastosuje się, ale ten ból jest tylko przy kichaniu, kaszlu, wstawaniu szybkim, wyprostowaniu się, tak to jest wszhystko ok..:confused: o allegro mi nie mow!!! czekamy dalej na ta cholerną trampolinę a KOmunia juz w niedziele!!!! pieniądze wysłane przed weekendem majowym bo tak sprzedawcxa chciał - pomimo, że wysyłka po nim, ale upieral się , że jak dostanie to wyśle, ponoć wysłał kurierem w piątek jakby mało było całego tygodnia :angry: a kurier gdzie? pierw pskacze se sam na niej ?????:angry::angry::angry::angry: grrrrrrrrrr..... a poza tym jak zwykle ubranka dla małego zakupiłam i jeździk-pchacz bo mnie to szału doprowadza, nie wiem czy Twój Ciebie również ale nie do upilnowania jest to dziecie...po herbatnikach co ja zaliczyłam ?? hmm ..jogurt owocowy, i... kolacje o 19 - szok dla mnie bo to wcześnie, kanapki z weki, sałatka jarzynowa i sosik tatarski - od mamy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: już się szykowałam na druga kolacje ok 21 :szok: ale mąż odwlekał jej robienie i nie zjadłam hehe w sumie głodna nie byłam.. a do herbatników było śniadanie, jogurt, zupa z mięsem i makaronem :D , więc też nie mało.. a co do wody, wiesz, że wczoraj wypiłam 1 kawe za cały dzień ?? wmusiłam trochę wody w siebie :/

no właśnie Gaja, zjadłas zupe ????? Ty dziewczyno odpuść troche tych ćwiczeń!! nasza strong menko.. ups strong womenko ;-)

Ala super z wagą!!! zmieniaj suwaczek :-) i zmierz się bo robiłyśmy pomiary z mc temu :-)) już się o Ciebie martwiłam, że może konto z BB usuniesz w ramach - godzenia się z mężem - ja będę wracał do domu od razu a ty odstawisz forum..ale dobrze, że tak nie było :* pewnie twojemu się głupio zrobiło, że żona wydzwania za nim, ale praca na kopalni to nie praca w biurze, jest niebezpieczna i Ty to wiesz :* a z małym.. daj mi spokój!!! chciałam 2dziecko niedawno, ja się pytam jak to bym ogarnęła ? :D albo wcześniej albo później

Aga?? jak tam @ poszła??

Edytko jak pogoda? wybierasz się do ogródka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa co do konta na BB to nie mam zamiaru usuwać. Owszem konto na fb i nk usunełam ale tutaj NIGDY ! :)) Bez Was żadne odchudzanie by mi nie szło :)) a co do allegro no to nieciekawa sytuacja :* mam nadzieje że dojdzie mimo wszystko przed komunią. A czytałaś opinie o sprzedawcy?
Sukienka na komunie za duża? No to super ;** :**

A powiem Wam że ostatnio chyba mi się skurczył żołądek bo naprawde jem mniej i np po 16 już nie dotykam jedzenia ;)) tylko nie za dużo ćwicze bo mi się nie chce ale musze sie też za to zabrać ;) chociaż wczoraj tańczyłam sobie z dzieciakami 30 mniut ale tak spokojnie i luźno :))
A wymiary się u mnie nie zmieniły ;/ może o cm ale to żadna różnica ;(( :((

witam,

Aluniu kochana dziwię sie tylko jednemu dlaczego sie tak zdenerwował na ten telefon do kierownika???? Jeśli ja bym sie nie mogła w żaden inny sposób skontaktować a ma pracę ryzykowną to też bym zadzwoniła i podejrzewam, że nigdy by do mnie pretensji nie miał a poza tym albo by zadzwonił albo wysłał sms że sie spóźni:tak:

I gratuluję spadku wagi:tak:

Mateuszkowa zjadłam inny ciepły obiadek:-D
Acha i niestety co z tego, że ćwiczę jeśli chudnę w talii a biodra i uda stoją jak zaczarowane:baffled: Cycków już w ogóle nie mam hehe:sorry2:

Ale męża zbałamuciłam jak obiecałam:-D

Dzień dobry :)
Mateuszkowa - wstawiaj mi tu szybko linka do sklepu z jeździkiem, też planuję kupić, ale tyle tego jest, że nie wiem który :szok: Szymon miał taki jeździk, z otwieranym siedziskiem, jeśli ktoś czegoś w domu szukał to bankowo znalazł to właśnie w tym jeździku :-D Szymek pchał to autko cały dzień, nie było dziecka w domu :) Bartuś na razie odmawia zdecydowanie leżenia na brzuchu (rozpuścił się na tym wyjeździe, tam nie było go gdzie położyć) natomiast rozkoszuje się staniem. Gdzie popadnie. Sądzę, że raczkował nie będzie, teraz trzeba popracować nad motoryką i właśnie jeździk to dobry pomysł.
Dziś MUSI przyjść wasza trampolina, jeśli nie przyjdzie zrób po południu awanturę Sprzedającemu.
Ja kupiłam kosmetyki z tołpy zaś wyszczuplające (Gaja - może warto zainwestować, są z torfu i bez konserwantów, u mnie naprawdę działają, 9 cm mniej w pasie to dla mnie rewelka) i wiecie co...? jeden jest jakiś silnie działający i muszę się na 30 min owinąć folią... ło matko! nie wiedziałam, że kupiłam taki specyfik, nie doczytałam... :baffled:
Alusia - a Twój mąż był wczoraj pierwszy raz w pracy i nie wie, co się dzieje na innych kopalniach na śląsku? w zeszłym tygodniu znów 2 wypadki śmiertelne! ale bym go opier...a!:tak: gratuluję spadku! oby tak dalej :)

Żanetko a może ćwiczenia specjalnie TYLKO na uda ????? szukałaś czegoś ?

Ala no to dobrze :-D, z nie-jedzeniem podziwiam, po 16 nic nie jeść brawo, brawo :-) a cm jeszcze ucieną teraz tłuszczyk zamienia się w mięśnie :tak:

edit: Izuniu :-D proszę http://allegro.pl/fisher-price-chodzik-jezdzik-pchacz-3w1-k6670-24h-i2318569179.html , co do jeździków to ja przymierzałam małego na te autka ale to jeszcze nie to - za duże, zbyt mało stabilne no i kijowe wykonanie w większości :/ zwracałam 3 razy !!!!!
mój też raczkować nie miał bo już chodziła tu nagle w ciągu 2 dni!!!! i teraz szajba.. co do trampoliny to facet nie odbierał wczoraj cały dzień !!!!!!!! masakra !!!

edit: Gaja np. takie http://www.youtube.com/watch?v=vNQ1kUiJZlg

reklama
Dorotko, wyślij mu maila i napisz, że wystawisz odpowiedni komentarz. Poproś o dowód nadania niech go zeskanuje, i zadzwoń do firmy kurierskiej, do której nadał przesyłkę, zapytaj o nią. I napisz to wcześniej temu Sprzedającemu, że właśnie po to potrzebujesz tych danych.
dzięki za linka, rozumiem, że FP jest najlepszy tzn. odpowiedni? zależy mi właśnie na takim, na który dziecko może usiąść i odpychać się nóżkami a z tyłu ma uchwyt do pchania. Ale wiem, że one są niestabilne...

Do góry